İsmail Serim Kimdir?, Neler Yaptı, Biyografi, Hayatı - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Mayıs 14, 2013

İsmail Serim Kimdir?, Neler Yaptı, Biyografi, Hayatı

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

İsmail Serim Kimdir?, Neler Yaptı, Biyografi, Hayatı

İsmail Serim Kimdir?, Neler Yaptı, Biyografi, Hayatı

Konyalı 70 yaşındaki tenisçi İsmail Serim, Antalya'da düzenlenen 'Dünya Süper Seniors Şampiyonası'nda 5 rakibini üst üste yenerek 'Türk Veteran Tenisi'nde tarihe geçti.

Konya Tenis ve Dağcılık Kulübü Sporcusu İsmail Serim (70), AA muhabirine yaptığı açıklamada, küçük yaşlardan itibaren spora büyük ilgi duyduğunu belirtti.

Futbol, voleybol, masa tenisi, halter, yüzme gibi sporlarla ilgilendiğini, halter, yüzme, voleybol ve masa tenisi müsabakalarında da hakemlik yaptığını anlatan Serim, voleybolda 3 ayrı antrenör kursu bitirdiğini ve gençliğinde antrenörlük yaptığını söyledi.

Yaşının ilerlemesi nedeniyle birçok sporu yapamaz duruma geldiğini ve sonunda her yaştan insanın yapabileceği tenis sporuna yöneldiğini dile getiren Serim, tenis ile 37 yaşında tanıştığını ifade etti.

Tenise başladığı 1970'li yıllarda Konya'da bu sporu bilen ve oynayan kişinin olmadığını belirten Serim, şunları kaydetti:
''O dönemde benim antrenörüm bile vuruşlar ve tutuşları bile bilmeden beni çalıştırdı. Israrla ve azimle çalışıp bu sporu öğrendim. 1998 yılına kadar tenisin henüz yeni olduğu Konya merkezli şampiyonalara katılabildim. 1998 yılından sonra ise veteran tenisçi olarak bu spora devam ettim. 35 yaşını geçmiş tenisçilere veteran tenisçi deniliyor ve bu kişiler normal şampiyonalara katılmıyor. Veteran tenisçiler, Dünya Vetaran Tenisçileri Birliğinin düzenlediği müsabakalara katılıyor.''
Türkiye'de daha önce Veteran Tenisçileri Birliği bulunduğunu ancak kapanmasından sonra veteran tenisçilerin Türkiye Tenis Federasyonu bünyesine geçtiğini ifade eden Serim, bugün Türkiye'de İstanbul, Ankara, İzmir, Konya, Antalya, Adana, Mersin İzmit ve Sakarya'da çok sayıda lisanslı veteran tenisçi bulunduğunu söyledi.

Serim, Türkiye'de veteran tenis şampiyonalarında bugüne kadar 6 kez Türkiye şampiyonu olduğunu bildirdi.

-5 MAÇTA 5 GALİBİYETLE TARİHE GEÇTİ-

Zamanla dünya veteran tenisçilerinin 35-60 arasının 'Seniors', 60 üzerindeki yaşlarda olanların ise 'Süper Seniors' olarak sınıflandırıldığını dile getiren Serim, bu sporcuların dünyanın çeşitli ülkelerinde düzenlenen uluslararası müsabakalarda kendi kategorilerinde birbirleriyle mücadele ettiğini bildirdi.

Kendisinin Antalya'da düzenlenen 60+, 65+, 70+, 75+ ve 80+ yaş kategorilerinde düzenlenen Dünya Süper Seniors Şampiyonası'nda 70+ kategorisinde 'Türk Veteran Tenisi'nde tarihe geçecek sonuçlar aldığını dile getiren Serim, şöyle devam etti: ''Türk milli takımı kaptanı olarak çıktığım ilk maçta İsveçli Bo Karlsson'un 2-1 (2 saat 5 dakika) ardından da sırasıyla Avustralyalı Ray WoodForde'yi 2-1 (2 saat 20 dakika), Kanadalı Lubimir Chobot'u 2-0 (1 saat 15 dakika), Japon Yuknori Oda'yı 2-0 (1 saat 30 dakika) ve Güney Afrikalı Callie Mathee'yi 2-0 (1 saat 40 dakika), yendim. Hiçbir Türk tenisçisi uluslararası müsabakalarda üst üste 5 maç birden kazanmadı. Nasıl oldu bilmiyorum ama 5 maçımı da üst üste kazanmayı başardım. Bu başarım Türkiye Tenis Federasyonu tarafından da tebrik edildi.''

Daha önce 2004 yılında ABD'de düzenlenen şampiyonada 4 maçı üst üste kazandığını belirten Serim, ''Tenisi çok seviyorum. Beni çok dinç tutuyor. 70 yaşındayım ancak tenis sayesinde kendimi çok genç hissediyorum. Bu spor beni çok sağlıklı yaptı. 70 yaşındayım ve ölene kadar tenis oynayacağım'' diye konuştu.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder