İrem Yağcı Biyografi, Hayatı, Eserleri, Resimleri - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Mayıs 14, 2013

İrem Yağcı Biyografi, Hayatı, Eserleri, Resimleri

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

İrem Yağcı Biyografi, Hayatı, Eserleri, Resimleri
İrem Yağcı



İrem Yağcı 1986, Bursa doğumludur. Söylediği Hayalet Sevgilim isimli platonik aşkı anlatan şarkısı internette dağılarak popüler olmuştur. Şarkı arkadaş ortamında söylediği sırada cep telefonuna kayıt yapılmıştır. Hayalet Sevgilim adlı bir albüm yapmıştır. Hayal Et Sevgilim ve Git parçalarına da klip çekmiştir. Koç Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden 2009 yılında mezun olmuştur. Kendisi şu anda İstanbul'da Esin Hukuk Bürosu'nda avukat olarak çalışmaktadır. İstanbul Barosu üyesidir. Kendisine mesleği öğreten Birtürk Aydın ile 17 Haziran 2011 Cuma günü İstanbul'da dünya evine girmiştir.

Hayalet Sevgilim, İrem Yağcı tarafından bestelenen ve 2005 sonlarında internet ortamında hızla yayılarak büyük popülariteye ulaşan pop tarzında bir şarkıdır. Orijinal kayıtta sadece gitar kullanılmıştır.
Şarkının bir sevgilinin ölümünden sonra yazıldığı gibi pekçok iddia ortaya atılmıştır, fakat İrem Yağcı bu iddiaların hepsini yalanlamıştır.
Albümün çıkmasının ardından şarkının bir de klibi çekilmiştir.
Şarkı uzun sürer "hayalet" olarak algılansa da aslında İrem Yağcı'nın deyimiyle "hayal et" demektedir, internette şarkısını dinleyen herkes şarkıyı bir idol haline dönüştürünce, irem de klibinde bir hayalet kız haline bürünmüştür.


İrem Hayalet Sevgilim Dinle

İrem Yağcı: Korsana karşı değilim

Kendi halinde bir hukuk öğrencisiyken bir anda tüm Türkiye´nin beğendiği biri olup çıktı. Avrupa Müzik ile anlaşma yaptı ve albüm çıkardı. 80 binlik satış rakamına ulaşmayı başardı. İrem Yağcı, korsana karşı olmadığını söylüyor.



Engin Aytaç´ın röportajı

Kendisinden habersiz internette yayınlanan ´Hayal Et Sevgilim´ şarkısıyla gençlerin gönlünde taht kuran hukuk öğrencisi İrem Yağcı şöhret olmanın şaşkınlığını yaşıyor...

İrem Yağcı... O, sanal dünyada şöhreti yakaladı. ´Hayal Et Sevgilim´ adlı şarkısı o kadar beğenildi ki internette en çok indirilen parçalar arasında yer alıverdi. Kendisi de bunu beklemiyordu. Bugün ´Google´ arama motorunda onunla ilgili 700 bin tane veriye ulaşılıyor. Bir başka deyişle Shakira´dan sonra en fazla verisi olan sanatçı... Kendi halinde bir hukuk öğrencisiyken bir anda tüm Türkiye´nin beğendiği biri olup çıktı. Avrupa Müzik ile anlaşma yaptı ve albüm çıkardı. 80 binlik satış rakamına ulaşmayı başardı. 20 yaşındaki İrem´e sınavlarının ardından ulaştık ve merak ettiğiniz her şeyi sorduk...



- Seni hâlâ sanal ortamdan hayal edenler için kendini tanıtır mısın?

1986´da Erzurum´da doğdum. Ailem Bursa´da yaşıyor. Aslında çocukluğum bu şehirde geçti. Sonra Koç Üniversitesi´nin Hukuk Fakültesi´ne kayıt oldum. Şimdi oradaki yurtta yaşıyorum. Yani annem ve babamdan uzaklardayım. Unutmadan bir de kardeşim var.

- Keşfedilme hikayen çok ilginç...

Evet. Gerçekten hiç böyle bir şey ummuyordum. Sekiz yıldır gitar çalıyorum ve 2-3 yıldır da beste yapıyorum. Bir tanesini yurtta çalarken arkadaşım cep telefonuna kaydetti. Sonra bu şarkı telefonlar arasında yayılmış ve en sonunda internette yayınlanmış. Tabi buraya koyanların kim olduğunu bilmiyorum. Şimdi bakıyorsunuz benimle ilgili 700 bin veri çıkıyor. Bu sayede bir anda tanınıverdim.

- Müzik firmalarından sana teklifler geldi değil mi?

Hem de nasıl. İnternette onlar da görmüş ´Kim bu kız?´ demişler. Neredeyse bütün firmalardan teklif geldi. Sonra ´Avrupa Müzik´ yetkilileri aradı, profesyonelce yaklaştılar.


- Kaset yapmak istememişsin?

Okulumu aksatmaktan korktum. Aynı zamanda şöhret olmak için can atmadım. Ancak işin kaliteli olacağına inandım ve oldu.

- ´Hayal Et Sevgilim´ nasıl doğdu?

Aslında pek çok şarkı gibi doğdu. Çok yakın bir kız arkadaşımın yaşadığı üzüntü sonucunda hissettiklerimi yazdım ve besteledim.

- Konser vermeye başladın mı?

Geçen hafta ilk defa bir açık hava konseri verdim. Çok heyecanlanacağımı düşünmüştüm ama seyircilerin pozitif enerjisi beni çok rahatlattı.



- Bu durumda kendini diğer sanatçılarla nasıl kıyaslarsın?

Ben playback yapmadım. Canlı performans sergiliyorum. Aslına bakarsanız kendimi mükemmel bir müzisyen olarak görmüyorum. Kibariye gibi güçlü bir sesim yok veya Tarkan gibi kusursuz okumuyorum. Ama müziği çok seviyorum ve beni dinleyenler bunu hissediyorlar.

- Sence seni şöhret değiştirir mi? Ulaşılamaz oluverir misin?

Sanmıyorum. Ben asla değişmeyeceğim diye büyük konuşmak istemiyorum. Ama şöyle bir şey var ailemden gelen bir kişiliğim, terbiyem var. Elimde olmadan değişime uğrarsam ailem beni silip atabilir. Zaten beni yanlışımda hemen uyarırlar. Başkalarının laflarından etkilenen birisi değilim. Beni seven ve değer verdiğim bir çevrem var. Onlara asla ihanet edecek bir şey yapamam. Yalnız kalmaktan korkarım.



Herkes korsana tepkili fakat o değil!

- Korsan albümler hakkında neler düşünüyorsun?

Beni anlamayanlar çıkacak belki ama ben korsana karşı değilim. Onlar açısından bakınca evet korsan yanlış bir şey. Benim açımdan yanlış değil.

- Peki neden?

Çünkü ben karşılığında para kazanmak için bir albüm yapmıyorum. Ben insanlar müziğimi duysun ve dinlesinler diye albüm yaptım. Ona bakarsanız internet de başlı başına bir korsan. Ben 2 milyon şarkımı indirenden bir kuruş dahi almadım mesela. Ama ben bundan gurur duydum ´Ne güzel şarkımı beğenmişler´ dedim. Yani kısacası emeğinizin karşılığı maddiyat değil çok sayıda dinleyici kitlesine ulaşmasıdır.

İkisi bir arada haz veriyor

- Okulun bittikten sonra ne yapmayı düşünüyorsun?

Hukukçu olacağım. 14 yıldır kendimi bir davada hayal ediyorum. Birden bana biri diyor ki bırak bunları gel şarkı söyle.

- Bu dönüm noktası değil mi?

Sadece müzik yaparak mutlu olamıyorum. İkisi bir arada bana çok daha fazla haz veriyor.

- Çok para kazanıyor musun?

Şu ana kadar öyle büyük paralar kazanmadım. Öyle altıma jeepler falan çekmedim. Kısacası maddi anlamda değişime uğramadım.

(Bugün)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder