İlk siyasi sözlüğümüz - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Mayıs 23, 2013

İlk siyasi sözlüğümüz

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

İlk siyasi sözlüğümüz
İnteraktif sözlük konseptinin Türkiye kadar yaygın olduğu başka bir ülke yoktur heralde. 100’e yakın sözlük bulunan ülkemizde, 150 bin’den fazla sözlük yazarı mevcut ve hemen her konuda her gün onbinlerce tanım giriliyor ve bu sayı sürekli artmakta. Okuyucu kitlesi ise bu rakamın oldukça üstünde çünkü internette bir konuda bilgi ararken bu sözlüklerden birine rastlamamak neredeyse imkansız.

Son zamanlarda sözlük dünyasında yeni bir trend daha ortaya çıkmaya başladı: Tematik Sözlük. Tematik sözlük, genel olarak her alanda yorum yazılan sözlüklerden farklı olarak, belli alanda ilgisi olan yazarların bulunduğu ve o alanda tanımların girildiği sözlük konsepti anlamına geliyor. Sözlükler aleminde yeni trend bu olsa gerek. Bu trendin son örneklerinden birisi de, www.siyasisozluk.com adresinde yayın yapan Siyasi Sözlük. Sloganı ise kurucularına göre yarı şaka yarı ciddi: “Milletvekilliğine giden ilk adım” olarak belirlenmiş.

Siyasi Sözlük, siyaset ve ülke gündemi ile ilgili konulara ilgisi bulunanların bir araya geldiği ve bu konular üzerinde fikir paylaşımının bulunulduğu bir sözlük. Sözlük kurucularının ana motivasyonu ise, siyaset yapmanın, doğrudan siyasetle ilgili olmayan platformlarda pek de hoş karşılanmadığı. Bir sözlük yazarının direk siyasetle ilgili olmadığı bir platformda siyasi fikirlerini açıkça paylaştığı durumlarda, “bari burada siyaset yapmayın” gibi tepkiler alabildiğini ifade ediyor sözlüğün kurucuları. Ayrıca siyasetin gündemi, an ben an çok hızlı değişebilmekte, o nedenle siyaset ile ilgili yazacak konu bulma sorunu da mevcut değil.

Bizler hemen her platformda siyasi konularda fikirlerimizi, eleştirilerimizi ve ahkamlarımızı paylaşmayı seven bir toplumuz. Siyasi Sözlük bu anlamda yazarların kendi düşüncelerini özgür bir ortamda paylaşabildikleri ve kendi düşündükleri fikirler hakkında farklı düşüncelere sahip yazarların görüşlerini alabildikleri bir platfrom olarak karşımıza çıkıyor. Site kurulalı henüz bir ay kadar kısa bir süre oldu ama şimdiden Siyasi Sözlük’ün kemikleşmiş yazar kadrosu bulunuyor. Sözlükte 200’ün üzerinde yazar, 5 binin üzerinde yorum girilmiş durumda sözlükte. Sözlük kurucuları ise, kapılarının her görüşten yazarlara açık olduğunu ifade etmekteler.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder