Hipokort Krem Ne İşe Yarar - Hipokort Merhem Endikasyonları - İlaçlar - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Mayıs 13, 2013

Hipokort Krem Ne İşe Yarar - Hipokort Merhem Endikasyonları - İlaçlar

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Hipokort Krem Ne İşe Yarar - Hipokort Merhem Endikasyonları - İlaçlar
Formülü:
1g kremde: Hidrokortizonasetat 5mg.
Koruyucular: Klorheksidinhidroklorit, Triklozan, Butilhidroksianisol.

Endikasyonları:
Temas dermatiti, meslek ekzeması, nummüler-dejeneratif ve seboreik ekzemada, dishidrotik ekzemada, variköz sendromda ekzema, çocuk ekzeması, nörodermit, anal ekzema, atopik dematit, lichen ruber planus, psoriasis, böcek sokmaları, 1. derece yanıklar, güneş yanıklrı gibi yerel tedaviye cevap verenalerjik ve iltihabi deri hastalıklarının tedavisine endikedir.

Kontrendikasyonları:
Bütün dermokortikoid preparatlar deri tüberkülozlarında, frengi özellikli deri hastalıklarında, viral enfeksiyonlarda ( vaccina ve varicella dahil ) , mikotik rahatsızlıklarda kontrendikedir. Deri kıvrımlarınd, yüzde ve çocuklarda kısa süreli kullanılmamalıdır. Hamileliğin ilk üç ayında prensip olarak kullanılmamalı, eğer çok gerekli ise çok kısa süreyle kullanılmalı, geniş yüzeyli uygulamalardan kaçınılmalıdır. Süt veren annelerde ancak doktor kontrolünde kullanılmalıdır.

Uyarılar/Önlemler:
Dermokortikosteroidler genel olarak aşırı dozlarda uzun süre kullanıldıklarında vücutta geniş yüzeylere, zedelenmiş cilde tatbik edildiklerinde, ayrıca kapalı bandaj uygulandığında absorpsiyonları artarak istenmeyen yan etkilere neden olabilir. Gözle temasından kaçınılmalıdır. Haricen kullanılır. Doktor kontrolünde kullanılır.

Yan etkiler/Advers etkiler:
Kapalı bandaj altında daha yüksek oranda olmak üzere, topikal kortikosteroidler ile ilgili olarak, yanma, batma, irritasyon, kuruluk, follikülit, hipertrikoz, hipopigmentasyon, perioral dermatit, allerjik kontakt dermatit, deride maserasyon, ikincil enfeksiyon, deri atrofisi, striae, miliaria, gibi yan etkiler görülebilir. Beklenmeyen bir etki görüldüğünde doktorunuza baş vurunuz.

Kullanım şekli ve dozu:
Kapağı ters çevirerek tüpü deliniz. Genellikle tedavi başlangıcında günde 2-3 kez ince bir tabaka halinde uygulanır. Bebeklerde ve 4. yaşa kadar çocuklarda uygulama süresi 3 haftayı geçmemelidir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder