Falcının Salih Tatlıcı kehaneti - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Mayıs 24, 2013

Falcının Salih Tatlıcı kehaneti

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Falcının Salih Tatlıcı kehaneti


Türkiye’nin en büyük gayrimenkul zenginlerinden olan Salih Tatlıcı'nın ardından bu kehanet konuşuluyor.
Hintli Mihrace'nin Çözülemiyen Halı Sırrı
İstanbul'la ilgili Bizans kehanetleri
Mossad kurucusunun inanılmaz kehanetleri

Türkiye'nin en büyük gayrimenkul zenginlerinden olan ve Pazar günü hayatını kaybeden Salih Tatlıcı, dün toprağa verildi. Cenazesinde en çok konuşulan konu ise bir falcının Tatlıcı ile ilgili kehaneti oldu. İddiaya göre bir falcı Tatlıcı'ya Tat Towers'ın bitmesine yakın öleceğini söylemiş

Başta İstanbul olmak üzere Türkiye'nin pek çok yerinde sayısız gayrimenkulü bulunan, zenginler listesinde Türkiye 27'nciliğine kadar yükselmiş olan Salih Tatlıcı, dün son yolculuğuna uğurlandı. Salih Tatlıcı'nın cenazesinde en çok konuşulan konu ise bir falcının Tatlıcı ile ilgili kehaneti oldu.

Salih Tatlıcı, 1988 yılında en tanıdık projesi olan Zincirlikuyu'daki Tat Towers projesine başlamıştı. Ancak inşaat 1988 yılında başlamasına rağmen aradan geçen 20 yıl boyunca bir türlü bitirilememişti. Zengin bir kişi olan Tatlıcı'nın bu projeyi sürüncemede bırakmasının ardında ise bir falcının kehanetinin olduğu iddia ediliyordu. Falcının Tatlıcı'ya gelerek “Kulelerin inşaatı bittiğinde siz de hayatınızı kaybedeceksiniz” dediği konuşuluyordu. Bu kehaneti ciddiye alan Tatlıcı'nın özellikle inşaatı bitirmediği de belirtiliyordu.

20 yıl sürdü



Başladığında İstanbul'un en yüksek kuleleri hedefi ile yola çıkan Tat Towers'da 2008'de inşaat faaliyetleri hızlanmıştı. Salih Tatlıcı, 2008 yılının Mart ayında Alman kökenli Bilfinger Berger Holding ile anlaştı. Tat Towers'ın bitirilme projesinden aynı holdinge bağlı HSG şirketi sorumlu olurken mülk yönetimini ise yine aynı holding bünyesinde bulunan EPM Assetis şirketi üstlendi. Bu gelişmelerden sonra inşaat hızlandı ve birkaç ay içinde açılacak duruma geldi. Ancak bu esnada da Salih Tatlıcı hayatını kaybetti. 20 yıl süren inşaatta sona yaklaşıldığı sırada Salih Tatlıcı'nın hayata gözlerini yumması, falcı dedikodusunun da alevlenmesine neden oldu.

28 Nisan'da açılacaktı

Barbaros Bulvarı, Maslak, Mecidiyeköy bağlantısı üzerinde Köprü'ye çok yakın stratejik bir noktada bulunan Tat Towers, Sheraton'dan Le Meridien'e, Marriott'tan Accor'a kadar dünyaca ünlü dev otel zincirlerinin ilgi odağı olmuştu. En son 28 Nisan 2008'de açılacağı duyurulan merkezin Tatlıcı'nın sağlık problemleri nedeniyle açılışının özellikle geciktirildiği belirtiliyor.

Tat Towers ofislerinin kiralama işini yapan Tuğrul Korkmazgil, şu an binaların çok küçük eksiklikleri dışında taşınılmaya hazır olduğunu ancak Tatlıcı'nın ölümünden sonra tüm sözleşmelerin beklediğini söyledi. 56 katı ofislere ayrılan ve her katta 1.140 metrekare ofis alanı olan projenin yüzde 100'ünün kiralanması için yerli ve yabancı şirketlerden gelen talebin hazır olduğunu kaydeden Korkmazgil, “Artık mirasçıları bu konuyla ve bundan sonraki süreçle ilgili kararları verecek” dedi.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder