En Güncel DNS Ayarları (Resimli Anlatım) - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Mayıs 16, 2013

En Güncel DNS Ayarları (Resimli Anlatım)

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

DNS Ayarları

Ülkemizde birçok engelli site varken, ihtiyacımız olan ilk şey DNS ayarlarıoluyor. Aslında gayet basit olan bu işlem birçok kişi tarafından bilinmemektedir. Yapacağınız ufak bir DNS değişikliği ile Türkiye'den erişimi engellenen internet sitelerine giriş yapabilirsiniz. Yasaklı sitelere giriş için birkaç alternatif yol bulunmaktadır. Bunlardan birisi program kullanarak girmek iken, biz sizlere bu yoldan daha basit ve uzun ömürlü olan DNS ayarlarıdeğiştirme işlemini anlatacağız.

Kullandığınız işletim sistemi Windows XP, Windows 7 ya da Windows 8 ne olursa olsun DNS ayarları aynı şekilde uygulanmaktadır. DNS açılımı Domain Name System olan sizin bilgisayarınızın dış dünyaya açıldığı kanaldır. Normalde Türk Telekom'un size vermiş olduğu DNS numarası bazı siteler için engelleniyor ve sizde bu sebeple erişim sağlayamıyorsunuz. DNS ayarları değiştirerek, siz bilgisayarınızı başka bir hattan internete bağlıyorsunuz. Bu sebeple de yasaklar sizin için hiç sorun teşkil etmiyor.

DNS ayarlarını değiştirme hususunda en önemli olay DNS numarası seçimidir. Şuanda ülkemizde dahil tüm dünya genelinde kullanılan belli DNS numaraları vardır. Bunların başındaGoogle DNS gelirken, sırasıyla Open DNS, Dnsadvantage DNS ve Norton DNS şeklinde liste uzamaktadır. Sizlere tavsiyemiz genellikle kullanılmakta olan Google DNS numarasınıkullanmanızdır. Bu hat daha güvenli ve hızlıdır.

Google DNS: 8.8.8.8 / 8.8.4.4
Open DNS: 208.67.222.222 / 208.67.220.220
Dnsadvantage DNS: 156.154.70.1 / 156.154.71.1
Norton DNS: 198.153.192.1 / 198.153.194.1

Şimdi yapacağımız işlemin ne olduğunu ve DNS ayarı için numaralarımızı öğrendiğimize göreDNS değiştirme işlemine geçebilirsiniz.


DNS Ayarları Resimli Anlatım

Öncelikle Denetim Masasından "Ağ ve İnternet" kategorisini seçiyoruz. Ardından "Ağ ve Paylaşım Merkezi" bölümüne tıklıyoruz. Yukarıdaki resimde gördüğünüz görüntü karşınıza gelecektir (Windows 7 için). Bu kısımda "Yerel Ağ Bağlantısı" bağlantısına tıklıyoruz..



"Yerel Ağ Bağlantısı" linkine tıkladıktan sonra karşımıza "Yerel Ağ Bağlantı Durumu" penceresi gelecek. Bu kısımda DNS ayarlarımızı yapacağımız için "Özellikler" butonuna basıyoruz.


"Yerel Ağ Bağlantısı Özellikleri" ekranı karşımıza gelince, yukarıdaki resimde göreceğiniz üzere "Ağ Bağlantısı Ögeleri" listelenecek. Bu ögeler arasından "Internet Protokolü sürüm 4 (TCP/IPv4)" seçeneğini seçip, "Özellikler" butonuna basıyoruz.



"Internet Protokolü sürüm 4 (TCP/IPv4)" penceresinde "Aşağıdaki DNS Sunucu Adreslerini Kullan" seçeneğini seçip, sitemizde bulacağınız DNS numaralarınıyazacaksınız. Çıkarken doğrulan seçeneğini seçip, tamam butonuna basın.



DNS Ayarları tamamlanmış oldu. Şimdi tamam butonuna bastıktan sonra DNS numaralarıbilgisayarınıza uygulandı. Artık yasaklı sitelere giriş yapabilirsiniz.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder