Dünyanın Tescil Edilen İlk Uluslar Arası Markası... - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Mayıs 24, 2013

Dünyanın Tescil Edilen İlk Uluslar Arası Markası...

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Dünyanın Tescil Edilen İlk Uluslar Arası Markası...
Philippe Suchard, Neuchatel şehrinde 1825 yılında bir şekerleme dükkânı açtı.

Küçük Serriére River da, bir yıl sonra çikolata fabrika kurmuş ve bu fabrika kısa sürede hızla gelişmişti. Suchard, dünya sergilerinde, şekerleme işi üzerine ürünlerinin pazarlamasını yapan ilk şirketi. Dünyada ilk kez, 1876 da, İsviçre Dağlarında inşa edilen bir dağ evi, tam olarak yerinden sökülerek, Paris de ziyaretçilerine ürünlerini göstermek için yeniden yapılandırıldı. Suchardsların damadı Carl Russ-Suchard, 19. yy ın sonlarına doğru şirket yönetiminin başına gelince, Bludenz, Austria; Lorrach, Germany; ve Strasbourg, Fransa da aştığı iş yerleri ile şirketin geniş bir market sahasına sahip olmasını sağladı. Ve 1883 de Suchardsların fabrikası, toplam İsviçre Ülkesi üretiminin yarısını elinde bulunduran, İsviçrenin en büyük çıkolata üreten fabrikası haline geldi. 
Tüm bu gelişmelerden sonra, Suchard 1893 yılında, Dünya da ilk uluslar arası marka tescilini alan kişi oldu. Fakat bu marka, 10 yıl sonra yenilenmediği için ölü markalar arasında da ilk yer alan marka haline geldi. Bu nedenle maalesef markanın adının ne olduğu tespit edilemiyor.


Kuruluşundan tam 76 yıl sonra, firma devrim yaratan bir fikirle süt ve çikolatanın karışımından oluşan ve “Sütlü Çikolata olarak bilinen” çikolata üretimine başladılar. Suchard şirketinin ilk uzmanlık alanlarının özel ürünü olan bu "Sütlü Çikolata"nın Adı “MILKA” oldu. Ayrıca, “MILKA” Suchard şirketinin, Art Nouveau Movement’ in etkileri ile mor paket tasarımı ve Alplerin Dağ manzarası ile pazarlanan ilk ürünüydü. Bu güne kadar kullanılan bu mor renk tüketici tarafından başka hiçbir ürün ile ilişkilendirilmedi ve bu renk tercihi Milka ya büyük bir ilgi ve ayrıcalık getirdi. Bugün, mor Milka İneği, Almanya da ilkokul çocuklarına bir çiflik manzarı çizilmesi söylendiğinde, tüm ineklerin mor olarak boyanmasına neden olan, mor ve inek temasının iç içe geçmesine neden olan bir popüler kültür haline gelmiştir. 
İşte bu başarılı firma, zaman içerisinde KRAFT FOODS firmasınında temellerini atmış oldu. Kendi uzmanlık alanından gelen şekerleme ve çikolata ürünleri üzerinde Türkiye' de de en çok tercih edilen markalar arasından kendine bir yer edinen KRAFT FOODS, maalesef patetes cipsleri ve tahıldan elde edilen hububatlarda istedikleri başarıyı, belkide pazarın büyük bir kısmını elinde tutan en büyük rakibi "FRITO LAY" den dolayı, yakalayamadılar. Çünkü rakiplerinin asıl uzmanlık alanı cipsler ve gerçekten bu işte çok başarılılar. Ama çalıştığım en büyük müşterim olduğundan biliyorum, KRAFT FOODS' un bu işte de büyük çalışmaları var ve en kısa zamanda "Patates cipsleri, patates kızartmaları, Hububat (tahıl) ve undan mamül çerezler" alanında da tercih edilebilirlik çıtasını en üst seyiye ye taşıyacaklarına eminim.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder