6. Sınıf Fen Bilimleri Tuna Matbaa Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 47 - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Ekim 14, 2015

6. Sınıf Fen Bilimleri Tuna Matbaa Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 47

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 
6. Sınıf Fen Bilimleri Tuna Matbaa Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 47


6. Sınıf Fen Bilimleri Tuna Matbaa Yayınları Ders Kitabı Cevapları sitemizde yayınlanmıştır. Öğrencilerimize verdiğimiz açıklayıcı bilgilerle konuların daha iyi anlaşılmasını sağlamak için çalışma kitabı cevaplarını büyük bir titizlikle hazırlayıp derslerine yardımcı olmaya devam ediyoruz. Ders kitabı cevapları aşağıda sistemli olarak listelenmiştir, sayfa numaralarıyla istediği sayfadaki cevapları inceleyebilirler. Öncelikle siz kendiniz yapmayı deneyin. Buradaki amacımız size yapamadığınız sorularda, ya da aklınıza takılan, yerlerde yardımcı olmaktır.

6. Sınıf Fen Bilimleri Tuna Matbaa Yayınları Ders Kitabı Cevapları öğrencinin sınıf içinde veya sınıf dışında hedeflenen kazanımların ve becerilerin edinilmesi için yaparak yaşayarak, etkinlik temelli öğrenmeyi sağlamaya dönük öğrencinin yaşadığı öznel koşulları göz önünde bulundurarak öğrenciyi aktif kılan kaynaklardır. öğrenci çalışma kitaplarında yer alan etkinlikler eve ödev olarak verilecek ve evde yaptırılacak olursa istenilen amaca hizmet etmekten uzak kalır. Bununla birlikte öğrenci çalışma kitabında yer alan etkinlikler öğrencilerin öznel koşullarına uymuyor da olabilir.

6. Sınıf Tuna Matbaacılık Yayınları Fen Bilimleri Ders Kitabı 1. Ünite Sayfa 47 Cevapları

Solunum sisteminde görev alan yapı ve organların her birinin yerine getirdiği görev ile yapısal özelliklerin ilişkisi nedir? Arkadaşlarınızla tartışınız
İnsanların yaşamsal etkinliklerini sürdürebilmeleri için besine gereksinimleri vardır. Besinler organik (canlı kökenli) ya da inorganik olabilir. Organik besinler karbonhidratlar, yağlar, proteinler ve vitaminlerdir. İnorganik besinler su ve mine­ral tuzlarıdır.
İnsanlar yaşamları için gerekli enerjiyi besinleri (karbonhidratlar ve yağları, zorunlu kalındığında proteinleri) oksijenle yakarak sağlar.
besin + oksijen -------> karbon dioksit + su + enerji
Hava ile alınan oksijenin dokulara kadar iletilmesi ve yanma sonunda oluşan karbon dioksit gazının vücuttan dışarı atılmasına solunum ve bu olayı gerçek­leştiren organlara da solunum organları denir. Solunumun asıl amacı besinler­den enerji üretmek için gereken oksijeni hücrelere taşımaktır
İnsanda solunum sisteminin organları şunlardır:
Burun: Solunum sisteminin ilk kanalıdır. Burnun görevleri:
· Soluduğumuz havanın koksunu alır.
· Soluduğumuz havayı nemlendirir.
· Soluduğumuz havayı vücudumuzun sıcaklığı kadar ısıtır.
· Soluduğumuz havayı temizler.
Yutak: Yemek borusu ve soluk borusunun birleştiği yerdir. Yutak; soluduğumuz havanın soluk borusuna; yediğimiz lokmalarında yemek borusuna geçmesini sağlar.
Gırtlak: Gırtlak, soluk borusunun daha geniş olan üst kısmıdır. Gırtlak bölgesi boyun­da kolaylıkla ayırt edilebilir. Gırtlak kıkırdak halkalardan yapılmıştır. İçinde ses tellerini taşır. İçi, sümüksel bir zar ve titrek tüylü (silli) epitel doku ile örtülüdür.
Soluk borusu: Soluk borusu, yemek borusunun ön kısmında, yemek borusuna paralel uza­nan, uzunluğu ortalama 12 cm, enine çapı 2 cm olan bir borudur. Soluk borusu, yemek borusuna bağlanan kısmı hariç kıkırdak dokusundan oluşur. Soluk boru­sunun dış tabakasını oluşturan kıkırdak doku, üst üste oturmuş kıkırdak halkalar­dan oluşmuştur.
Akciğerler: Akciğerler, göğüs boşluğunda, kaburgaların meydana getirdiği göğüs kafesi­nin içinde bulunan süngerimsi yapıda olan bir organdır. Bir tanesi sağda, diğeri de solda olmak üzere iki akciğerimiz vardır. Sağ akciğer üç parçadan (3 loplu), sol akciğer ise iki parçadan (2 loplu) oluşur. Sol akciğerin iki loplu olmasının ne­deni, sol akciğerin alt kısmında kalbimizin yer almasıdır. Akciğerlerin üzerini iki katlı plevra denilen akciğer zarı sarar. İki zarın arası hava ve bir sıvı ile doludur. Zarın bir katı akciğerlere, diğer katı göğüs kafesinin iç yüzüne ve diyafram kası­na tutunmuştur.

6. Sınıf Fen Bilimleri Tuna Matbaa Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 47
6. Sınıf Fen Bilimleri Tuna Matbaa Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 47


6. Sınıf Fen Bilimleri Tuna Matbaa Yayınları Ders Kitabı Cevapları resim, şekil ve şemalar ile diyagram ve grafik okuma etkinlikleri yoluyla öğrencinin görsel öğeleri okuması ile görsel okuma, değerlendirme ve yorumlamaya ilişkin becerilerinin geliştirilmesi hedeflenmektedir. Değerlendirmeye yönelik olarak verilen yönergeler doğrultusunda öğrencinin birtakım resim, afiş, poster yapması ve bu çerçevede portfolyo dosyasını oluşturması yönünde çalışmalar önerilmektedir. Kitaplarının baş tarafında “Ders Kitabının Organizasyon şeması” bulunmaktadır. Bu şemada; Ünite Girişleri, Etkinlikler, Performans Görevi, Dereceli Puanlama Anahtarı ve Ünite sonu Değerlendirme soruları bulunmaktadır.

6. Sınıf Fen Bilimleri Tuna Matbaa Yayınları Ders Kitabı Cevapları ödevini kopyala-yapıştır şeklinde yapmak size bir fayda sağlamaz. Cevapları buradan birebir yapmanız sizin faydanıza olmayacak bilakis sizi tembelleştirecektir. Bu da istediğimiz bir geri dönüt değildir. Bu nedenle uyarılarımızı dikkate alınız. ödev yapmak hayatta ne işimize yarar diye düşünmeyin. Bir kere, ileride çok işimize yarayacak “araştırma becerisi” kazanmanızı sağlar, okul sonrası hayatta bize en fazla katkısı olacak faydası da budur. Ayrıca, ödev yaparken zar zor öğrendiğiniz şeyleri kolay kolay unutmazsınız ve sınavlarda bunun ödülünü alırsınız.

6. Sınıf Fen Bilimleri Dersi ödevlerini bazı öğrenciler çok severken bazıları ise zorlukla gerçekleştirmektedir. Deneyler ve bir çok bilimsel verileri içinde çok zevkli geçmesine rağmen zorluklar içinde yapamayan öğrencilerde mevcuttur.Ders derste dinlenir ve devamında tekrarlar ve çalışmaktan başarı yolu geçer.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder