Yöresel (Mahalli) Kurtuluş Günü Ne Demek? - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Haziran 05, 2018

Yöresel (Mahalli) Kurtuluş Günü Ne Demek?

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Yöresel (Mahalli) Kurtuluş Günü Ne Demek? 

Yöresel ya da mahalli kurtuluş günü terimi ne anlama gelir? Ne demektir? Yöresel (Mahalli) Kurtuluş Günü ile ilgili bilgiler.


Kurtuluş ve Bağımsızlık savaşı sırasında, yurdumuzun pek çok yöresine düşmanlar girmişti. Bu düşmanları yurdumuzdan atmak için kadın, erkek, genç, ihtiyar hep birlikte mücadele edildi, her türlü zorluklara katlanıldı.

Yöresel (Mahalli) Kurtuluş Günü Ne Demek?
Yöresel (Mahalli) Kurtuluş Günü Ne Demek? 

Yurdumuzdaki düşmanları köylerimizden, ilçelerimizden, illerimizden savaşa savaşa kovduk. Düşmanın elinden alınarak kurtarılan her yöre, her belde, kurtuluş gününü her sene kutlamaktadır. Buna o yörenin Kurtuluş Günü denir. Örneğin düşman 6 Ekimde İstanbul’dan çıkarıldığı için 6 Ekim İstanbul’un Kurtuluş Günü, yine 9 Eylül’de düşman İzmir’e denize döküldüğü ve İzmir kurtarıldığı için 9 Eylül İzmir’in Kurtuluş Bayramı’dır.

Aynı şekide, 8 Temmuz Kırıkkale’nin, 10 Temmuz Bilecik’in, 19 Temmuz Yalova’nın, 8 Ağustos Bitlis’in, 27 Ağustos Afyon’un, 28 Ağustos Kütahya’nın, 7 Eylül Aydın’ın, 20 Eylül Sarıkamış’ın Kurtuluş Günleri’dir.

Mahalli kurtuluş günlerinde temsili kurtuluş törenleri düzenlenir, konuşmalar ve geçit törenleri yapılır. Mahalli kurtuluş günlerinden Milli Mücadelenin ve bağımsızlığın altı çizilerek “keşke vatanımız hiç kurtulmasaydı ” diyen gerici ve yobaz karanlıklar ile fikri mücadele de edilmelidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder