Örnek Kitapların İncelenmesi Seminer Çalışması - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Haziran 09, 2018

Örnek Kitapların İncelenmesi Seminer Çalışması

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Örnek Kitapların İncelenmesi Seminer Çalışması

Örnek Kitap listesinin incelenerek  bireysel yaz okuma listesinin oluşturulması
Örnek Kitap listesinin incelenerek  bireysel yaz okuma listesinin oluşturulması
Örnek Kitap listesinin incelenerek  bifreysel yaz okuma listesinin oluşturulması


SN
KİTABIN ADI
1
Türkiye’nin Maarif Davası
2
Doğunun Bilgisi Batının Bilimi
3
Dünya Okulu: Eğitimi Yeniden Düşünmek
4
Cahil Hoca
5
Öğretmen
6
Medeniyet Köprüsü: Beş Şehirli
7
Okulsuz Toplum
8
Beyaz Zambaklar Ülkesinde
9
Bir Eğitim Tasavvuru Olarak Mahalle/Sıbyan Mektepleri
10
Çocuklar Neden Başarısız Olur?
11
Meraklı Zihinler (Bir Çocuk Nasıl Bir Bilim İnsanı Olur)
12
Eğitim Üzerine
13
Kafa Karıştıran Kelimeler
14
Emile
15
Ezilenlerin Pedagojisi
16
Modern Dünyanın Bunalımı
17
Halkın Bilim Tarihi
18
Hızırla Kırk Saat
19
Küçük Prens
20
Sofie'nin Dünyası
21
Eğitim - Gençlik - Üniversite
22
Bir Bilim Adamının Romanı
23
Üniversite (Bir Dekan Anlatıyor)
24
Duygusal Zekâ
25
Okul Sıkıntısı
26
İnsan ve İnsanlar
27
Küçük Ağaç'ın Eğitimi
28
Başarısızlığın Olmadığı Okul
29
Sosyal Bilimleri Açın
30
Bilim Kilisesi: Özgür Bir Toplumda Bilim
31
Bürokratlar
32
Çocuk Davamız

Örnek Kitapların İncelenmesi Seminer Çalışması
Örnek Kitapların İncelenmesi Seminer Çalışması



DOĞUNUN BİLGİSİ BATININ BİLİMİJOSEPH NEEDHAM 
“Bilim için tek bir felsefi-metafizik modelin, örneğinfizikalist Batı modelinin geçerli olmadığı, tarih içinde başkaca toplumsal, kültürel çerçevelerde denenmiş bilgi üretme yol ve yöntemlerini de dikkate almak gerekir”.

“Batıya özgü bilim anlayışı, evrensel bilime akan ırmaklardan yalnızca biridir. Ve geleceğin eşitlikçi, müreffeh dünya toplumu ancak bütün kültürlerin tarihsel katkılarının bir senteze ulaştırılmasıyla mümkün olacaktır”.

“İçinde bulunduğumuz durum, pazar ekonomisine dayalı ulus devletler aşamasıdır. İleride yerini eğilimleri bugünden görülen daha karmaşık yeni bir bütünleşme düzeyine bırakacaktır”.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

DÜNYA OKULU
SALMAN KHAN
Eğitimde fırsat eşitliği için, herkese, her yerde, dünya standartlarında, ücretsiz eğitim. Geleceğin okulları nasıl olacak, eğitim nasıl dönüşecek, öğretmen - öğrenci ilişkisi nasıl yeniden şekillenecek, sınıflarda hangi teknolojik yöntemlerle ders işlenecek? Tüm bu konuların yanı sıra bu kitapta Khan Academy'nin hikayesini de en samimi şekilde kurucusunun kaleminden okuyacaksınız. Khan Academy'nin nasıl teknoloji ve eğitimi bir araya getirerek insan faktörünü ön plana çıkarttığını anlatan "Dünya Okulu", eğitim reformunun geleceğine ışık tutuyor. STFA'nın 1992 yılında kurduğu Bilimsel ve Teknik Yayınları Çeviri Vakfı, 2012 yılında Khan Academy kurucusu Salman Khan ile Khan Academy'nin ilk uluslararası iş ortaklığı anlaşmasını imzaladı. Anlaşma çerçevesinde dünyanın en büyük internet öğrenim platformu Khan Academy Türkçeleştirilerek tüm dünyada Türkçe konuşan herkese ücretsiz olarak sunulmaktadır. Khan Academy Türkçe, Ekim 2014 itibariyle 2 milyon ders vermiştir., dünya standartlarında, ücretsiz eğitim.


Herkese kendi hızında ve kişiselleştirişmiş eğitim anlayışıyla dünya genelindeki eğitim reformunun en önemli paydaşlarından olan Khan Academy'nin sunduğu interaktif alıştırmalar, yönlendirme ve puanlama sistemleri ile öğrenci, öğretmen ve velilere yönelik raporlama gibi gelişmiş özellikler de binlerce eğitim videosu ile birlikte Türkçe olarak kullanıcılarla ücretsiz olarak buluşturulmaktadır. STFA, Khan Academy Türkçe projesi için Milli Eğitim Bakanlığı ile işbirliği protokolü imzalamış olup Fatih Projesi ve Eğitim Bilişim Ağı (EBA) kapsamında ortak çalışmalara devam etmektedir. Khan Academy'nin kurucusu Salman Khan'ın 2012 yılında yazdığı "Dünya Okulu" isimli kitabı, Khan'ın eğitim reformu ve eğitim sisteminin geleceği ile ilgili görüşlerini derlediği vizyon açıcı bir çalışma. 
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

CAHİL HOCA
Jacques Ranciere
Felsefenin elması Joseph Jacotot'nun başına düşmüştür: 1818'de sürgünde bir devrimci olan Jacotot Belçika'da Fransız edebiyatı okutmanı olarak yarı-zamanlı bir iş bulur. Tek kelime Fransızca bilmeyen Flamanlara, kendisi de tek kelime Flamanca bilmediği halde hocalık etmek zorundadır... İkidilli bir Fénelon baskısı koşar imdadına; "öğrencileri"nin kendi kendilerine Fransızca ve Telemak'ı öğrenmelerine kılavuzluk eder. İnsanın bilmediğini de öğretebileceğini gösteren bu tuhaf deneyin sezdirdiği kaçınılmaz sonucu anlamakta hiç gecikmez Jacotot: Bilen ile bilmeyenin, öğreten ile öğrenenin, kol emekçisi ile zihin emekçisinin, kısacası zekâların eşitliği.Bu şaşırtıcı hikâyeyi ve Jacotot'nun felsefesini anlatan Jacques Rancière hem eğitim üzerine çok özgün bir düşünce sunuyor hem de zekâların eşitsizliğini ve bilgi hiyerarşisini bahane eden toplumsal eşitsizlik tasavvurlarına önemli eleştiriler getiriyor. "Özgürleştirmeksizin eğiten aptallaştırır," diyen Cahil Hoca, eğitimciler ve eğitim sistemi üzerine kafa yoranlar için olduğu kadar siyaset felsefesiyle ilgilenenler için de ufuk açıcı bir kitap.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder