Disiplinsiz öğrencilere yönelik davranış modelleri seminer çalışması - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Haziran 09, 2018

Disiplinsiz öğrencilere yönelik davranış modelleri seminer çalışması

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Disiplinsiz öğrencilere yönelik davranış modelleri seminer çalışması

Ortak Paylaşım › Seminer Konuları › Disiplinsiz öğrencilere yönelik davranış modelleri seminer çalışması Disiplinsiz öğrencilere yönelik davranış modelleri seminer çalışması dosyası 25-05-2018 tarihinde Ortak Paylaşım kategorisinin Seminer Konuları alt kategorisine eklendi. Şu an kadar 121 kez indirildi. Disiplinsiz öğrencilere yönelik davranış modelleri seminer çalışması dosyasını bilgisayarınıza indirmek için bu sayfadaki yönergeleri takip ediniz. Disiplinsiz öğrencilere yönelik davranış modelleri seminer çalışması dosyasına benzer dosyalar Ortak Paylaşım ana kategorisinin Seminer Konuları alt kategorisinde yer almaktadır.


Disiplinsiz öğrencilere yönelik davranış modelleri seminer çalışması
Disiplinsiz öğrencilere yönelik davranış modelleri seminer çalışması
Ortak Paylaşım › Seminer Konuları › Disiplinsiz öğrencilere yönelik davranış modelleri seminer çalışması Disiplinsiz öğrencilere yönelik davranış modelleri seminer çalışması dosyası 25-05-2018 tarihinde Ortak Paylaşım kategorisinin Seminer Konuları alt kategorisine eklendi. Şu an kadar 121 kez indirildi. 

Disiplinsiz öğrencilere yönelik davranış modelleri seminer çalışması dosyasını bilgisayarınıza indirmek için bu sayfadaki yönergeleri takip ediniz. 

Disiplinsiz öğrencilere yönelik davranış modelleri seminer çalışması dosyasına benzer dosyalar Ortak Paylaşım ana kategorisinin Seminer Konuları alt kategorisinde yer almaktadır.

Toplumların gelecekte varlıklarını devam ettirebilmelerinin yegâne temeli çocuklardır. Bu nedenledir ki gelişen ve değişen dünya düzeninde çocuklara verilen önem artmaktadır. Okulumuzda da sağlık nedeni ile okula devam edemeyen dört öğrencimiz evde eğitim almaktadır.Gün geçtikçe geleceğin teminatı olan çocukların eğitimi de çocuklarla birlikte önem kazanmaktadır. 1961 Anayasa’sı ile yasalarımız arasına giren “Sosyal Devlet” (Aldıkaçtı, 1997) kavramı ile birlikte yurttaşlarının refahını, asgari yaşam düzeylerini sağlamayı amaç edinen bir devlet yapısı oluşturulmaya çalışılmıştır. 

Sosyal devletin en önemli ilkelerin biri olan eğitim ve eğitimin toplumun her kesimine eşit bir şekilde ulaştırılması gelişmekte olan ülkemizde devletin en önemli görevleri arasına girmiştir. Ülkemizde eğitim öğretim faaliyetleri genel eğitim ve özel eğitim faaliyeti şeklinde yürütülmektedir. Genel eğitim faaliyetleri örgün ve yaygın eğitim kurumlarında genel programları çerçevesinde düzenlenmektedir. Eğitimde fırsat ve imkân eşitliği ilkesinin gereği olarak özel eğitim; normal gelişim gösteren bireylerden farklı, özel gereksinimli çocuklara sunulan üstün yetenekli bireyleri potansiyellerinin en üstüne çıkarmayı amaçlayan, yetersizliğin engele dönüşmesini önleyen, engelli bireyi kendine yeterli hale getirerek toplumla bütünleşmesini ve bağımsız, üretici bireyler olmasını destekleyecek becerilerle donatan eğitim olarak tanımlanmaktadır (Ataman, 2011). Özel eğitim, özel olarak yetiştirilmiş olan bir öğretmen tarafından öğrencinin ilgi, istek ve en önemlisi ihtiyaçları doğrultusunda kişiye özgü geliştirilmiş eğitim programları ve kişinin engel türüne göre uyarlanan öğretim yöntemleri ile yürütülen eğitim öğretim faaliyetlerinin bütünüdür. Özel eğitim faaliyetleri yürütüldüğü ortama göre kuruma dayalı ve eve dayalı olarak iki şekilde yürütülmektedir. Eve dayalı özel eğitim faaliyetleri özel gereksinimli bireylerin en doğal ortamlarında eğitim almasını amaçlayan ve eğitim faaliyetlerine ailenin en üst düzey katılımının sağlandığı özel eğitim faaliyetlerindendir. Eve dayalı özel eğitim faaliyetleri ailenin ihtiyaçlarını doğal yaşam ortamlarında belirleyebilmek, planlama sürecine aileyi dahil edebilmek, özel gereksinimli bireyin ihtiyaçlarını doğal yaşam ortamında karşılamak için en uygun ortamdır (Birkan, 2002).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder