Cemaatle Namaz Nedir? - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Haziran 06, 2018

Cemaatle Namaz Nedir?

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Cemaatle Namaz Nedir?

Cemaatle namaz nedir? Cemaatle namaz nasıl kılınır, önemi, anlamı nedir? Cemaatle namaz ile ilgili bilgi.


CEMAATLE NAMAZ
İslam dini birlikte hareket etmeyi, beraberce kardeşlik duyguları içinde yaşamayı, kaynaşmayı ve dayanışmayı öngörmektedir. Birlik olmak güçlü olmak demektir. Dinimizin birlikteliğe verdiği önemin en güzel örneği cemaatle namaz kılmaktır. Cemaatle kılınan namaz, birlikte harekete etme ve kardeşlik duygularını güçlendirir. Cemaate katılan Müslümanlar birbirlerinin mutlu ve üzüntülü hallerinden haberdar olur ve birbirlerini manevi yönden desteklerler. Bilgilerini artırır, yanlışlarını düzeltme imkânı bulurlar.

Cemaatle Namaz Nedir?
Cemaatle Namaz Nedir?

Dinimiz bazı ibadetlerin cemaatle yapılması gerektiğini belirtir. Cuma namazı ve bayram namazlarının cemaatle kılınması Yüce Allah’ın kesin emridir. Beş vakit namaz yalnız başına kılınabilir ancak günlük namazları cemaatle kılmak daha güzel ve sevaptır.

Cemaatle namaz kılındığında namazı kıldıran kişiye “imam”, imamın arkasında saf tutmuş diğer kişilere de “cemaat” adı verilir, imam cemaate namaz kıldırırken, “mihrap” adı verilen yerde durur. Cemaatin oluşturduğu düzenli sıralara “saf” denmektedir. Cemaatle namaz kılmak sadece camide olmamaktadır. Evde, iş yerinde veya piknikte kısaca nerede olursak olalım uygun olan yerde cemaatle namaz kılınabilir. Beş vakit namazın sadece farzları cemaatle, sünnetler ise tek başına kılınır. Cemaatle namaz kılacaklar şöyle niyet ederler: “Niyet ettim Allah’ım senin rızan için (sabah-öğle-ikindi-akşam-yatsı) namazının farzını kılmaya, uydum imama”

Cemaate vaktinde yetişemeyen kimseler, yetiştiği yerden imamla birlikte namaz kılar ve imam namazı bitirdikten sonra kendisi selam vermeden kalkıp kılmadığı bölümleri tek başına kılar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder