Unutkanlık İçin Şifalı Bitkiler - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Mayıs 09, 2018

Unutkanlık İçin Şifalı Bitkiler

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Unutkanlık İçin Şifalı Bitkiler

Unutkanlık durumu nedir?
Unutkanlık durumu, her yaştan her bireyde meydana gelebilecek ve kısaca özetlemek gerekirse hatırlama yeteneğimizdeki başarısızlıkların bir bütünüdür. Bazı durumlarda beyinde meydana gelen bir takım farklılıklardan ötürü, bazı durumlarda yaşlanmanın getirdiği etkilerden ötürü, bazı durumlardaysa vücutta meydana gelen ve hatırlama kabiliyetini etkileyen bir takım hastalıklardan ötürü meydana gelmektedir.


Özellikle yaşlılarda yaşanan unutkanlık sorunlarının altında, genel olarak vasküler demans hastalığının belirtileri ya da Alzheimer hastalığının belirtileri aranmaktadır. Çünkü bir insanın yaşayabileceği unutkanlıktan daha seri ve daha fazla bir şekilde hafıza probleminin yaşaması, yaşla alakası olduğundan çok bir hastalık sebebiyle durumun bu noktaya geldiği düşüncesini uyandırmaktadır.

Bunun dışında ileri yaşlarda olmayan kişilerde görülen unutkanlık sorunlarının altında yatan nedenler de genellikle vitamin eksiklikleri, kullanılan farklı ilaçların yan etkileri, geçirilen travmalar ya da beyinde meydana gelen bir takım enfeksiyon durumlarıdır. Bir bireyin kendisinde ciddi anlamda bir unutkanlık probleminin olduğuna kanaat getirmesi sürecinden itibaren en kısa zamanda bir doktor kontrolüne gitmesi, sorununun ne olduğunu öğrenerek gereken tedavileri görmesi gerekmektedir.

unutkanlik-icin-ne-yapmali
Unutkanlık sebepleri nelerdir?
Az önce bahsettiğimiz unutkanlık nedenlerinin dışında başı bir yere vurmak, ani travmalarda oluşabilecek kısa süreli unutkanlıklara da örnek gösterilebilmektedir. Bunun dışında stres faktörü, eksik beslenme, vücuttaki hatırlama potansiyelini etkileyen diğer hastalıkların farkında olmama gibi durumlar bireyin unutkanlık aşamasını ciddi olarak yaşamasına sebep olmaktadır.

Yaşanılan unutkanlıklara bir de bireylerin geçirdikleri psikolojik rahatsızlıklar sebep olarak gösterilebilir. Bu süreçlerde tedavi için kullanılan ilaçların kişiyi sersemletebildiği durumların olması otomatikman hatırlama güçlerine de etki etmektedir.

Unutkanlığa çözüm olarak kullanılan unutkanlık önleyici besinler, unutkanlık için vitaminler ve unutkanlığın önlenmesi adına bulmaca çözmek gibi yapılan zihinsel aktiviteler durum üzerinde etkisini gösterebilmektedir. Tabi tüm bu anlatılanların dışında unutkanlık için doğal bitkilerden de faydalanıldığı bilinmektedir

Unutkanlığa iyi gelen bitkiler nelerdir?
Karanfil : Çay gibi demlenip içilebilen karanfil hem zihnin canlandırılmasına yardımcı olurken hem de hafızayı güçlendirme etkisine sahiptir. böylelikle bir müddet unutkanlığa doğal olarak müdahale edilebilir.

Biberiye : Çok eski çağlardan beri unutkanlık için kullanılan doğal ürünlerden biri biberiyedir. Hatta Antik Yunan zamanında sınava giden öğrencilerin yanlarında biberiye dalı götürdükleri söylenmektedir. Şuanda dahi ofisteki çalışanlarla yapılan bir araştırma neticesinde, dikkat dağınıklığı ve unutkanlık yaşanılan saatlerde biberiye koklayan çalışanların zihninin açıldığı ve daha iyi çalıştıkları keşfedilmiştir. Biberiyenin bu şekilde hafıza gösterici etkisini içeriğinde bulunan karnosik asitle beyin damarlarını genişletip bir yandan da antioksidan etki yapabilmesi şeklinde olmaktadır.
unutkanlik-onleyici-besinler

Melis otu : Tüm dünya genelinde sıklıkla kullanılabilen melis otu, pek çok sağlık problemi için doğal bir ürün olarak kullanıldığı gibi aynı şekilde unutkanlık problemi için de alternatif tıpçılar tarafından sıklıkla önerilen ürünler arasındadır. İsteğe göre yemeklerde ve içeceklerde kullanılabilen melis otu, tercihe göre de kokusundan yararlanmak için yağların içine dökülebilir.

Keten tohumu : İçeriğindeki B9, B6, B3 vitaminleri gibi vitaminlerle beynin hatırlama fonksiyonuna katkıda bulunabilen keten tohumu, yoğurdun içerisine bir tatlı kaşığı miktarında ezilip döküldükten sonra tüketildiğinde unutkanlık konusunda oldukça fayda sağlamaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder