Uçamayan Kuşlar Listesi - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Mayıs 04, 2018

Uçamayan Kuşlar Listesi

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Uçamayan Kuşlar Listesi

Uçamayan kuşlar hangileridir? Uçamayan kuşların isimleri ve özellikleri nelerdir? Uçamayan kuşlar listesi, resimleri, hakkında bilgi.


Resim Kuşu Adı Özellikleri
  Devekuşu Yaşadığı yer: Afrika Boy: 175-275 cm Yaşayan kuş türlerinin en büyük ve en ağır olanıdır. Ayrıca en büyük göze sahip kara hayvanı ve en hızlı koşan kuştur.

Uçamayan Kuşlar Listesi
Uçamayan Kuşlar Listesi

  Emu Yaşadığı yer: Avustralya Boy: 150-190 cm Devekuşunun ardından ikinci en büyük kuştur. Baldır kasları olan tek kuş türüdür. Bu sayede hızlı ve uzun mesafeler koşabilir.

  Tepeli Devekuşu Yaşadığı yer: Avustralya ve Yeni Gine Boy: 102-170 cm Başında boynuzumsu bir çıkıntı bulunur. Bu sayede başı aşağıda koşarken önüne çıkan çalıları iterek yolunu açar.
  İmparator Penguen Yaşadığı yer: Antarktika Boy: 100-130 cm En büyük penguen türüdür. Antarktika’nın zorlu koşullarında yaşamını sürdürebilmek için kalabalık gruplar hâlinde yaşar.

  Nandu Yaşadığı yer: Güney Amerika Boy: 127-140 cm Uzun ve güçlü bacakları vardır. Koşarken uzun kanatlarını açarak dengesini sağlar.

  Güney Kahverengi Kivisi Yaşadığı yer: Yeni Zelanda Boy: 45-54- cm Koku alma duyusu çok gelişmiştir. Gececildir. Kuyruğu yoktur ve kanatları çok küçüktür.

  Küçük Penguen Yaşadığı yer: Avustralya ve yeni Zelanda Boy: 30-33 cm En küçük penguen türüdür. Tüyleri diğer penguenlerde olduğu gibi siyahlı beyazlı değil mavili beyazlıdır.

  Makaroni pengueni Yaşadığı yer: Antarktika yarımadası, Antarktika çevresindeki adalar ve Güney Amerika’nın güneyi Boy: 70-71 cm Dünyada sayıca en fazla bulunan penguen türüdür. Alnındaki sarı tüyleri ayırt edici özelliğidir.

  Tasmanya Tavuğu Yaşadığı yer: Tasmanya Adası Boy: 43-51 cm Çok iyi koşar ve yüzer. Kanatları yardımıyla dengesini sağlayarak saatte 50 kilometre hızla koşabilir.

  Takahe Yaşadığı yer: Yeni Zelanda Boy: 61-65 cm Sutavukları arasında en büyük olan türdür. Tüyleri çok renklidir. Pembe gagası çok güçlüdür.

  Dev Sakarmeke Yaşadığı yer: Güney Amerika Boy: 48-64- cm En büyük sakarmeke türüdür. Kırmızı bacaklı tek sakarmeke türüdür. Topladığı su bitkileriyle suyun üzerinde çok büyük bir yuva yapar.
  Veka Yaşadığı yer: Yeni Zelanda Boy: 46-60 cm Yerde çalılıkların altına gizlenmiş yuvalar yapar. Çevrede bulduğu parlak nesneleri toplar.
  Kakapo Yaşadığı yer: Yeni Zelanda Boy: 58-64- cm Uçamayan tek papağan türüdür. Gececildir. Tüm papağan türleri arasında en ağır olandır.
  Uçamayan karabatak Yaşadığı yer: Ekvador’un Galapagos Adaları Boy: 89-100 cm Uçamayan tek karabatak türüdür. Ayrıca karabatak türleri arasında en büyük olandır.

  Titikaka batağanı Yaşadığı yer: Peru ve Bolivya Boy: 28-4-5 cm Adını en çok görüldüğü yer olan Titikaka Gölü’nden alır. Zamanının büyük bir bölümünü suyun altında balık avlamak için geçirir.
  Fuegian ördeği Yaşadığı yer: Güney Amerika Boy: 65-84- cm Ördek türleri arasında en büyüklerden biridir. Küçük kanatlarını birer kürek gibi kullanarak su yüzeyinde ilerler.
  Campell Adası Ördeği Yaşadığı yer: Yeni Zelanda’nın Campell Adası ve Dent Adası Boy: 36-48 cm Uçamayan ördek türlerinin en küçüklerinden biridir. Gececildir. Dünyada en nadir görülen ördek türüdür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder