Tema Vakfı Nedir ? - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Mayıs 16, 2018

Tema Vakfı Nedir ?

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Tema Vakfı Nedir ?

Tema anlamı nedir?
“Türkiye Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı” olarak anlam açıklaması yapılabilmektedir. Bu kurum, 11 Eylül 1992 tarihinde; Nihat Gökyiğit ve Hayrettin Karaca tarafından Tema vakfı görevlerinin arasında da saydıkları yaşadığımız ülkenin topraklarını ve geleceğini tehdit eden bir unsur olan erozyonun ve bunun yanında da çölleşmenin karşısında durabilmek; bu bilinci tüm topluma aşılayıp devletin de aynı duyarı göstermesi amacıyla kurulmuştur.


Bu vakıf kurucularının Türkiye’de yaşamasından ve öncelikle Türk toprakları için bir emek sarf etmek istediklerin dolayı otomatikman Türkiye’de kurulmuştur. Tema vakfı, her şeyiyle çevreci bir vakıf olduğundan doğal varlıkların korunması için; Tema vakfı fidan bağışı ile daha çok alanın ağaçlandırılması için ve erozyon sorunlarının atlatılması için bir takım çabalar göstermektedir.

Tema Vakfı Nedir ?
Tema Vakfı Nedir ?

tema-vakfi-tarihcesi

Bu kurumun kuruluş tarihinden önce, ilk olarak kurucu isimlerden biri olan Hayrettin Karaca’nın Türkiye’de bir ilk olarak özel arboretum kurması; ardından bu çalışmalar içerisinde Türkiye’deki pek çok bölgede erozyon tehlikesinin had safhada olduğunu görmesi bu kurumun kurulmasına bir nevi ön ayak olmuştur

Tema Vakfı’nın yaptığı işler nelerdir?
Ülke topraklarımızdaki tarım arazilerini ve meraları koruyarak geliştirmeye çalışmaktadırlar.
Ülke topraklarını ciddi tehdit eden erozyon sorunu için devletin de bilinçlenip harekete geçmesini sağlamaya çalışmaktadırlar.

Kendi kendine yetişmekte olan ormanları koruma altına alarak ağaçlandırma süreçlerine katkı sağlamaktadırlar.

Doğal varlıklarımız olan ormanlar, su kaynakları, biyolojik çeşitlilik gibi unsurların insan öğesi tarafından yok edilmesine karşı çıkmaya ve bunu engelleyebilmek için gerekli bilinci toplumda oluşturabilmeye çalışmaktadırlar. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder