Sarı Kantaron Çayının Faydaları - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Mayıs 09, 2018

Sarı Kantaron Çayının Faydaları

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Sarı Kantaron Çayının Faydaları

Sarı kantaron çiçeği nasıl bir bitkidir?
Sarı kantaron otu ve sarı kantaron çiçeği olarak da adlandırılabilen bu bitki, parlak sarı canlı renklerde ve çiçeğinin yapraklarının kenarlarında siyah tüyler olan son derece güzel görünümlü ve şifalı bir bitkidir. Bu bitki esasen ilk olarak Avrupa’da yetiştirilmeye başlanmış ve günümüzde asıl olarak Asya ve Amerika’da da yaygınlık göstermeye başlamıştır.


Sarı kantaron, bir içecek olarak sarı kantaron çayı olarak hazırlandığında da sağlık için çok verimli ve çok faydalı bir içecek haline gelmektedir. Sarı kantaron çayının gösterdiği en mühim etki, doğal bir antidepresan olarak etki gösterebilmesidir. Yani içeriğinde bulunan maddeler kendisini doğal bir sakinleştirici haline getirmektedir.

Sarı kantaron çayının en bilindik yararları ise şu şekilde özetlenebilmektedir;

Hem idrar konusunda hem de balgam konusunda söktürücü etkiye sahiptir.
Sıcak bir şekilde içildiğinde seste meydana gelmiş kısıklığı yok eder.
Bebeklerde oluşmuş bulunan karın ağrılarını ve gazla ilgili problemleri geçirmekte etkisi bulunur.
Zona hastalığına karşı iyileştirici etkisi bulunmaktadır.
Gece altına kaçıran çocuklara sarı kantaron çayı içirildiğinde problemin biraz iyileşme kaydettiği belirtilmiştir.
Mesanenin içerisinde oluşmuş taşların eritilmesine ve idrar yollarındaki enfeksiyonların yok edilmesine katkısı bulunur.

Midede oluşan ağrıları ortadan kaldırmaktadır.
sari-kantaron-cicegi

Bağırsaktaki solucan problemlerini çözmektedir.
Hem ülser hastalığı hem de gastrit hastalığı için birebir bir doğal üründür.
Alkol bağımlılığı, sigara bağımlılığı ya da kafein bağımlılığını ortadan kaldırabilmek adına sarı kantaron çayı çok etkili bir üründür.
Vücuttaki kanserli tümörlerin rotadan kaldırılması adına kullanılabilecek doğal ürünlerden bir tanesidir.

Sinir yatıştırıcı etkisini aynı zamanda kasların gevşemesi konusunda da gösterebilmektedir.
Sarı kantaron çayı nasıl demlenmelidir?

Çayın hazırlanması için öncelikle malzeme isteğe bağlı olarak çiçeğin tohumundan, kabuğundan, taze yapraklarından ya da kurutulmuş yapraklarından seçilebilir. Bir demlik kaynamış suyun içerisine bu malzemelerden kurutulmuş sarı kantaronu örneklersek 3 çay kaşığı kadar ekledikten sonra 10 dakikalık demlenme sürecine bırakmanız gerekmektedir.

Bununla birlikte bu çay bitene kadar ister sıcak ister soğuk tüketme serbestliğine sahip olduğunuz gibi, tat olarak damak zevkinize uymuyorsa içerisine biraz limon ya da organik bal da eklemeniz tercihinize bırakılmıştır.

Sarı kantaron çayı zararları
Bu çayın hiperaktivite problemleri olan kişilerde veya dikkat dağınıklığı yaşayan kişilerde asla kullanılmaması gereken bir ürün olduğu söylenmektedir. Aynı şekilde depresyon hastalığı bulunan, bipolar hastalığı bulunan ya da manik depresiflik problemi yaşayan bireylerin de sarı kantaron çayından uzak durmaları gerektiği söylenmektedir. Hatta şizofren hastalarının sarı kantaron çayı içmesiyle birlikte çık sık bir şekilde psikoz atakları geçirdiği söylenebilmesi mümkün olmaktadır.

Bu tip rahatsızlıkların dışında tipik yan etkiler baş ağrısı, baş dönmesi, mide rahatsızlığı, deri döküntüsü yaşanması yorgunluk ya da akıl karışıklığıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder