Nitta Yoshisada Kimdir? - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Mayıs 23, 2018

Nitta Yoshisada Kimdir?

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Nitta Yoshisada Kimdir? 

Nitta Yoshisada kimdir ve ne yapmıştır? Nitta Yoshisada hayatı, biyografisi, askeri kariyeri hakkında bilgi.


Nitta Yoshisada

Nitta Yoshisada Kimdir?
Nitta Yoshisada Kimdir? 

Nitta Yoshisada; (d. 1301, Kozuke – ö. 17 Ağustos 1338, Eçizen, Japonya), İmparator Go-Daigo’nun (hd 1318-39) Kamakura şogunluğuna (1192-1333) son vermesinde önemli rol oynayan Japon savaşçıdır.

Kamakura şogunluğuna karşı komplosunun açığa çıkması üzerine 1331’de sürgüne gönderilen Go-Daigo’nun ertesi yıl başlattığı ayaklanma sırasında saf değiştirerek imparatorluk ordularının başına/geçti ve Kamakura kuvvetlerini yenilgiye uğrattı. 

Böylece yeni yönetimde güçlü bir konum elde etti. Saf değiştirmiş öteki komutanlardan Aşikaga Takauci ile girdiği çatışma sırasında Go-Daigo’nun desteğini alarak rakibinin başkentten sürülmesini sağladı. Ama bir yıl sonra eyalet savaşçılarından oluşturduğu büyük bir ordunun ve donanmanın başında geri dönen Aşikaga Takauci karşısında tutunamayarak Go-Daigo ile birlikte başkentten kaçtı. Takauci’nin Kyoto’da başa geçirdiği yeni imparatora karşı Japonya’nın ortagüney kesimindeki Yoşino Dağlarında Go-Daigo’ya bağlı bir imparatorluk merkezi oluşturdu. 

Böylece biri Kyoto’daki kuzey sarayı, öteki Yoşino’daki güney sarayı olmak üzere iki rakip imparatorluk merkezi ortaya çıktı. Nitta, 1338’de konumunu yeniden güçlendirdikten birkaç ay sonra beklenmedik bir saldırıda okla vurularak öldü.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder