Muz Kabuğu Faydaları Nelerdir ? - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Mayıs 09, 2018

Muz Kabuğu Faydaları Nelerdir ?

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Muz Kabuğu Faydaları Nelerdir ?

Tropikal bölgelerde yetişen muz kalp, damar, kemik ve göz sağlığı açısından faydalıdır. Muzun %75’i sudan oluşur, dünyada elma ve portakaldan bile daha fazla tüketilen muz tam bir besin deposudur. İçerisinde yoğun miktarda potasyum bulunur, oldukça besleyici bir besin türüdür. Lif bakımından yoğun olduğu için doyurucu bir özelliği vardır. Meyveyi çevreleyen ve genelde yendikten sonra atılan bu kabuğunun ayakkabı temizlemekten, yüz maskesine kadar geniş bir kullanım alanı vardır.


banana-peel
Muz Kabuğunun Faydaları
– Muz kabuğunun içini diş beyazlatmada kullanabilirsiniz. Bunun için dişlerinizi fırçaladıktan sonra muz kabuğunun iç kısmını dişlere sürmeniz yeterli. Günde iki defa yapabilirsiniz.

Muz Kabuğu Faydaları Nelerdir ?
Muz Kabuğu Faydaları Nelerdir ?

– Masaj aleti gibi kullanıp ağrılı bölgelere ovalayarak uyguladığınızda, kemik ağrılarında olan azalmayı göreceksiniz.

– Muz kabuğuyla ayakkabılarınızı da temizleyebilirsiniz. Muz, ayakkabı boyası içerisinde bulunan potasyumun temel kaynağıdır.

– Ciltteki bir çok kaşıntıyı giderebilirsiniz.

Muz Kabuğunun Cilde Faydaları
Muz kabuğuyla güneşten korunma: Yaz aylarında gözlerinizi korumak için muz kabuğunu bir süre güneş altında bekletip göz çevrenize sürerseniz güneşten gelen ışınlardan korunmuş olursunuz.

Sinek ısırıkları sonrasında olan kaşınmalar ve kızarıklıklardan korunma: Kaşınan veya kızaran bölgeye kabuğun iç kısmını sürerseniz kaşıntıda azalma olacağını görürsünüz.

Muz kabuğuyla siğil tedavisi: Siğil olan bölgeye akşamdan muz kabuğunu sarın ve sabah kalktığınızda açın. Bu işlem bir iki hafta düzenli olarak yapıldığında iyileşme olduğu gözlenmiştir.

Muz kabuğuyla akne tedavisi: Muz kabuğunu beş dakika boyunca aknelerin olduğu bölgeye masaj yaparak uygulayın. Bir hafta boyunca düzenli uygulayacağınız bu işlemin sonunda gözle görülür bir fark oluşacaktır.

Muz Kabuğu Yenir Mi ?
İyice yıkandıktan sonra muz kabuğunu yemede bir sakınca yoktur, olgunlaşmış muzların kabukları daha rahat yenir. Daha kolay bir yeme biçimi olarak muz kabuklarını 10 dakika kadar haşlayıp sonra blendar yardımı ile püre haline getirebilirsiniz. Püre haline gelen bu muzları süt ile karıştırıp da tüketebilirsiniz.

Muz Kabuğu Zayıflatır mı ?
Muz vücuttaki fazla suyu çeker ve sizi uzun süre tok tutar. Egzersizler öncesi yenen muz, egzersiz esnasında ihtiyaç duyulacak tüm enerjisi sağlar. Muzun zayıflama üzerinde doğrudan bir etkisi olmasa da sizi tok tutacağı için diyetlerinize yardımcı olur. Muz kabuğu ile yapılacak 3 tarifimizi sizlerle paylaşıyoruz:

1) Muz kabuklarının uçlarını kesin, 10 dakika kaynatın, süzün ve ister sıcak ister soğuk tüketin.

2) Yeşil muzun kabuğunu 5 dakika boyunca haşlayın ve süzün. Bu suyu ve muzu aç karına yiyin, sizi hem tok tutacak hem de yağ yakımını kolaylaştıracaktır.

3) 3-4 adet muzu kabuklarıyla beraber 10 dakika boyunca kaynatın, kaynadıktan sonra süzdüğünüz suyun içine biraz ve biraz tarçın ekleyerek akşam tüketin. Gece boyunca yağ yakımı devam edecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder