Mercan Taşı Nedir ? Faydaları Nelerdir ? - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Mayıs 16, 2018

Mercan Taşı Nedir ? Faydaları Nelerdir ?

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Mercan Taşı Nedir ? Faydaları Nelerdir ? 

Gündelik yaşantımızda nasıl bilimsel tedavilerin yanında doğal tedavileri barındıran alternatif tıp alanına da yöneliyorsak, aynı şekilde farklı bir varyasyonu olan doğal taşların şifalarından yararlandığımız da sıklıkla görülmektedir. Çok eski tarihlerden beri insanoğlu bu taşları kullanmış ve sağlık konusunda da ruhsal sağlık konusunda da kendilerince etkili olduklarını düşünmüşlerdir.


Üstelik bu tip ürünler hem sağlık için kullanılırken hem de aksesuar olarak (kolye, bileklik, tesbih vb.) da hayatımızda yer alabilmektedirler. Bunun için hem renkleri, hem yapıları hem de görüntülerinin biçimi çok önemli olan şifalı taşların arasından en çok kullanılan taş türlerinden biri mercan taşıdır. Mercan taşının en sık kullanılan rengi kırmızıyla turuncu karışımı olan rengi olsa da beyaz mercan taşı da mavi mercan taşı da piyasada bulunan diğer değişik mercan türleri olmaktadır.

Mercan Taşı Nedir ? Faydaları Nelerdir ?
Mercan Taşı Nedir ? Faydaları Nelerdir ? 

mercan-kolye

Mercan taşı faydaları nelerdir?
Mercan taşıyla alakalı en önemli özelliğinin kırmızı rengi olmasıdır. Çünkü doğal taşlarla ilgili yapılan araştırmalar sonrasında bu taşın kırmızı renginin psikolojik olarak pozitif etki yarattığını ve kişinin mercan taşı bileklik taşımasıyla, aynı taştan kolye takmasıyla ve cebinde tesbihini taşımasıyla bu pozitifliği tüm bedene yaydığı söylenmektedir.

Bir diğer adı “stres taşı” olan mercanın özellikle günümüz koşullarında her 10 kişiden 8-9’unun stres faktörü altında olduğunu göz önünde bulundurursak tam bir stres alıcı olarak kullanılmasında oldukça etkili olduğu bilinmektedir. Bunun dışında depresyon durumlarında, özgüven eksikliği durumlarında bu taşın kişinin üzerinde bulunmasının bu tip durumları kırıcı ve daha pozitif sonuçlar yaratıcı özelliklerinin olduğu savunulmaktadır.

mercan-tesbih

Bunun dışında, ciltte oluşan yara lekeleri için de bu taşın olumlu etki yarattığı söylenmektedir. Bahsi geçen cilt hastalıklarında en etkili olduğu durum sedef hastalığıdır. Sedef hastalığının tıbbi tedavisinin yanında mercan taşı kullanımının da etkili olduğu görülmüştür.

Nereden elde edilir?
Mercan taşı, esas olarak denizde yaşayan canlıların iskeletinden meydana gelmektedir. Sıcak denizlerde yoğun olarak bulunan mercan taşının bu denizlerden çıkarılan türüne bir yandan da “sihirli taş” denilmektedir. Bu taşın faydalı olduğunun söylentileri Eski Mısır’dan beri devam etmektedir.

Mercan taşının sedef hastalığına iyi gelmesinin yanında bir de kızış hastalığı denen hastalığa çok iyi geldiğini söylemek mümkündür. Ancak burada ana nokta, bu taşın şifalı özelliklerini kaybetmemesi adına ayda 1 kez deniz suyunda yıkanarak temizlenmesi gerekliliğidir.

Gerçekliğini nasıl anlarız?
Mercan taşının sahte olup olmadığı, zaten daha ilk bakışta görüntüsünün matlığından anlaşılmaktadır. Eğer kişiler bu şekilde ayırt etmekte zorlanıyorlarsa, kullanılan taşın türüne göre bir kısmını kırarak içine bakma imkanının yaratılması gerekmektedir. Çünkü hem kolyelerde hem bilekliklerde hem de tesbihlerde imitasyon ve değersiz taşlar kullanılmakta, bu taşların yapısı kesilip biçilerek mercan taşına benzetilmekte ve rengi de mercan renginin aynısına boyanmaktadır.

Bazı durumlarda taşı kırıp içinin renginin de mercan rengi olup olmadığına bakma durumundan önce, bu tip bir durumdan şüpheleniyorsanız bir ateş yardımıyla taşı ısıtarak renginin akıp akmayacağını da kontrol edebilmeniz mümkündür. Bazı ürünlerde dış boya çok adi ürünlerden seçildiği için ateş tutulduğunda aniden eriyerek taşın kendi renginin ortaya çıkmasına da neden olmaktadır.

Ancak tabi ki bu işlemlere rağmen taşın içinin de dışının da aynı renk olması durumu, ürünün tamamen orijinal bir ürün olduğu gerçeğine delalet olmaktadır. Bu sebepten ötürü de taşa daha fazla yıpratıcı işlem yapmadan olduğu gibi bırakmanız önerilmektedir. Taşlarınızın daha uzun süreli bakımlım görünmesini istiyorsanız yazıda belirttiğimiz gibi taşları deniz suyuyla yıkamayı unutmamanız gerekmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder