Makyaj yapmanın püf noktaları doğru makyaj nasıl yapılır - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Mayıs 09, 2018

Makyaj yapmanın püf noktaları doğru makyaj nasıl yapılır

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Makyaj yapmanın püf noktaları doğru makyaj nasıl yapılır

makyajj
Makyaj hemen hemen her kadının başvurduğu güzellik yöntemlerinden en basiti ve en çok tercih edilenidir.Peki bizim için bu kadar önemli olan makyajı doğru yapabiliyor muyuz? Gerekli malzemeleri doğru seçip yüzümüze uygun biçimde uygulayabiliyor muyuz? İşte bunların cevaplarını bulamayan hanımlar için makyajın inceliklerini burda anlatmak istiyorum.


Günlük hayatta kullandığımız başlıca malzemeler; fondöten, allık, rimel , göz kalemi, far ,pudra ve vazgeçilmezimiz ruj…

Fondöten kusursuz bir yüz görünümü için en önemli makyaj malzemesidir.Kendi cildimize ve cilt rengimize uygun fondöten seçimiyle kusursuz bir cilde sahip olmasakta bunu öyleymiş gibi gösterebiliriz;)

Fondötenden sonra uygulamamız gereken bir diğer önemli makyaj malzemeside pudradır.Pudra ciltteki parlamayı önler ve mat bir görünüm olmasını sağlar.Yalnız dikkat edilmesi gereken şey yazın ve kışın farklı pudra tonu kullanmamızdır.Çünkü yazın tenimizde bir bronzlaşma olacağı için kışın kullandığımız pudranın bir veya iki ton açığını kullanmamız cildimizde daha hoş bir görünüm sağlayacaktır.

Far seçimini toz farlardan yana kullanmamız lehimizedir.Çünkü toz far daha kullanışlıdır ve görünümü iki kat daha parlak ve etkin gösterir.Far seçimimizi göz rengimize, giydiğimiz kıyafete göre belirlersek sürülen far daha belirgin olacak ve daha hoş bir görünüm sağlayacaktır.

Göz kalemi gözü büyük yada küçük göstermek,gözü belirginleştirmek için kullanılan bir makyaj ürünüdür. Farımıza ve göz rengimize uyun kalem seçmemiz makyajı daha alımlı ve hoş yapacaktır.

Allık da makyajın vazgeçilmez unsurlarından biridir.Allık kullanarak yüzümüzdeki görünümü değiştirebilir kusurları kapatabiliriz.Allık fırçasının uzun ve yumuşak tüylü olması uygulamada kolaylık sağlar.

Rimel gözleri iri göstermek için kullanılır.Kirpikleri kısa, uzun ,hacimli ve hacimsiz olanlar için özel rimel çeşitleri mevcuttur ve rimel alırken kirpik yapımıza dikkat ederek satın almalıyız.Kirpiğimizi beslemek için ise şeffaf rimelleri tercih etmeliyiz.

Ruj bir kadının yüzünü belirginleştiren en önemli makyaj malzemesidir.Dudağın şekline göre dudak kalemleriyle dudağa şekil verdikten sonra kullanılan kalemin bir ton koyusunu yada şeffaf parlatıcıları çizilen çerçevenin içine uygulayınız.

Makyaj konusunda bir kaç ipucu vermek istiyorum.Örneğin yuvarlak bir yüze sahipseniz yüzünüzü daha ince göstermek için allığınızı elmacık kemiğinin altından şakaklara doğru sürmelisiniz.Yüzününüz köşeli ise elmacık kemiğinin üzerine ve çene çizgisine sürülen allık yüzde daha yumuşak bir görünüm sağlar.

Ayrıca videoyu izleyerek farklı fikirler edinebilirsiniz…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder