Lepistes Balığı Özellikleri Nelerdir ? - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Mayıs 09, 2018

Lepistes Balığı Özellikleri Nelerdir ?

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Lepistes Balığı Özellikleri Nelerdir ?

Asıl yeri Güney Amerika olan lepistes balığı günümüzde dünyanın hemen hemen her yerinde bulunur. Erkekleri renkli, dişileri ise sade olurlar. Lepistes balıkları, hem gösterişli ve barışçıl yapıda olmaları hem de kolay üremelerinden dolayı bir çok akvaryum içerisinde onları görürüz. Saldırgan olmadıkları için diğer balık türleriyle de birlikte kolaylıkla yaşayabilirler. Bakımı oldukça kolay olan bu balığı evde çok rahatlıkla besleyebilirsiniz.


lepistes
Akvaryum İçerisinde Lepistes Balığı
Lepistes balığı canlı doğum yapar, yumurta dökmez. Yavruları büyüme ve gelişimi kolaydır ama anne lepistes aç kaldığında yavrularını yiyebilir bu yüzde düzenli olarak beslenmelidir ve akvaryum içerisinde bol miktarda yeşillik, mercan süsleri olmalıdır. Akvaryum içerisinde erkek lepistes balığı sayısının üç katı dişi lepistes olmalıdır. Dişi lepistesler ortalama 10-50 arası yavru doğurabilir, akvaryum içerisinde lepistesleri rahatsız edecek bir türde balık bulunursa düzenli ve sağlıklı yavru üretimi olmaz.

Lepistes Balığı Özellikleri Nelerdir ?
Lepistes Balığı Özellikleri Nelerdir ?

Lepisteslerin akvaryum içerisinde sağlıklı bir yaşam sürebilmesi için su sıcaklığına dikkat edilmelidir, ortalama 40 litrelik akvaryum suyunun 26-28 derece olması gerekir. Balıklara sadece 12 saat aydınlandırma yapılmalıdır. Akvaryum içerisinde bol miktarda yeşillik olmalı ancak lepistesler hem etçil hem otçul olduğu için yeşillikler yiyemeyecekleri türde olmalıdır.

Lepistes Balığında Cinseyet Ayrımı Nasıl Yapılır ?
Diğer akvaryum balıklarına nazaran cinsiyet ayrımı daha kolay bir şekilde yapılabilir. Erkek lepistes balıkları daha küçük renkli ve dikkat çekicidir, dişiler daha sade ve daha büyük ebatlarda olur. Diğer balık türlerinde olduğu gibi bunlarda da yüzgeç farkılıkları bulunur, dişi lepistes yüzgeçleri yalpaze şeklinde ve geniş olur, erkek lepisteslerin ise ince ve uzun yüzgeçleri bulunur.

Lepistes Balığı Nasıl Beslenmeli ?
Hepobur bir canlı olmasına rağmen genelde otçul beslenirler bu yüzden vereceğiniz mama tamamen bitkisel içerikli olmalıdır. Yeni doğanların da sağlıklı bir şekilde beslenmeleri için protein ağırlıklı beslenmelidirler. Yeni doğan, yavru lepistes balıkları günlük en az 2 en fazla 7 kez beslenmelidir.

Lepistes Balığı Üretimi Nasıl Olur ?
Lepistes üretimi çoklu uğraşlar gerektirmez. Akvaryum şartları ekstrem zorluklarda olmadığı sürece lepistesler üreyebilirler. Hamilelik süresi 22-31 gün arası değişir. Doğumdan sonra ortalama 3-4 gün içerisinde anne balık kendisini toparlar. Yeni doğan lepistes balıklarını yetişkin balıkların arasına koymak için en az 6 hafta geçmiş olmalıdır. Erkek yavrular 2,5-3 ay içerisinde ergen sayılabilirler, dişilerin ise ergen sayılabilmesi için 3 aydan daha uzun bir süre gerekir. Sağlıklı bir üreme ve yeni doğanlara sağlıklı bir yaşam sunabilmek için dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır, bunlardan bazıları:

Plastik Lepistes Yavruluk: Tek amacı ve avantajı yavruların yenmesini engellemektir. Ancak plastik yavruluk içerisinde doğum yapan ya da yapmak üzere olan anne lepisteslerin bazen stresten öldükleri gözlenmiştir.

Tül Yavruluk: Plastik yavruluğa göre anneyi daha az strese sokar.

Ayrı Bir Akvaryum: Lepistes balıkları özellikleri gereği su ısısı ve ortam değişikliğine çok çabuk alışamazlar, bu yüzden hamile bile olsa lepistes balıklarına akvaryum değişikliği yapılmamalıdır.

Ana Tankta Doğum: En sağlıklı ve önerilen doğum şeklidir. Hem hamile balık hem de yavruları için akvaryum koşullarında değişiklik olmadan ve anne lepistes strese girmeden rahat ve sağlıklı bir doğum yapabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder