Kantaron Yağının Yüze ve Cilde Faydaları Nelerdir? - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Mayıs 09, 2018

Kantaron Yağının Yüze ve Cilde Faydaları Nelerdir?

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Kantaron Yağının Yüze ve Cilde Faydaları Nelerdir?

Kantaron çiçeğinin özünden elde edilen ve oldukça şifalı bir madde olan kantaron yağı, iyileştirici etkileriyle günümüzde çoğu rahatsızlık için tercih edilmektedir.


İşte cilt problemleri için kantaron yağının faydaları
1- Sivilce, akne problemi olan ciltler;

Kantaron Yağının Yüze ve Cilde Faydaları Nelerdir?
Kantaron Yağının Yüze ve Cilde Faydaları Nelerdir?

Kantaron yağının doğal antiseptik özelliği cildi bakterilerden arındırırken, anti enflamatuar yani yatıştırıcı özelliği sivilcelerin tekrar çıkmasını engeller. Cildin temizlenmesine yardımcı olduğu için de aknelerden kurtulmak ve güzel bir cilt için önerilmektedir.

2- Lekeli ve kızarık görünen ciltler;

Ciltteki, genellikle de yüzdeki kırmızılık genellikle cildin hassas ve ince olmasından böylelikle damarlarımızın kendileri fazla göstermelerinden oluşur. Kantaron yağının vazokonstriktif yani damarların daralmasına ve küçülmesine yol açan özelliği, damarları ve kan akışını düzenleyip cildinizdeki kırmızı görüntüyü düzenli kullanımla azaltır. Ciltte oluşan gerek güneş gerek yara lekelerinin üzerine uygulandığında ise zamanla temiz görünen ve renk eşitliği olan bir cilde ulaşılabilmektedir.

3- Bebeklerde pişik sorunu;

gentian-238644_960_720

Kantaron yağı, cildi yatıştırıcı ve rahatlatıcı özelliği sayesinde yanma hissini azaltır ve kısa sürede acıyı alır. Sadece bebeklerde değil genel olarak da pişik olan bölgelerde kullanılabilir.

4- Yanıklar ve yaralar üzerinde kullanımı;

Yanıkların üzerine sürüldüğünde pişik tedavisinde olduğu gibi cildi rahatlatıp acıyı azaltmaya yardımcı olur, daha kısa sürede cilt dokusunun iyileşmesini sağlar. Yaralarda ise mikroplara karşı koruyucudur, enfeksiyonları engeller ve hızlı iyileştirici özelliği ile daha kolay iyileşmesini sağlamakla birlikte kanamayı durdurur.

5- Kırışıklıklar, yaşlılık lekeleri ve cilt kuruluğu;

Fazla kullanımı cildi yağlandırabilir ama dozunda kullanıldığında, kantaron yağının cildi canlandırıcı ve yenileyici etkisiyle daha taze ve pürüzsüz bir cilt görünümüne kavuşabilirsiniz.

6- Varislerin görüntüsünü azaltmak için;

Kan dolaşımını düzenlediği bilimsel olarak kanıtlanan bu yağ, düzenli olarak sorunlu bölgelerde masaj yapıldığında varislerin görünümünü azaltır.

7- Bit tedavisinde kullanımı;

Kantaron yağı kaynatılıp kullanıldığında saç derisinde ortaya çıkan bitler için de kesin çözüm olarak gösterilir.

8- Hemoroid tedavisinde;

Hemoroid de anüs bölgemizde bulunan bir cilt sorunudur. Kantaron yağı ve bahsedilen vazokonstriktif  özelliği ile sorunlu bölgeyi sıkılaştırır ve (eğer varsa) kanamayı durdurur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder