Kadınlar sinirliyken neler söylenmemeli - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Mayıs 09, 2018

Kadınlar sinirliyken neler söylenmemeli

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Kadınlar sinirliyken neler söylenmemeli

Erkekler kadınlar sinirliyken neleri söylememeli? Neleri söyleyerek sakinleştirmeli?
Kadınlar bazen korkutucu olabilir. Özellikle tartıştıysanız ve sizin için gözle görülebilir bir sebep olmadığını ona söylüyorsanız başınıza geleceklere hazır olun! Ayrıca, size göre zararsız olan veya hoş olduğunu düşündüğünüz şeyler bile bazen kadınları kızdırabilir. Peki, erkekler kadınlar sinirliyken neleri söylememeli? Neleri söyleyerek sakinleştirmeli?


Yasak ifadeler

1. “Sakin ol.”
Bunu söylemek kadınları sakinleştirmenin en iyi yolu gibi görünebilir ancak bu yerine göre değişebilir.
Bir kadın öfkeyle, umutsuzca ya da panikle bağırırken yüzde yüz yanıt verecektir. Yani siz ona sakinleşmesini söylediğinizde bu onu daha da kızdırabilir.

Bunun yerine: “Bu konuda en az senin kadar üzgünüm. Bunun üstesinden birlikte gelmemize izin ver”. Bu söylem ona daha çok sempatik gelebilir ve rahatlamasına yardımcı olabilir.

2. Tartışma sırasında “Seni seviyorum”
Filmlerde genellikle çiftler yakınlaştığında, sahilde, hava limanında, tren istasyonunda birbirlerine “seni seviyorum” derler. Gerçek yaşamda aranızda geçen tartışmadan hemen sonra, depresif ve stresli durumlarda “seni seviyorum” demek pek doğru değildir.

Bunun yerine: 1. “Bunun yerine ne demek istediğinizi ve neden bunu söylediğinizi açıklayın”
2. “O tekrar olmayacak”
3. Kızgınlığı geçtikten sonra, özürünüzün sonunda seni seviyorum” diyebilirsiniz.

3.”Sen bilirsin”
Bu şöyle de bilinir; “Yapmak istediğin ne olursa olsun benim için iyidir”. İlişkiler ne yiyeceğiniz, nerede buluşacağınız, çocuğu hangi okula göndereceğiniz gibi seçimlerle doludur. Çoğu erkek eşini ya da kız arkadaşını “Ne dedin, dikkat etmedim” derken düşünemez. Buna rağmen her erkek onlara, “sen bilirsin” diyebilir. Sonuçta da birbirlerini incittikleri ve görmekdikleri bir dünyada yaşarlar.

Bunun yerine: “Kesinlikle A ya da B’yi yapardım, C’yi yapacak kadar çıldırmadım.Sen ne düşünüyorsun?” diyebilirsiniz. Bu onu dinlediğinizi, desteklediğinizi ve kararını etkilememeye çalıştığınızı gösterir.

4.”Evlendiğin zaman benim böyle olduğumu biliyordun”
Aslında bu bizim bilmediğimiz bir gerçektir. Aslında içten içe biliriz ancak bunu kabul etmek istemeyiz. Karşımızdaki kişilerin hoşumuza giden, fantastik taraflarlıyla ilgilenirken, görmek istemediklerimizi görmeyiz. Bu sizin hatanız değil! Çocukken kurduğumuz hayalleri yetişkin olunca bırakmamış olabiliriz.

Bir kadına “Evlendiğin zaman benim böyle olduğumu biliyordun” dediğinizde yaşamınızın geçmiş ve gelecekte her zaman böyle olacağını söylemiş olursunuz. Bu gerçek olabilir ancak bunu söylemenin daha harika yollarını keşfetmelisiniz. Çünkü kadınlar bunu ölümün bir parçası gibi görebilir.

Bunun yerine: “Bu benide hayal kırıklığına uğrattı ve düzeltmek için çalışıyorum.” Bu bir yalan ancak herşeyin yoluna girmesini sağlayabilir.

5. Susmak
Çoğu zaman yanlış birşey söylemekten korkabilirsiniz. “Eğer ağzımı kapalı tutarsam, iyi olacağım” diye düşünebilirsiniz. Futbol oyununu düşünün koşturma, mücadele yoksa zevk almazsınız. Eğer konuşmazsak duygularımızı nereden bileceğiz.

Bunun yerine: Mücade edin yani duygularınızı karşınızdakine anlatın.

Bir kadını sakinleştiren sihirli sözcükler neler?

Sihirli Sözcükler

1. “Bana herşeyi anlat”
Erkeklere genellikle sadece o anki durumla ilgilenirler oysa hikayeyi baştan dinlemeleri gerekebilir. Böylece herhangi bir tartışmadan sonra sonuca varmadan konu kapanmamış, sorun çözümlenmiş olur.

2. “O kadar güzelsin ki…”
Açıklamak istediğiniz konuyu konuşurken, yolunuzda birden bire bire gökkuşağı belirdiyse yawni onun yüüznde bir gülümseme keşfettiyseniz bu fırsatı kaçırmayın. Birlikte paylaştığınız ufak ama güzel şeyleir paylaşırken “Seni seviyorum ya da o kadar güzelsin ki” işe yarayabilir.

3. “Üzgünüm. Benim hatamdı”
Klasik ama söylemesi oldukça zor. Çünkü hatalarımızı asla kabul etmeyiz. Özellikle erkekler zayıf görünmek istemezler. Karşısındaki kadının saygısını kaybedeceği endişesini taşıyabilirler ancak sürekli özür dileyen biri değilseniz bu gerçekten işe yarayabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder