İstanbul’un En İyi Hamburgercileri - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Mayıs 09, 2018

İstanbul’un En İyi Hamburgercileri

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

İstanbul’un En İyi Hamburgercileri

Bu yazımızda sizler için İstanbul’un en iyi hamburgercilerinden bazılarını derlerdik. İşte o hamburgerciler:


İstanbul’un en iyi hamburgercileri
1) Jumbo Burger
İstanbul’un En İyi Hamburgercileri
İstanbul’un En İyi Hamburgercileri

Anadolu Yakası’nda, Kadıköy’ün Çiftehavuzlar semtinde bulunan, Büyük Kulüp’ün tam karşısında yer alan dillere destan bir hamburgercidir Jumbo Burger. 1977 yılından kurulmuştur ve 40 yıldır aynı semtte sevenlerine hizmet vermektedir. Bu hamburgercinin en önemli özelliklerinden biri kullandıkları tatlı soslardır. Sosları kendileri hazırlarlar ve tarifini adeta bir sır olarak tutarlar. Aynı şekilde ketçapları da kendi üretimleridir.

Bu mekanın güzelliklerinden biri, hamburgerinizin yanında doya doya bira içebilmenizdir. Hamburger fiyatları 17-19 lira arasında değişirken tercih ederseniz 33 lira fiyatında olan iki katlı hamburgerlerini de tadabilirsiniz. İçecek, patates ve hamburgerden oluşan bir menüye ise 40 lira civarında ücret ödemeniz mümkün.

j burger

Adres: Caddebostan Mahallesi, Cemil Topuzlu Caddesi No:5, 34728 Kadıköy/İstanbul

Çalışma saatleri: 12:00–23:00

Telefon: (0216) 369 49 70

2) Daily Dana Burger

daily dana

Son zamanlarda adından sıkça söz ettiren hamburgercilerden biri de Daily Dana Burger oldu. Susamlı yumuşacık ekmeği, kalın patatesleri ve kocaman hamburger köftesi ile tıka basa doymak isteyenler için vazgeçilmez bir mekan. Bu hamburgercinin Daily Dana Burger ve Lokum Burger adlı ürünleriyle, peynir soslu ve baharatlı Daily Dana patatesi meşhur.

Daily Dana burgerlerine 200 gram hamburger köftesi ve özel Daily sos koymaktadır. Hamburgerlerinin fiyatı 24,5-39,5 lira civarında olup, bir kişi için ortalama menü fiyatı 39 lira civarındadır ve seçtiğiniz hamburger çeşidine göre değişebilir. Daily Dana Burger’in İstanbul’un Anadolu Yakası’nda birçok şubesi mevcuttur. Çalışma saatleri 10.30-22.30 arasındadır.

Caddebostan Şubesi

Adres: Caddebostan mh. Bağdat cd. Caddebostan Plaj Yolu sk. No:12/A D:5-6

Kadıköy/İstanbul

Tel: 0216 360 32 62

3) Burger Joint

burger joint

Beşiktaş’ta bulunan Burger Joint, Vedat Milor’un ziyareti ile Tadı Damağımda programında yer almış ve bu ziyaretten sonra giderek meşhur olmuş bir hamburgerci. Vedat Milor tarafından tam puan almış, et kalitesi ve sadelik konularında da tescillenmiş bir mekan burası, gürültüden de uzak.

Burger Joint hamburgerleri size 145 ya da 220 gram et seçenekleri sunuyor. Etlerini tamamen katkısız dana etinden seçiyor. Bu butik burgercinin en meşhur ürünleri ise Vedat Milor tarifli Mexicana Burger ve baharatlı patates. Hamburger fiyatları 17-25 lira arasında değişirken menü fiyatları 25-32,50 lira arasında.

Adres: Türkali Mahallesi, Ihlamurdere Cd. No:94, 34357 Beşiktaş/İstanbul

Çalışma saatleri: 10:00–22:00

Telefon: (0212) 258 72 75

4) Baltazar Burger Steakhouse

baltazar

Karaköy’de bulunan Baltazar Burger Steakhouse İstanbul’un en iyi hamburgercilerinden biri. Bu mekanda kullanılan etlerse Trakya’daki özel çiftliklerden getirilip kömür ateşinde pişiriliyor. Etler gözünüzün önünde pişerken ruhunuz da doyuyor. Ayrıca ev yapımı içecekleri ve huzurlu atmosferiyle Baltazar kesinlikle şans vermeniz gereken bir hamburgerci.

Mekanın meşhur lezzetleri Baltazar Burger ve Füme Et. Hamburgerler, 120 gram, 180 gram ve 200 gramlık hamburger köftesi seçenekleri ile sunuluyor ve fiyatları 24-35 lira arasında değişiyor. Hamburger, patates ve içecekten oluşan bir menünün fiyatı ise 35 lira civarında.

Adres: Kemankeş Karamustafa Paşa Mahallesi, Kılıç Ali Paşa Mescidi Sk. 12/A, 34425 Beyoğlu/İstanbul

Çalışma saatleri: 08:00–00:00

Telefon: (0212) 243 64 42

5) Carls’ Jr. Burger

carls

Carl’s Jr. Burger, oldukça büyük menüleri, limitsiz içecekleri ve ücretsiz sosları ile gönülleri çelen seri üretim hamburgercilerden biri. Müşterilerine şık bir ortam sunan ve masaya servisi olan bu hamburgerci 1941’de California’da kuruldu ve ardından giderek büyüdü. Şu an ise dünyanın 33 ülkesinde 10 binden fazla şubesi bulunmakta.

Bu hamburgercide ürünler menü olarak satılıyor ve menü fiyatları 20 lira ile 44 lira arasında değişiyor. Carl’s Jr. Burger’in İstanbul’da 20’ye yakın restoranı bulunuyor.

Bonus: Kızılkayalar

kızıl

Taksim’de açılan ve büfecilik kültürünün öncü markalarından biri olan Kızılkayalar, soslu, sarımsaklı, ıslak hamburger kültürünü 1978 yılında Türkiye’ye tanıtmıştır ve bugünden beri giderek artan bir müşteri kitlesine hizmet etmiştir. Bugün Kızılkayalar hamburgerinin tadı dünya tarafından bilinmektedir.

Bu mekanda ayrıca özel sıkma meyve suları, açık ve son derece lezzetli köpüklü ayranlar, tost, döner, sosisli gibi büfe ürünleri de servis edilmektedir ve hamburgerleri 3,5 lira civarındadır. Yiyenlerde bağımlılık yapan bu hamburgerler için bir miktar sıra beklemeniz gerekebilir. Kızılkayalar’ın Taksim ve Bağdat Caddesi’nde iki şubesi bulunmaktadır.

Adres: Sıraselviler Caddesi, No:2C, Beyoğlu, İstanbul

Adres: Bağdat Caddesi No:367b, Şaşkınbakkal, Kadıköy, İstanbul

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder