Gerdek Gecesi Yapılması Gerekenler - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Mayıs 16, 2018

Gerdek Gecesi Yapılması Gerekenler

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Gerdek Gecesi Yapılması Gerekenler

Gerdek gecesi hakkında bilgilendirme
İslam dinine göre, kadınların ve erkeklerin evliliklerinin ilk gecelerinde eşleriyle olan ilk birlikteliklerinin yaşanacağı gece gerdek gecesi yani “zifaf” gecesidir. Zifaf gecesinde Müslüman kadınların inançlarının gereği doğrultusunda eşleriyle ilk birlikteliklerinde ilk kez cinsel ilişkiye girecek olmalarından dolayı, bu konuyla ilgili evlilik çağında olan Müslüman kadınların bir takım korkuları bulunmaktadır.


Gerdek gecesi İslama göre evlenen eşler için birbirlerine tamamen ait olacakları hayırlı bir gecedir. Konuyla alakalı dinimizce gerdek gecesi yapılması gerekenler hakkında pek çok dini bilgi araştırılarak öğrenilebilmektedir.

Gerdek Gecesi Yapılması Gerekenler
Gerdek Gecesi Yapılması Gerekenler

Hem dinen, hem de bireysel olarak hem kadınların hem de erkeklerin kafalarındaki soru işaretlerinin kolaylıkla giderilmesi adına öğrenilecek ilk şeyler gerdek gecesi tavsiyeleridir. Bu durum hakkında dini olarak kişileri rahatlatacak duaların da bulunduğu söylendiğinden, gerdek gecesi tavsiyelerinden ilki gerdek gecesi duasının okunması olabilir.

gerdek-gecesi-onerileri

Gerdek gecesi yapılması gereken şeyler nelerdir?

Gerdek gecesine giren erkek ve kadının, herhangi bir cinsel münasebete girmeden önce erkeğin mutlaka gerdek gecesi namazını kılması gerekmektedir. Bu namazda erkeğin hem Allah’a şükretmesine, hem eşine ve ailesine; hem de kendi ailesine iyi dualar ve dileklerde bulunmasına gerek duyulmaktadır.

Daha sonrasında gerdek gecesi yapılacak şeylerin önceden araştırıldığı göz önünde bulunularak, gerdek gecesi yapılması gereken ibadetler tamamlandıktan sonra sıra cinsel ilişkiye geçilmesine gelmektedir. Bu süreçte ilk ilişkinin yaşanacağı gecenin stresinden dolayı bu ilişkinin yaşanacağı evde yeni evli çiftten başka kimsenin bulundurulmaması tavsiye edilmektedir.

islamda-gerdek-gecesi

Cinsel ilişkiye başlanırken, eşlerin bir ön sevişme süreci geçirip birbirlerinin üzerinden o gerginliklerini atmaları gerekmektedir. Sonuç olarak her iki taraf için de ilk defa bir tene dokunmak, girilecek ilişki sonrasında cinsel doyuma ulaşmak ilk kez yaşanacak ilginç bir deneyim olacaktır.

Gerginlik atılıp ilişkiye girilecek kısma gelindiğinde, ilk gece yapılması gereken pozisyonların denenerek cinsel birleşmenin daha rahat olması sağlanmalıdır. Bu evlilikte ilk gece pozisyonlarına verilecek örnekler erkeğin üstte olduğu cinsel birleşme, kadının üstte olduğu cinsel birleşme ve kadının yüzü koyun yatarak erkeğin kadının arkasından dik bir şekilde ilişkiye girebileceği cinsel pozisyonlar olabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder