Evren Nasıl Oluştu? (Çocuklar İçin) - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Mayıs 04, 2018

Evren Nasıl Oluştu? (Çocuklar İçin)

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Evren Nasıl Oluştu? (Çocuklar İçin) 

Evren nasıl oluştu? Big bang (büyük patlama) nedir? Çocukların anlayacağı şekilde evrenin oluşumu ve Büyük Patlama.


Bu Big Bang (Büyük Patlama) Nedir?
1927’de, Georges Lemaitre adında bir gökbilimcinin büyük bir fikri vardı. Çok uzun zaman önce evrenin tek bir nokta olarak başladığını söyledi. Evrenin genişlediğini ve genişlediğini ve şu an olduğu kadar genişlediğini ve genişlemesinin devam edebileceğini söyledi.

Evren Nasıl Oluştu? (Çocuklar İçin)
Evren Nasıl Oluştu? (Çocuklar İçin) 

Ne fikir Ama!
Evren çok büyük bir yer ve çok uzun süredir mevcut. Nasıl başladığını düşünmek, hayal etmek zor.

Daha Fazla Bilgi
Sadece iki yıl sonra, Edwin Hubble adlı bir gökbilimci, diğer galaksilerin bizden uzaklaştığını fark etti. Ve hepsi bu değil. En uzaktaki galaksiler bize yakın olanlardan daha hızlı hareket ediyorlardı.

Bu, Lemaitre’nin düşündüğü gibi evrenin hala genişlediği anlamına geliyordu. Bu aynı zamanda, uzun zaman önce her şeyin birbirine yakın olduğu anlamına da geliyordu.

Bugün evrenimizde görebildiğimiz her şey -yıldızlar, gezegenler, kuyruklu yıldızlar, asteroitler- ilk başta orada değillerdi. Peki nereden geldiler?

Başlangıç
Evren ilk başlarda, ışık ve enerjiden oluşan sıcak bir parçacıktı. Şu anda gördüğümüz şey gibi değildi. Her şey genişledikçe ve daha fazla yer kapladıkça soğumaya başladı.
Minik parçacıklar birlikte gruplandılar. Atomu oluşturdular. Sonra atomlar bir araya toplandı. Atomlar yıldızlar ve galaksileri oluşturmak için bir araya geldi.

İlk yıldızları, daha büyük atomlar ve moleküller adı verilen atom grupları yarattı. Bu, daha fazla yıldız doğmasına neden oldu. Aynı zamanda galaksiler çökmekte ve birlikte gruplanmaktaydı. Yeni yıldızlar doğarken ve ölürken, asteroitler, kuyruklu yıldızlar, gezegenler ve kara delikler gibi şeyler oluştu!

Çok Uzun Zaman

Bütün bunlar ne kadar sürdü? Evet, şimdi biliyoruz ki evren 13.800.000.000 yaşında – yani 13.8 milyar. Bu çok uzun bir zamandır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder