Eşleri Boşanmaya Kadar Götüren Sebepler - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Mayıs 09, 2018

Eşleri Boşanmaya Kadar Götüren Sebepler

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Eşleri Boşanmaya Kadar Götüren Sebepler

Boşanma nedenleri nelerdir?
Her çiftin çok mutlu olarak başladıkları evlilik hayatları, malesef her zaman mutlu sonla bitmemektedir. Modern çağda çok daha fazla artan evlilik vakalarının birbirinden farklı neden sonuç ilişkileri bulunmaktadır. Günümüzde hem kadınların hem de erkeklerin daha bilinçlenmeleri, değişen hayat koşulları, hayatımıza giren “sosyal medya” unsuru ve teknoloji kaynakları ve çevresel pek çok faktör artık boşanmaların evlilikler kadar sık görülür bir durum olmasına neden olmuştur.


Konuyla alakalı uzmanların yaptıkları incelemeler ve genel toplum içerisindeki boşanma hususlarına bakıldığında ortaya boşanmaya sebep gösterilecek şu durumlar çıkmıştır;

Evde yaşanan iktidar kavgası : Modern yaşantıya uyum sağlamış kadınlarda görülen erkek egemenliğine karşı çıkma durumu, erkek egemen bir şekilde bu döneme gelebilmiş Türk toplumu erkeğinde negatif bir etki yaratmaktadır. Evde ve genel yaşamda eşit söz hakkına sahip olmak isteyen kadınların genelde bunu kabul ettiremedikleri erkeklerden boşandıkları gözlemlenmiştir.

Çiftlerin ailelerinin ilişkiye karışması : Her iki cinsiyetin de ailesinin evli çiftlerin ilişkisine karışması sonucu bir süre sonra ipler kopmakta ve çiftler ayrılabilmektedir. Aslında çok yanlış ve bencilce olan bu hareketi hem erkek anneleri hem de kadının anneleri hiç çekinmeden yapmaktadırlar. “Bir ilişki içerisinde yaşanan şeyler sadece o kişiyi ilgilendirir” mantığını es geçen anneler, evlatlarının boşanmasına dahi sebep olabilmektedirler.

Aldatma durumu : En çok duyulan ve boşanmalar arasında en çok yer alan sebep aldatmadır. Hem kadının hem de erkeğin ilişki içerisinde bulunduğu insan haricinde çevresindeki karşı cinsi bir seçenek olarak görmeye başlamasından itibaren zaten ilişki resmi olarak bitirilmeden “bitik” hale gelmektedir. Bu sebepten ötürü ağırlık olarak erkeklerin aldattığı gözlemlense de, kadınların da bir şekilde bu yanlışa düşmeye başladıkları kapanan boşanma davalarının sebeplerine göz atıldığında rahatlıkla görülebilmektedir.

Parasal durumlar : Çalışan kadınlar ve çalışmayan kadınların evliliklerinde yaşadıkları sorunlar bambaşka olsa da sonuç yine aynı olarak boşanma kapısına çıkmaktadır. Örnek verilecek olursa; evli kadınların kendi kazandıkları maaşlarını istedikleri gibi harcamak istemelerinin yanında, çalışmayan kadınların da kendi çevrelerindeki kadınlardan geri kalmamak adına sürekli eşlerini parasal konularda sıkıştırmaları bir süre sonra evliliklerde çatırdamalara ve boşanmalara kadar yol açabilmektedir.

Kötü durumlardan bitmesi : İster kadının ister erkeğin, evlilik kurumunu ciddi anlamda bozacak davranışları boşanma kararı almak için en haklı sebeplerdir. Yani alkol bağımlılığı olan bir kadınla veya uyuşturucu bağımlılığı olan bir erkekle evlilik hayatı sürdürebilmek zaten imkansız bir durumdur. Hal böyle olunca da boşanma davalarında bu sebepler gösterildiğinde boşanmak isteyen taraf hangi taraf olursa olsun haklı görülmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder