Elma Sirkesinin Faydaları Nelerdir ? - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Mayıs 09, 2018

Elma Sirkesinin Faydaları Nelerdir ?

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Elma Sirkesinin Faydaları Nelerdir ?

Elma sirkesi ürünü nedir?
Elma sirkesi denilen ürün, çok uzun yıllardır vücuttaki pek çok hastalığın tedavisinde doğal bir ürün olarak kullanılmaktadır. Ancak bu kadar faydalı olarak bahsedilen ürün marketlerde satılan elma sirkesi değil, doğal yöntemlerle doğal olarak elde edilebilen elma sirkesidir. Marketlerde satışa sunulan sirkelerde pek çok katkı maddesi bulunduğundan doğal olan türüne göre otomatikman daha az fayda sağlayacaktır.


Elma sirkesini normal şartlarda bahsedildiği kadar yararlı yapan şey, içeriğinde bulunan bol miktardaki elma asidi ve daha pek çok içeriktir. Bu içerikler potasyum minerali, C vitamini, sodyum minerali ve kalsiyum mineralidir. Bu maddeler rahatlıkla ateş düşürücü etki, kan inceltici etki ya da sinir sistemini rahatlatıcı etki gibi sonuçlar yaratabilmektedir.

elma-sirkesi-nedir

Elma suyunun doğal olarak elde edilmesi, yapılan fermantasyon işlemiyle alakalıdır. Doğal olduğuna emin olduğunuz elma sirkesini hem vücut sağlığınız için hem de genel kullanım için (tezgah temizliği, lavabo açıcı, kireç giderici gibi) gönül rahatlığıyla kullanabilmeniz mümkündür. Üstelik böylelikle de mümkün olduğunca fazla alanda doğal ürün kullanıp hayatınızdaki kimyasal madde kullanımını en aza indirebilmeniz mümkün olmaktadır.

Elma sirkesinin yararları nelerdir?
Cildin pH dengesini düzenler : Cildin olması gereken pH seviyesinde olmasını sağlayan elma sirkesi, kozmetikçilerden alacağınız yüz toniğinin yerine rahatlıkla kullanılabilmektedir. Tarif olarak bir ölçekteki elma sirkesini iki ölçek suyla karıştırdıktan sonra bu ürünü yüzünüze sürmeniz verilmektedir. Bu tarifi ister yatmadan önce ister sabah nemlendirici niyetine suratınıza uygulamanız uydundur. Aynı zamanda elma sirkesi sivilce izlerinin de geçmesine oldukça etkilidir.
Mide asidini dengeler : Yapılan araştırmalar neticesinde, her ne kadar kendisinin içeriğinde de asit olsa elma sirkesinin bir şekilde mide asidi problemine iyi geldiği söylenmektedir. Bunun için sadece ülseri olmayan hastaların kullanmaları uyarısında bulunarak bu ürünü bir çay kaşığı kadar yuttuktan sonra üzerine bir bardak su içmeniz önerilmektedir.
Kolesterol seviyesini dengede tutar : Çok eski zamanlardan beri, elma sirkesinin doğal bir kolesterol dengeleyici olarak kullanıldığı belirlenmektedir. Elma sirkesinin kolesterole olan bu etkisi bir yandan da kalp sağlığının da kolesterolle bağlantısının bulunmasından ötürü kalp sağlığı konusunda da vücuda yardımcı olmasını sağlamaktadır.
elma-sirkesi-kullanimi

Bakterileri yok eder : Vücudumuzda gezinen zararlı bakterileri yok etmeye yardımcı olurken, bir yandan da vücuttaki yararlı bakterilerin iyi bakılmasına ve sayıca fazlalaşmalarına yardımcı olmaktadır. Ayrıca elma sirkesinin yapısından kaynaklı olarak bir antiseptik görevinde kullanılması, bahsedilen bakterilerin tırnaklarda ve ciltte yarattığı etkiyi de ortadan kaldırmaya yardımcıdır. Örneğin; ayak derisinde oluşan bir mantar sorununuz varsa, sorunlu bölgeye elma sirkesi uygulaması yapmanız yeterli olacaktır.

Saç sağlığına yardımcıdır : Elma sirkesinin saça faydaları gündeme geldiğinde ilk söylenecek şey saçlara daha parlak ve daha hacimli bir görüntü kazandırdığıdır. Boşalan bir şampuan şişesinin içerisine bir tatlı kaşığı sirke koyarak bir fincan da su eklemeniz ve ardından iyice çalkalamanız gerekmektedir. Bu uygulamayı haftada iki kez yaparsanız daha çabuk sonuç almanız mümkündür.

Terlemeyi ve kokuyu önler : Vücut kokularını yok edici bir özelliğe sahip olan elma sirkesi, bu kokuların ortaya çıkmasına neden olan bakterileri ortadan kaldırır ve cildin koku yapmaması için olması gereken pH seviyesini kontrol altında tutmaktadır. Özellikle ayaklarda oluşan kokularda doğal ve etkili bir çözüm olan elma sirkesin, uygulama aşamasında ılık su dolu bir kabın içerisine iki fincen elma sirkesi eklenerek ayakların bu suda yıkanması yeterli olacaktır.

Kilo vermeye yardımcıdır : Elmanın içeriğinde yer alan asetik asit, kişinin kilo vermesinde oldukça etkili olmaktadır. Metabolizmayı kilo verme sürecine uygun bir hale getirerek daha hızlı yağ yakımına yardımcı olmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder