Dünyada En İyi Balayı Yerleri - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Mayıs 17, 2018

Dünyada En İyi Balayı Yerleri

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Dünyada En İyi Balayı Yerleri

Dünyada en iyi balayı yapılacak yerler
Gelinle damadın evlendikten hemen sonra çıktıkları tatile “balayı” denir. Balayı kelimesi, İngilizcedeki “honeymoon” kelimesinin Türkçeye çevrilmiş şeklidir. İngilizceden çevirildiği halinde moon kelimesi bir aylık süreyi temsil etmeyip asıl anlamı gökyüzündeki ay olsa da, Türkçede bu şekilde kullanılmaktadır. Şimdiki anlamıyla kullanımının 16. yüzyıllara dayandırıldığı balayı, o dönemlerden itibaren yazılı kitaplarda çiftlerin çıktıkları tatil olarak anlam taşımaktadır. Durum böyle oldukça, dünyanın her bölgesinde yeni evlenen çiftlerin yapacakları tatil için binlerce bölgede binlerce seçeneği bulunmaktadır. Bu seçeneklerin içerisinde dünyada balayı yapılacak en iyi yerler ise şu şekilde;


Tayland

Dünyada En İyi Balayı Yerleri
Dünyada En İyi Balayı Yerleri

Tayland, dünya üzerindeki bir çok bölgeye göre daha avantajlı balayı tatili fırsatları sunmasının yanında kendisini daha ayrıcalıklı kılan kısım Türk vatandaşlarından vize istememesi. Böylelikle Türkiye’de evlenip balayı yapmak isteyen çiftler için çok rahat bir tercih şıkkı olmaktadır. Tayland’taki tropik adalar, muhteşem turkuaz renkli denizi, beyaz kumlu muhteşem plajları, gezilip görülebilecek pek çok Budist tapınağı ve gayet hareketli gece hayatı ile evli çiftler için balayı konusunda mantıklı bir karar olmaktadır. Özellikle Tayland’ın güneyinde yer alan Koh Samui adası, balayı için sıklıkla tercih edilen bölgeler arasında. Bu adada her türlü bütçeye özgü tatil seçenekleri bulunmakta ve bütçe ne olursa olsun normalden daha uygun olacağı için çiftlere her koşulda daha hesaplı bir tatil yaşatma imkanı sunuluyor. Tayland’a Türkiye’den gidildiği taktirde özellikle tropikal iklim nedeniyle en mantıklı balayı ayları Kasım ve Şubat arasındaki aylardır. Ancak Tayland’ta özel olarak balayı için Koh Samui adasına gidecekseniz de en mantıklı tarihler Mayıs ve Haziran ayı olarak değişmektedir.

Maldivler

Tıpkı Tayland gibi Türkiye’den vize istemeyen yerlerden biri olan Maldivler, Hint Okyanusu’nun olduğu bölgede yer almaktadır. Maldivler dediğimiz alan, yaklaşık 1200 farklı adanın bir arada adlandırılmasından meydana gelmiş tropikal bir bölgedir. Konum olarak Sri Lanka’nın güneybatısında ve Hindistan’ın da güneyinde yer almaktadır. Maldivlerin coğrafi koşulları genel olarak muhteşem beyaz kumlu plajlar içermekte, adaların her yanında müthiş okyanusun yanında bir çok hindistan cevizi de yer almaktadır. Bu bölgede otellerden daha revaçta olan bungalov evler ve resort’ler bulunmaktadır. Maldivler’in bir başla özelliği de adaların hiç bir bölgesinde genel yükseklik 2,5 metreyi aşmadığından dünyada en düz olan bölge burası kabul edilmektedir. Balayı için Maldivler’i tercih edecek çiftlerin bu adaya gidiş tarihinde en mantıklı karar Ocak ve Temmuz arasındaki aylar olacaktır.

Venedik

venedikte-balayi
Paris gibi balayı konusunda çok ünlü ve bir çok turistik bölgesi olan Venedik, ilk olarak şehrin ortasından geçen nehirde yapılabilen gondol sefasıyla akıllara gelmektedir. İtalya’nın en popüler şehri olan Venedik, aslen bir adadır ve Adriyatik Denizi’nin kuzeyinde 118 adanın birleştirilmesinden oluşturulmuştur. Bu sayılardaki adaların arasından geçen 170 adet kanal ve bu kanalların birleşmesini sağlayan 400 de köprü bulunmaktadır. Venedik şehrinin genel mimarisi 600 yıldır asla değiştirilmemiştir. Sokakları hem dar hem de rengarenktir, neredeyse her sokağında tarihi sayılabilecek ve apayrı güzelliklerde pek çok bina ve yapıt bulunur. Şehrin ünlü San Marco Meydanı, Dükalık Sarayı, Rialto köprüsü, cam işçiliğinin sergilendiği galeriler ve en çok bilinen gondol gezileri Venedik’i mutlaka gezip görülmesi gereken bir ülke yapmıştır. Bu nedenlerle balayı için tercihlerini Venedik’ten yana kullanan çiftler çok mantıklı bir tercih yapmış olacaklardır. Venedik’te özellikle yaz dönemlerinde balayı yapmak için hem şehrin hava şartları daha uygun, hem de pek çok konaklama tercihi imkanı bulunduğundan çiftler çok daha rahat karar verebileceklerdir.

Paris

pariste-balayi
Dünya üzerinde en çok turist alan bölge olan Paris, aşkın ve romantizmin başkenti olarak anılmaktadır. Avrupa’daki çoğu şehir gibi Paris’in de pek çok tarihi ve kentsel güzellikleri bulunmakta, ayrıca çok uzun saatler uçak yolculuğu yapmak istemeyen çiftler için Türkiye’den gelinebilecek en mantıklı ve en güzel balayı yapılacak şehirlerden biri olabilmektedir. Paris’te bulunan Zafer Takı, Champs-Elysees, Louvre Müzesi, Orsay Müzesi ve Seine Nehri’nde yapılabilecek tekne gezileri balayı için çiftlere pek çok gezilip görülecek seçenek oluşturabilmekte. Yalnız Paris’in diğer şehirlerden farkı, maddi olarak normal şartlardan bir tık daha üst seviyede olmanız gerekliliği ve alışveriş açısından bütün ürünler çok pahalı olduğu için alışveriş yapmaya pek de müsait bir şehir olmaması. Tabi öncelikle Paris’e gidebilmek için bir de Schengen vizesi almak gereklidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder