Detox Çayı Nedir ? Faydaları Nelerdir ? - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Mayıs 09, 2018

Detox Çayı Nedir ? Faydaları Nelerdir ?

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Detox Çayı Nedir ? Faydaları Nelerdir ?

Detox nedir?
Vücudumuzda bir süreç boyunca birikmiş olan zararlı maddelerin ve bileşenlerin, vücuttan sağlıklı bir şekilde atılması işlemine detoks adı verilmektedir. Dünya genelinde vücut sağlığına önem veren milyonlarca insanın özellikle yılın belli zamanlarında kendilerine detoks uyguladıkları bilinmektedir.


Metabolizma sağlığı ve organizma sağlığı için spor yapmanın da sağlıklı beslenmenin de önemi neyse düzenli aralıklarla detoks uygulaması yapmanın da aynı şekilde hayatımızda önemli bir yeri bulunmaktadır. Düzenli bir şekilde detox uygulandığında hem vücuttan zararlı yapıtaşları atılabilmekte, hem sağlıklı bir şekilde kilo kaybedilmesine zemin oluşturulmakta hem de metabolizma sıfırlanarak daha temiz ve hızlı işlem yapması sağlanabilmektedir.

Bahsedilen bu detox işleminin yapılması için bazı yiyecekler ve bazı yaşam standartları kişinin hayatından çıkartılması gerekilse de, en basit ve en kolay şekilde bahsedilen yararlardan faydalanmanın yolu detox çayı uygulamasıdır.

detox-cayi-urunu
Doktorların önerileriyle birlikte sağlıklı bir biçimde sürdürülen detox süreci, detoks çayı tarifi öğrenilerek hazırlanan çayla hem vücut yenilenmesinin hem de kilo veriminin gerçekleştirilmesiyle daha memnun edici bir süreç şeklinde gelişmektedir.

Detox çayı kullananların ortak görüşü neticesinde, hem sağlıklı bir içecek olarak tüketilebilen bu çayların hem de kilo verme sürecinde ciddi yarar sağladıkları dile getirilmektedir.

Detox yapmanın yararları
Vücuttaki baz ve asit dengelerinin korunmasını sağlar.
Vücutta bulunan sıvıların asidik içeriğe dönüşüp zarar verici noktalara gelmesini engeller.
Yaşlanma sürecini yavaşlatır.
Daha sağlıklı bir beslenme süreci geçirmemize ve daha sağlıklı bir metabolizmaya sahip olmamıza yardımcı olur.
Detox çayı ne işe yarar?
İçerik olarak vücuttan zararlı maddelerin ve birikmiş zararlı tortuların atımına yardımcı olacak bir kaç doğal bitki türünün birleştirilmesiyle hazırlanan çaya detox çayı adı verilmektedir. Detox çayı Lipton gibi markaların ürettiği paketlerde marketlerde bulunabildiği gibi, kişi kendisi kendi elleriyle hazırlamak isterse diye aktarlardan alınabilecek doğal bitkilerle de oluşturulabilmektedir.

Detox çayı nasıl hazırlanır?
Detox çayını doğal olarak hazırlamak isteyen bireyler; aktarlardan mutlaka meyan kökü bitkisi, dul avrat otu bitkisi, nane yaprağı, ısırgan otu bitkisi, limon otu bitkisi, sultan otu bitkisi ve aynısefa çiçeği almalıdır. Bu saydığımız bitkiler çaydanlıkta bir süre kaynatıldıktan sonra demlenmeye bırakılarak hazır hale getirilebilir.

detox-cayi-karisimlari
Detox çayının faydaları nelerdir?
Çayın içerisinde bulunan meyan kökü bitkisi ciğerlerin sağlığını korumasına ve temizlenmesine yardımcı olmaktadır.

Isırgan otunun içeriğinde bol miktarda bulunan demir minerali, vücudumuzdaki kanın temizlenmesine etki etmektedir. Aynı etkiye karışımda bulunan dul avrat otu da sahiptir.
Nane yaprağı hem mideye hem de sinir sistemine faydalı bir öğedir. Bir yandan sinir sistemimizi rahatlatıp bizi gevşetirken bir yandan da midedeki sindirimi kolaylaştırmaktadır. Bahsedilen midedeki sindirime yardımcı olmak görevini karışımdaki sultan otu da üstlenmektedir.
Limon otu vücuda alındığında hem böbrekleri hem de pankreası zararlı atıklardan temizleyebilme özelliğine sahiptir.

Aynısefa çiçeği ise içeriğinde bulunan flavonoidlerin etkisiyle vücutta oluşabilecek iltihaplanmaların ve enfeksiyonların önüne geçebilmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder