Detoks Suyu Nasıl Yapılır ? - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Mayıs 09, 2018

Detoks Suyu Nasıl Yapılır ?

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Detoks Suyu Nasıl Yapılır ?

Detoks suyu nasıl oluşturulur?
Detoks denilince bireylerin aklına ilk gelen tanım zayıflatıcı detoks suyu olsa da, aslında detoks sadece zayıflamaya yardımcı olmakla kalmayıp vücut sağlığı için çok fazla konuda çözüm odaklı kullanılabilecek besinlerin ve geçirilen süreçlerin bütününe verilen ad olarak kendine yer edinmiştir.


Detoks kelimesi; normal şartlarda “detoksifikasyon” kelimesinin kısaltılarak kullanılmış hali olmaktadır. Yani bunun kısaca anlamı; vücudumuzda bir takım süreçlerde birikmiş olan zararlı toksik maddeleri vücuttan dışarıya atmak için belirli kurallar dahilinde geçirilen sürecin kendisine detoks denilmektedir.

Detoks uygulaması, yakın tarihlerden itibaren günümüze kadar her geçen gün popülaritesini geliştirmekte ve işinin uzmanı hekimler tarafından da insanlara doğal bir arınma terapisi olarak önerildiği için oldukça yaygın olarak kullanılan bir yöntem olarak göze çarpmaktadır. Yağ yakan detoks suyu ve zayıflatan detoks içecekleri her ne kadar öncelik olarak kilo verme sürecinize yardımcı olsa da, bunun dışında karaciğer sağlığı, akciğer sağlığı, mide sağlığı gibi daha pek çok organın sağlığına katkıda bulunan içerikleri barındırmaktadırlar.

detoks-suyu-nedir
Bir bireyin detoksa ihtiyacı olduğunu gösteren belirtiler
Sırtta oluşan ağrılanmalar, başta oluşan ağrılanmalar, yorgunluk yaşama, soğuk algınlığı hastalığını çok sık geçirmek, burnun sürekli kaşınması, eklemlerde oluşan ağrılar, şiddetli öksürük, deride oluşan döküntüler, baş dönmesinin sıklaşması, göğüste hırıltıların oluşması, sürekli uyku halinde bulunma, sinüslerde tıkanıklık, anksiyete rahatsızlıkları, boğazlarda sık sık ağrılanmanın yaşanması, ruhsal yapının sıklıkla değişmeye başlaması, ağız kokusunun oluşması, dolaşım sisteminde bozuklukların meydana gelmesi, kabızlık yaşanması, anoreksiya hastalığına yakalanma, sık sık mide bulantılarının yaşanması, ateşlenme sorunu ve sık sık hazımsızlıkların yaşanması

Detoks suyu nasıl kullanılır?
Detoks, bilinenin aksine yalnızca hazırlanan detoks içecekleri ve detoks yiyecekleri ile gerçekleştirilen bir durum değildir. Tabi ki beslenme düzeninde yapılacak değişikliklerle ve detoksla ilgili içeceklerle beslenildiğinde vücuda girmesi muhtemel olan yeni zararlı toksinlerin önüne geçilebilmektedir ancak bundan öncesindeki toksinlerin de atılabilmesi için mutlaka ve mutlaka bir egzersizle uğraşarak ter yoluyla bu toksinlerden uzaklaşmak gerekmektedir.

Detoks yaparken nelere dikkat edilmelidir?
Kullanacağınız sebzeleri ve meyveleri mümkün olduğunca organik ürün satan yerlerden almaya özen gösterin.
Kullanacağınız ürünleri tek tip almak yerine çeşit çeşit farklı yararları olan ürünlerden almayı deneyin.
Hem sigaradan hem de alkolden mutlaka detoks sürecinde uzak durun.
Yaşamınıza mutlaka yürüyüş dahi olsa bir sportif aktivite sokun.
Hem faydalı sebze ve meyveleri tüketip bir de bunun yanında kuru baklagilleri de kullanın.
Uykunuzu düzenli hale sokmaya özen gösterin.
detoks-suyu-icimi
Detoks suyu tarifleri nelerdir?
Yağ yakımına yardımcı detoks suyu : Arındırcı özelliği ve lifli yapısıyla elma sirkesi, elma dilimleri; bunun yanında iştah kesici tarçın ve limon karıştırılarak hazırlanan bu karışım kilo verme konusunda oldukça etkili olmaktadır. 350 ml miktarında su, bir yemek kaşığı miktarında taze limon suyu, iki yemek kaşığı miktarındaki elma sirkesi ve bir çay kaşığı miktarındaki tarçını blenderda kısa bir süre karıştırdıktan sonra; elmayı dilimleyerek hazırladığınız bu suyun içine atmanız yeterlidir.

Zencefil ve limonlu detoks suyu : Yarım limonun suyunu sıktıktan sonra 350 ml miktarındaki suyun içerisine bu limonun suyunu ekleyin. Sonrasında bu suyun içerisine küçük bir zencefil kökü yumrusu ilave edin. Sabahları aç karnına içilmesi önerilen bu suyun asıl amacı, vücudun ağrılarını dindirmeye yardımcı olması ve toksinlerin daha kolay atılmasını sağlamasıdır.

Limonlu ve salatalıklı detoks suyu : 8 bardak miktarındaki suya, ortalama boyutlardaki salatalığı ve limonu doğradıktan sonra içerisine taze nane yapraklarını da eklemeniz gerekmektedir. Büyük boylardaki sürahiye koyduğunuz malzemeyi karıştırarak 24 saat boyunca dolapta bekletmeniz önerilmektedir. Yaptığınız bu detoks karışımı sayesinde salatalıkla iltihaplardan kurtulup bununla birlike metabolizmanın su ihtiyacı önemli oranda karşılanabilir. Limonla bağışıklık sistemi güçlendirilirken naneyle de içeceğinize ekstradan ferahlatıcı bir tat eklenir.

Kivili ve çilekli detoks suyu : İki litre suyun içerisine bir kaç kibi ve bir kaç çilek eklenmesi önerilmektedir. Bu meyveler dilimlendikten sonra suyun içerisine atılarak su bir kaç saatliğine buzdolabında soğumaya bırakılmalıdır. Bu detoks suyunda yer alan kivi meyvesinin içeriğindeki A vitaminleri ve E vitaminleri bağırsaklardaki toksinlerin atılmasına yardımcı olmaktadır. Bunun dışında çilek ise hem kanserojen maddelerle savaşmak adına hem de yaşlanmayıcı geciktirici etkisiyle iyi bir detoks ürünü olarak yer almaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder