Chia tohumu diyeti nasıl yapılır? - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Mayıs 09, 2018

Chia tohumu diyeti nasıl yapılır?

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Chia tohumu diyeti nasıl yapılır?

Chia tohumu son yıllarda popüler olan ve birçok ünlünün de kullanıp faydasını gördüğü tabiri caizse bir süper-besin. Chia tohumu ile diyet yapmak kilo vermek konusunda en büyük yardımcınız olacaktır. Mineral dolu bu çil tanesi büyüklüğündeki tohumlar sizi saatlerce tok tutabilir.


Dikkat etmeniz gereken önemli bir konu, tohumlarınızı önce suda bekletip sonra tüketmeniz, aksi halde boğulma tehlikesiyle karşı karşıya kalabilirsiniz. İster öğünlerinize ekleyin, ister smoothie yapın veya yoğurtla tüketin, Meksikalı yardımcınız ile kilo vermek kolay hale geliyor.

Chia tohumu diyeti nasıl yapılır?
Chia tohumu diyeti nasıl yapılır?

Chia Tohumu Diyeti Nasıl Uygulanır?
1) Yoğurdunuza ekleyin

Yoğurt yiyişin bin türlüsü var, meyve eklemek, müsli eklemek ve hatta mısır gevreği ile bile yeniliyor. Bunların en yenisi ve sağlıklısı ise chia ekleyip denemek. Yoğurt keyfinize taze meyveler ve chia eşlik etsin.

2) Detoks suyunuza katın

Biraz fazladan beslenme için birkaç kaşık chia tohumunu favori detoks suyunuza katıp afiyetle içebilirsiniz. Tatlı ama sağlıklı bir lezzet arıyorsanız 1 bardak su 1 yemek kaşığı chia tohumu 2 yemek kaşığı limon suyu ve biraz da bal ile bir karışım hazırlayabilirsiniz. Tohumların iyice suyu çekmesi için 1 gece bekletip içebilirsiniz.

3) Chialı fıstık ezmesi hazırlayın

İster marketten satın alın ister evde kendiniz hazırlayın, fıstık ezmenizin içine bir kaç kaşık chia tohumu eklemeyi ihmal etmeyin. Hem tatlı hem de sağlıklı ve doyurucu bir seçenek için bu karışımı bol tahıllı ekmek veya krakerler ile tüketebilirsiniz.

4) Etlerinizi daha sağlıklı hale getirin

Pişirmeden önce unla veya gereksiz karbonhidratlar ile kaplamaktansa etleri ya da tavukları badem unu ile karıştırılmış chia tohumlarına kaplayın ve aynı lezzette daha sağlıklı bir yemek tadın. Tabii ki kızartmamalı, fırında pişirip tüketmelisiniz.

 5) Meyve salatanızın üzerine ekleyin

Hazırlayacağınız taze meyve salatanızın üzerine size bütün gün enerji verecek ve tok tutacak chia tohumlarından ekleyin. Sağlıklı yağları ve bol lif kaynağı olan chia tohumları ile sabah kahvaltısı için ideal bir tercih olacaktır

6) Chialı puding yapın

Vegan-Breakfast-Mango-Chia-Fruit-1391953

Chia tohumlarını herkes bir şeylere eklenecek bir besin olarak görse de kendi başına bir öğün de olabilir. Sağlıklı ve tatlı ihtiyacınızı alacak bir tarif olan chialı pudingleri yapması hem kolay hem de uzun süre tokluk garantiliyor. 2 kişilik tarif için; 6 yemek kaşığı chia tohumu, 2 bardak ister badem sütü ister normal süt, 1/2 çay kaşığı vanilya ve 1 yemek kaşığı bal ya da akçaağaç şurubunu iyice karıştırıp buzdolabında birkaç saat beklettikten sonra iki kaseye bölüp, üzerlerine taze meyveler ekleyip servis yapabilirsiniz.

7) Smoothie hazırlayın

Smoothie denilen içecekler, gerek su gerek süt ile hazırlanan, genellikle içerisine taze meyve ya da sebzeler konulan sağlıklı olanları da sağlıksız olanları da bulunan karışımlardır. Chia diyeti sırasında tabii ki sağlıklı ve fit smoothielere yöneliyoruz. Zevkinize uygun ve sağlıklı smoothielerin içerisine chia tohumlarından biraz katıp tüketin. Böylece daha uzun süre tok hem de daha çok vitamin depolamış olacaksınız.

8) Salatanızın üzerine kruton yerine chia ekleyin

Krutonlar, yani kıtır küçük ekmekler salatanıza güzel bir tat katabilir ama aynı zamanda gereksiz kalori ve sağlıksız yağ kaynakları oldukları için çoğu zaman diyet planına uygun olmuyor. Chia tohumları salatanızın kıtırlığını almadan gereksiz yağ ve kalori de katmadan sağlıklı yağlar ve bol lifli içeriğiyle imdada yetişiyor.

9) Makarnalarınıza chia katın

Normal makarna herkesin severek yediği karbonhidratlardan biridir ve kısa sürede acıktırır. Böylece çok yer ve daha çok kilo alırsınız. Makarna hazırlarken içerisine favori sebzeleriniz ile birlikte biraz chia tohumu kattığınızda hem doymus hissedecek hem de sevdiğiniz yemeği zevkle ve kilo korkusu olmadan yiyebileceksiniz.

10 ) Çorbanızın üzerine serpiştirin

Sağlıklı çorbalar her diyette bulunur, durum böyle olunca chia tohumlarını çorba üzerine eklemek hem şık bir görünüm oluşturacak hem de sizi içine ekmek doğramak veya yanında ekmek yemek derdinden kurtaracak. Bir kase çorba ve üzerine serpiştirilen biraz chia ile öğün geçirmek mümkün hale geliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder