Beyaz Lahananın Faydaları Nelerdir ? - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Mayıs 09, 2018

Beyaz Lahananın Faydaları Nelerdir ?

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Beyaz Lahananın Faydaları Nelerdir ?

Lahana, brokoli, karnabahar gibi Brassica ailesinden yapraklı bir bitkidir. Genellikle kapuska yemeğinde kullanılan ve turşusu kurulan lahana bitkisini tüketmenin aslında başka yolları da vardır; etli ya da mercimekli sarması yapılan lahana, iyi yıkandığı zamanlarda çiğ olarak salatalara katılabilir. Dünya genelinde çok fazla yetiştirilen ve tüketilen bu sebzenin insan sağlığına birçok faydası da bulunmaktadır:


beyaz-lahananin-faydalari
Beyaz Lahana Hastalılara Karşı Koruyor
Lahananın Toksin Attırıyor ve Zayıflatıyor: Çiğ olarak salatasını yemek ya da suyunu içmek idrar söktürücü ve toksin attırıcı özelliğe sahiptir. Karaciğer yağlanmasını engelleyen ve obeziteyle savaşan beyaz lahana zayıflamaya yardımcı olur. Bir çok diyet programlarında önerilen lahananın pişmiş 1 kaşığı sadece 33 kaloridir.

Beyaz Lahananın Faydaları Nelerdir ?
Beyaz Lahananın Faydaları Nelerdir ?

Kansere Karşı Koruyor: Bağırsak, mide ve akciğer kanserlerine karşı vücudu toksinlerden arındırıp korunmaya yardımcı olur. Son yıllarda yapılan araştırmalar lahananın prostat kanserine karşı en iyi koruyucu olduğunu gösterdi. Haftada bir ya da iki bütün beyaz lahana yemek bu konuda size yardımcı olur. Düzenli lahana tüketen kadınlarda göğüs kanseri riskinin azaldığı tespit edilmiştir

 Bağışıklığı Güçlendiriyor: Haftada iki üç kez tüketilen beyaz lahana bağışıklık sistemini güçlendirir ve kış ayarında sıkça karşılaştığımız kış hastalıklarından korunmaya yardımcı olur. Kök sebze olması sebebiyle tip2 diyabete karşı korur. Günlük K vitamini ihtiyacının %85ini karşılar ve bu sayede beyni koruyup alzheimer hastalığını önler. İçerdiği potasyum kan basıncını dengeler, yüksek tansiyon oluşumunu engeller, damar tıkanıklığı oluşmamasını sağlar ve bu da kalp hastalıklarından korur.

Mideyi Korur: İçerisindeki kükürt sayesinde gastrit ve ülsere karşı mideyi korur.

Göz Sağlığını Koruyor: Bulundurduğu beta-karoten A vitaminine dönüşerek göz sağlığını korumaya yardımcı olur.

Beyaz Lahananın Cilt Üzerindeki Faydaları
İçindeki güzelleştirici sülfür minerali sayesinde cilt yağ dengesini düzenler, akne oluşumunu engeller. Kükürt içeriği sayesinde egzama, sedef gibi cilt hastalıklarının iyileşme sürelerini hızlandırıyor. Düzenli kür yapımları ile selülitlerde gözle görülür bir azalma olur.

Beyaz Lahana ile Selülit Kürü Yapımı
4-5 tane beyaz lahana yaprağını, kaynayan yarım litre suya atın ve kısık ateşte ağzı kapalı olarak 15 dakika pişirin. 
 Aç veya tok karnına sabah bir su bardağı ve akşam bir su bardağı olmak üzere için. Bu uygulamayı toplam 3 gün yapın ve sonra 3 gün dinlenin. Bu şekilde 21 günü tamamlayın. İlk 21 gün bittikten sonra 21 gün ara verin ve sonra haftada bir kez sabah ve akşam aç ya da tok fark etmeksizin 1 su bardağı içerek selülitler gidene kadar tekrarlayın.

Beyaz Lahana ile Zayıflama
Düşük kalori içeriği ile diyet listelerinin neredeyse hepsinde olan beyaz lahana her türlü yemeği ile sizi tok tutar ve sağlığınıza iyi gelir. Salata,zeytinyağı yemekler ve çorbası bir numaralı diyet yemekleridir.  Ancak bazı tarifler direkt olarak toksin ve ödem atmaya bunun yanında zayıflamaya yöneliktir.

Beyaz Lahana ile Zayıflama Kürü

4-5 adet beyaz lahana yaprağını kaynamakta olan 3 su bardağı suya atın, hafif ateşte ağzı kapalı olarak 6-7 dakika pişirin.

İlk beş gün: Her gün sabah ve akşam birer bardak için,

İkinci hafta: Her gün bir su bardağı için,

Üçüncü hafta: 2 günde bir bardak için,

Dördüncü hafta: 3günde bir su bardağı için,

Beşinci hafta: Hafta da bir su bardağı için,

Altıncı hafta: Bu hafta dinlenme haftası, bu hafta içilmeyecek,

Yedinci hafta: Son hafta da bir su bardağı içilerek kür tamalanır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder