Bademcik Şişmesine Ne İyi Gelir ? - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Mayıs 09, 2018

Bademcik Şişmesine Ne İyi Gelir ?

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Bademcik Şişmesine Ne İyi Gelir ?

Bademcik şişmesi durumu nedir?
Bademcik şişmesi, kişiyi günlük yaşantısında oldukça rahatsız edebilmekte ve enerji olarak hem iş gücünü hem de günlük ihtiyaçlarını karşılamaya yeterli enerjiye sahip olsa da bademcik şişmesinin yarattığı huzursuz durum yüzünden veriminin çoğunu kaybedebilmektedir.


Tıp dilinde “tonsilit” olarak bilinen bademcik iltihaplanması, çoğunlukla küçük yaştaki çocuklarda rastlansa da genel durumuna bakıldığında meydana gelmesini sağlayan şartlara maruz kalan her yaştan kişinin başına gelebilmektedir. Bademcik şişmesi denilen durum da tam olarak bu iltihaplanmanın bademcikler üzerinde yarattığı şekil bozukluğudur.

Bademcikler vücudumuzda ağzımızın içerisinden yutağa ve ordan daha da derinlere inebilen yabancı unsurlara karşı savunmanın yapıldığı kısımlardır. Vücudun olması gereken direncinin korunmasında bademcikler etkin rol oynamaktadır.

bademcik-sisliklerine-cozum
Bademcik şişmesinin belirtileri nelerdir?
Korunma alanında bu kadar önemli olan bademcikler hastalanıp şiştiğinde ise, kişilerde öncelik olarak  halsizlik; vücutta ateşlenme durumunun başlaması ve yutkunmada güçlük yaşanması durumu ortaya çıkmaktadır.

Bahsedilen durumunun önüne geçebilmek adına hemen bir doktor muayenesine gidilerek ardından alternatif tıp alanında da asıl tedaviye yardımcı olacak çözümler aranabilir.

Bademcik şişmesine ne iyi gelir?
Tuzlu suyla gargara yapmak : Gün içerisinde üç kez yapılan bu gargara, bademciklerin temizlenmesine yardımcı olabilmektedir. Yarım bardak miktarındaki ılık suya yarım çay kaşığı tuz attıktan sonra malzemeyi ağzınızda çalkalamanız yeterlidir.

Süt içmek : Bireylerin uyumadan en az iki saat önce bir bardak miktarındaki ılık yapıdaki sütün içerisine iki çay kaşığı zerdeçalı toz olarak eklemesinin ardından bir de yeterli karabiber ekleyip yavaş yavaş içmesi yeterlidir.

Sarımsak yemek : Sarımsağı ikiye bölerek ağzınıza atmak ve suyu tamamen bitene kadar emmek yeterlidir.

Adaçayı içmek : Adaçayının antibakteriyel etkisi sayesinde bademciklerin şişmesini sağlayan bakteriler ortadan kaldırılırken bir yandan da ağrı problemi halledilebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder