At Kuyruğu Otu Nedir ? Faydaları Nelerdir ? - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Mayıs 09, 2018

At Kuyruğu Otu Nedir ? Faydaları Nelerdir ?

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

At Kuyruğu Otu Nedir ? Faydaları Nelerdir ?

At kuyruğu bitkisi nedir?
Bu bitkinin vücuttaki bir takım hastalıklar ve sağlıkla alakalı durumlar için kullanılan doğal bir bitki olduğunu söylemek mümkün olmaktadır. At kuyruğu otu biçimsel olarak üç milimetre ile altı milimetrelik bir sapa, en az 25 santim ile 60 santim arasında değişebilen bir uzunluğa da sahiptir.


Tarla alanlarının yakınlarında ve nemli topraklarda yetişebilen bu bitki; uzun süre yaşayabilen otsu bir bitkidir. İçeriğinde tanen, saponin, silik asit, potasyum ve çeşitli alkoloidler bulunan at kuyruğu otu bu içerikler sayesinde insan vücudu için sağlık konusunda sıklıkla kullanılabilir bir ürün haline gelmiştir.

at-kuyrugu-bitkisi

At kuyruğu otu tür olarak balçık şeklindeki toprakları ve kumlu toprakları da sevmektedir. Türkiye koşullarında 7 farklı tip yetişen at kuyruğu otunun tür olarak da kökü bir metreye kadar derinlere inebilmektedir. Kök bu derinlikteyken kendi has kökünden ek saçak kökler çıkartmaktadır.

At kuyruğu otunun diğer adı da en çok kullanıldığı şekilde “kırk kilit otu”dur. Ayrıca bitki şekil olarak bir kuyruk yapısına benzetildiğinden; “katır kuyruğu”, “kuş kuyruğu otu”, “tilki kuyruğu otu”, “çam otu”, “zemberek otu” veya “kırk boğum” olarak da adlandırıldığı bilinmektedir.

At kuyruğu otu ne işe yaramaktadır?
Vücutta birikmiş olan rahatsız edici ödemleri ve sıvıları, olması gereken mineral dengesini hiç bir şekilde bozmadan vücudun dışına atılmasına yardımcı olmaktadır.

İçeriğinde bulunan yüksek seviyedeki silik asit sayesinde; tüm deri hastalıklarında, tüm tırnak hastalıklarında, tüm akciğer rahatsızlıklarında ve tüm saç rahatsızlıklarında doğal bir şifa aracı olarak kullanılabilmektedir.

Bunun dışında bahsedildiği gibi deri yaralarında kullanıldığı kısmı açarsak, bu ürünün zor iyileşen deri hastalıkları için banyo aşamasında bir kür olarak kullanılabilmesi de uygundur.

Banyo süresince yıkanılan suda bulunan at kuyruğu otunun yaraları iyileştirdiği, geçmeyen cilt yaralarına uygulanan at kuyruğu otu kompresinin iyileşme sürecini hızlandırdığı; bunun dışında bacaklarda oluşan yaralarda da kırıklar sebebiyle oluşan şişliklerde de çok iyi tedavi edici bir ürün olduğu iddia edilmektedir.

Vücutta oluşan idrar yolları iltihaplarında, mesane iltihaplarında ve böbrek iltihaplarında doğal ve etkili bir ürün olarak at kuyruğu otu kürleri kullanılabilmektedir.

Az önce bahsettiğimiz gibi banyo suyunda kullanılabilen at kuyruğu otu ürünü, bel ağrısı çeken hastaların bu ağrılarından kurtulabilmesi için uyguladıkları bir ürün olarak bilinmektedir.

Vücutta metabolizmik olarak oluşan dengesizlikler sonucu gut hastalığına yakalanan veya romatizma rahatsızlıkları geçiren kişilerin de tedavi süreçlerinde silik asit içeriğine ihtiyaç duymaları, bu tip hastalıklardan muzdarip olan hastaların banyo süreçlerinde at kuyruğu otu kullanması uygun görülmektedir.

Erkeklerde meydana gelen prostat hastalıklarında, prostat büyümesinde ya da oluşan prostat iltihabında doğal bir ürün olarak kullanılacak ürünlerden biri at kuyruğu otudur.

kirkkilit-otu

Yetişkinlerin diş eti hastalıklarında, ağızlarında oluşan yaralarda ve bademcik iltihaplanmalarında at kuyruğu otuyla yapılacak gargaralar etkili olmaktadır.

At kuyruğu otu nasıl kullanılmalıdır?
Yarım tatlı kaşığı veya bir tatlı kaşığı miktarındaki ince kıyılmış olan at kuyruğunu bir su bardağı suda kaynatarak 10 dakikalık bir demlenme sürecine bırakmanız gerektiği öğrenilmektedir. Bu demlenme süreci geçtikten sonra günde en fazla 4 bardak at kuyruğu otu çayının ya öğün aralarında ya da aç karnına sıcak bir şekilde tüketilmesi önerilmektedir.

Bunun dışında iki avuç dolusu at kuyruğu otu, üç litrelik suya akşamdan konularak bekletilir. Ertesi gün banyo yapılmadan önce küvet doldurulup bu üç litre su da kaynatılarak ardından banyo suyuna ilave edilmektedir. Özellikle böbrek hastalıkları olan kişilerin 20 dakika boyunca bu suyun içerisinde oturması; mesane taşlarını, böbrek taşlarını ve böbrek kumunu ortadan kaldırmak için çok etkili olduğu bilinmektedir.

At kuyruğu otunun kilo vermeye etkisi
Bu ürünün kilo vermeye en büyük katkısı ödem söktürücü özelliğidir. Vücuttaki zararlı ödemi dışarıya atarak öte yandan da idrar söktürücü özellikler göstererek fazla kiloları olan bireylerin doğal yollardan kilo kaybetmesine yardımcı olmaktadır.

At kuyruğu otunun zararları nelerdir?
At kuyruğu bitkisinin bugüne kadar tespit edilmiş hiç bir yan etkisi bulunmamakla birlikte; sadece vücudundaki ödemleri böbrek hastalıklarından ve kalp hastalıklarından meydana gelen kişilerin bu ürünü kullanmadan önce doktora danışması tavsiye edilmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder