Algernon Percy Kimdir? - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Mayıs 01, 2018

Algernon Percy Kimdir?

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Algernon Percy Kimdir? 

Algernon Percy kimdir? Bir İngiliz katolik soylusu olan Nothumberland 10. Kontu Algernon Percy hayatı ile ilgili bilgiler.


Northumberland (10. Kontu), Algernon Percy (v. 13 Ekim 1602, Londra – ö. 13 Ekim 1668, Londra), İngiliz Katolik soylu.

Algernon Percy Kimdir?
Algernon Percy Kimdir? 

Algernon Percy
1627’de baron unvanı aldı, 1632’de de babasının yerine Northumberland kontu oldu. 1637’de deniz kuvvetleri lordluğuna, 1639’da Trent Irmağı’nın kuzeyindeki kuvvetlerin komutanlığına ve naipler kurulu üyeliğine atandı, ingiliz İç Savaşları (1642-51) sırasında giderek Parlamento yanlılarına yaklaştı ve Lordlar Kamara-sı’nın lideri durumuna geldi. Kralla uzlaşma girişimlerinde etkin rol oynadı. Bu amaçla 1643’te Oxford’da, iki yıl sonra Uxbridge’de kralı ziyaret etti. 

Yeni Örnek Ordu’nun örgütlenmesine katkıda bulundu. Parlamento’nun isteği doğrultusunda 1646’da kralın küçük çocuklarının sorumluluğunu üstlendi. Lordlar Kamarası’nda I. Charles’ı yargılama önerisine karşı muhalefete önderlik etti.

II. Charles’ın tahta geçmesinden sonra Özel Danışma Kurulu’na atanan Northumberland, her zamanki ılımlılığıyla I. Charles’ı öldürenlere karşı sert misillemelere başvurulmasını önlemeye çalıştı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder