Adet döneminde denize girilir mi? - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Mayıs 09, 2018

Adet döneminde denize girilir mi?

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Adet döneminde denize girilir mi?

Birçok uzman adet döneminde yüzmenin zararı olmadığını söylemektedir, hem de havuz, deniz, göl ya da okyanus fark etmeksizin. Ancak tampon kullanmak neredeyse bir zorunluluktur. Ayrıca adet döneminde olan başka kadınlarla da denize girmenin bir sakıncası olmadığı da belirtiliyor.


Bu dönemlerde yüzmenin ya da denize girmenin bir sorun çıkarmamasının yanında nispeten soğuk olan su adetinizi yavaşlatabilir. Araştırmalara göre soğuk su kan damarlarını bir miktar da olsa sıkıştırdığından birçok kadın soğuk suya girdiğinde kanamasının azaldığını belirtmektedir.

Adet döneminin son gününde denize girilebilir mi?
En sağlıklısı yine tampon kullanarak girmektir. Ancak kişiden kişiye değişen durumlarda adetinizin azaldığı günlerde denize girmeniz halinde gerekli önlemleri alarak denizden çıktıktan sonra nemli mayo ya da bikini ile beklememeniz hatta belki de bir günlük ped kullanmanız sizin için daha rahat olacaktır. Havuza girmeniz ise sizin için daha az hijyenik olacağı gibi istenmeyen durumlara da sebep olabilir.

Adet döneminde denize girmek hijyenik midir?
Kısacası cevap evet, hijyeniktir. Hatta tampon kullanıldığında kanamanın dışarıya çıkması neredeyse imkansızdır. Ancak çıksa bile yüzme havuzları yüzücüleri diğer vücut atıklarından (ter ve idrar gibi) koruma amaçlı klorlanır. Eğer siz farkında olmadan adetiniz başlarsa ve küçük bir miktar kanamanız olursa bile su içerisinde kaybolacaktır. Kısacası kimsenin sağlığına bir zararınız dokunmayacaktır.

Denize ya da havuza girmeden önce tampon takıp, çıktıktan sonra da hem tamponu hem de mayonuzu değiştirmek en sağlıklı seçenektir. Ayrıca bu dönemlerde yüzmekten dolayı vajinal bir hastalık kapmanız da oldukça düşük bir ihtimaldir. Deri problemleri veya mide rahatsızlıkları kirli su yutmaktan dolayı yaşanabilmektedir.

Çok kirli sular vajinada bakteriyel sorunlara yol açabileceği gibi mantar bile oluşabilmektedir, bu sebeple yüzeceğiniz suyun temizliğini de göz önünde bulundurmalısınız. Eğer dikkat ettiğiniz halde denizden sonra bu bölgenizde yanma ya da ağrı hissediyorsanız bu konuda uzman bir doktorla görüşmeniz gerekmektedir.

Adet döneminde tamponsuz denize girilir mi?
Günlük hayatta seçenekler olmasına rağmen denize ya da havuza girerken pek fazla seçenek yoktur, tampon kullanmak en hijyenik yöntemdir, ancak daha sık değiştirilmesi gerekmektedir. Eğer kanamanız çok azsa koyu renkli bir mayo giymeyi tercih edebilirsiniz ancak lekelenme yaşamanız dışında bu durum sizin için çok da sağlıklı olmayabilir. Çünkü bu dönemde vajina bölgesi hastalıklara karşı daha dirençsiz olduğundan en doğrusu önleminizi alarak yüzmektir.

Adet döneminde denize girmek günah mıdır?
Adet dönemi sırasında denize ya da havuza girmenin günah olduğunu söyleyen bir kaynak yoktur. Ancak İslam dini temizliğe önem verir ve adet döneminde de vücut temizliğine dikkat edilmeli, yukarıdaki önlemler alınmalıdır.

Adet döneminde denize girmek karın ağrısını artırır mı?
Düşük miktarda egzersiz (yani yüzme gibi) adet dönemi ağrılarını hafifletebilir çünkü vücudumuz egzersiz sırasında endorfin salgıladığı sürece bu vücut için ağrı kesici görevi görecektir, yani iyi gelecektir. Hatta düzenli fiziksel aktivitenin adet öncesi kramp ya da ağrıları önlemede etkili olduğu da görülmüştür.

Denize girebilmek için adetimi erteleyebilir miyim?
Eczanelerde alınabilecek hormonal ilaçlar adet döneminizi ertelemeye ya da atlamaya yardımcı olabilir. Yılda en fazla 2 kez kullanılması önerilen bu ilaçların yan etki olarak gerginliğe ya da şişkinliğe sebep olabileceği de belirtilmektedir ve kullanımına adet döneminizden belli bir süre önce başlamanız gerekmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder