Absinthe Nasıl İçilir ? - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Mayıs 16, 2018

Absinthe Nasıl İçilir ?

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Absinthe Nasıl İçilir ?

Halk arasında “Yeşil peri” ya da “Absent” olarak da bilinen Absinthe alkolü, pek çok ülkede farklı bitki türlerinden elde edilebilen oldukça sert ve bazı durumlarda tehlikeli olabilen bir içki türüdür. İçerdiği alkol oranının en az %45 olmakta birlikte %75’lere kadar çıkabildiği bilinmektedir.


Absinthe alkolünün içeriği nedir?
Absinthe isimli alkolun içerisinde direkt olarak alkol, yeşil anason ve pelin otu başta olmak üzere daha pek çok etki maddeleri bulunmaktadır. Bu alkolün üretim yerine göre içerisine karıştırılan etki elemanlarının da sayısı ve çeşidi artabilmektedir.

Absinthe Nasıl İçilir ?
Absinthe Nasıl İçilir ?

Özellikle içeriğindeki pelin otu damıtıldıktan sonra, uyuşturucu etkisi gösterebilmekte; bu etkiden sonra bu tip uyuşturucu etken gösterdiğini fark eden kişiler bu alkole az önce söylediğimiz gibi “Yeşil peri” olarak isim vermişlerdir. Normal şartlarda içerisinde pelin otu olan bütün Absinthe’lerin satışı yasaklanmış; ancak piyasada satışta olan bütün Absinthe’lerin içeriğine pelin otu koyulmadan satışa sunulmasına izin verilmiştir.

absinthe-sisesi

Absinthe nasıl içilir?
Bu alkolü içmeden önce hazırlamanız gereken malzemeler; bardak, çakmak, kesme şeker, eritme kaşığı yada çatal, shot bardağı ve buzlu sudur. Öncelikle shot bardağının üzerine karıştırma kaşığını koyarak bu kaşığın üzerine de şekeri yerleştirmeniz gerekmektedir. Ardından bardağa alkolü bu kaşık üzerinden dökmeniz tavsiye edilir.

Daha sonra alkolle ıslanmış şeker, çakmakla yakılarak karamelize halde bardağın içerisine akıtılır. Son olarak da koymuş olduğunuz alkol miktarı kadar su ve buz da ilave ederek alkolü bir anda kafaya dikmeniz yeterli olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder