Zorlu Durumlarla Mücadele Etmek İçin 5 Araç - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Nisan 05, 2018

Zorlu Durumlarla Mücadele Etmek İçin 5 Araç

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Zorlu Durumlarla Mücadele Etmek İçin 5 Araç

Hayatınızı kökten değiştereceğini düşündüğünüz bir sorunla veya zorlukla karşılaştınız. Ne yaparsınız?


İşte çoğu insanın yapacağı şey: içine kapanmak. ya da öfkelenmek. ya da belki yaralanmış hissettmek. Her ne kadar doğal tepkiler olsa da, bunlar size zarar verebilirler. Tabi, nasıl kullanacağınızı bilmiyorsanız?

Zorlu Durumlarla Mücadele Etmek İçin 5 Araç
Zorlu Durumlarla Mücadele Etmek İçin 5 Araç

O zaman şu soru ortaya çıkıyor, ne yapmalısınız? Hayatınızdaki sürpriz olayları nasıl ele almalısınız ki, her birini öğrenmek için bir fırsat olarak düşünebilin ve onlarla büyüyün.

Doğduğumuzda dış dünyayla etkileşim kurmamız için bize 5 araç verildi: duygular, düşünceler, içses, konuşma ve eylem. Zor bir durumla karşı karşıya kaldığımızda nasıl tepki vereceğimiz konusunda emin olamıyoruz. Duygularımızın içine gömülüyoruz ya da öfke, üzüntü veya korkunun eesiri oluyoruz. Bunlar da doğru karar vermemizi ve problem çözme yeteneğimizi gölgeliyor.

Bu herkese olur. İlişkilerde, işte ve mutluluğumuza müdahele eden her gün farklı bir olayda..

Ama bu 5 aracı kullanmayı öğrendiğimizde, üzüntüyü, öfkeyi ve korkuyu etkisiz hale getirebilir, sağlıklı bir şekilde düşünebilir, güçlü kararlar verebilir, iyi iletişim kurabilir ve çözüme yönelim hareketler yapabiliriz. Bütün bunlar dünyayla pozitif bir etkileşim kurmamızı sağlar.
5 Araç

Birinci Araç: Duygular

Duygular vücuttaki saf enerjidir. Duygusal enerji bastırıldığında yıkıcı düşüncelere sebep olabilir. Bu yüzden duygusal enerji ortaya çıkarılmalıdır. Onu serbest bırakmanın en hızlı ve en sağlıklı yolu ise duyguları fiziksel ve yapıcı bir şekilde, güvenli bir ayarda ifade etmektir. Saf hislerinizin vücudunuzda çıkmasına izin verin: ağlayın, yumruklayın, titreyin..???

NASIL KULLANILIR: İçinizde tutup, zihninizi bulandırmak yerine, duygularınızla yüzleşin. Ağlamak mucizevi bir şekilde bastırılmış enerjinizin yeniden hareket etmesini sağlayacaktır. Hüzünlü bir film izleyerek ya da albümdeki eski fotoğraflara bakarak kendinizi ağlatabilirsiniz. Öfkeninizi tepinerek, ağır bir çantayı yumruklayarak ya da bir yastığa bağırarak dışa vurabilirsiniz. Bastırılmış korkuyu serbest bırakmak için titreyin, sarsılın..

İkinci Araç: Düşünceler

Zihninizin içindeki negatif düşüncelerin kısır döngüsünden kurtulmakiçin, yıkıcı düşünceleri tamamiyle doğru olan yeni düşüncelerle değiştirin. Bunlar gerçeğin belirgin ve basit ifadeleri olan düşünceler olmalı. Sonra da onlara odaklanın. eski düşüncelerle ters düşen doğruları tekrarlamak ve bunu bilerek ve ısrarla yapmak, yıkıcı dırdırı kesecek ve düşünce sisteminizi yeniden düzenleyecektir.

NASIL KULLANILIR: Eğer ilk hissettiğiniz duygu öfke ise, onu karşılamanın en iyi yolu: “İnsanlar ve şeyler oldukları gibiler, benim istediğim gibi değiller, olmayacaklar da” demek. Paniğe kapıldığınız anda korku içeren düşünceleri yapıcı düşüncelerle değiştirin: “Bununla başa çıkabilirim. Başka bir şey düşünme ve odaklan.” Bu ifadeleri coşkuyla ve arzuyla tekrarlamaya devam edin, eski, yıpratıcı düşünceleriniz pes edecek ve uzaklaşacaklardır. Değişimi hemen hissedeceksiniz..

Üçüncü Araç: İç Ses

Kalbinizin derinlerinden geçenlere kulak verip, sizin için tartışmasız bir şekilde doğru olanları fark edin. Bu mantıklı kararlar vermek için her konuda yanılmaz bir rehberdir: Diyetinizi bozacak bir şeyler atıştırmayı gerçekten istiyor musunuz gibi ufak şeylerden, 10 yıllık eşinizden ayrılmayı düşündüren kavgalara kadar…

NASIL KULLANILIR: Başka bir şehirde çok kârlı bir iş fırsatı çıksa dahi, biliyorsunuz ki yaşlanan anne ve babanızı bırakamazsınız. Sezgilerinizden faydalanmak durumunuzun gerçekliğini açık bir şekilde görmenizi, böylece de kendiniz için doğru olan kararı vermenizi sağlar.

Dördüncü Araç: Konuşma

Kelimeler ve tonunuz ya ayrılığa ve korkuya sebep olur ya da ilişliler kurmanızı ve çözümler üretmenizi sağlar. Üzgün olduğunuzda veya panik yaptığınızda iletişim yetenekleriniz genelde azalır. Başka bir insan veya durum hakkında konuşmaya, global genellemeler yapmaya, negatife odaklanmaya ve dinlememeye başlarsınız.

NASIL KULLANILIR: Birilerini kalpsiz olmakla suçlamayın. Sakince probleme sebep olan kişiyle konuşun. Olayların gelişimini net biçimde anlatın ve pozitife odaklanın. Sonra da düşünün.

Beşinci Araç: Eylem

Sizi bitkin hale getiren bu olayları basit adımlar atarak etkisiz hale getirin. Günlük olarak sizi iyileştirecek şeyler yapın, ileriye dönük pozitif düşünün ve buna göre hareket edin. Bu size destek olacak ve üzüntüden, öfkeden ve korkudan sıyrılmanızı sağlayıp, mutluluğa götürecek.

NASIL KULLANILIR: Problemle karşılaştığınızda onun zararlı etkilerini azaltmaya çalışın. Patronunuz işten çıkarılacağınızı mı söyledi? Bir gün için üzülün kendiniz için ve sonra kalkın ayağa. Başlayın iş aramaya. Belki potansiyelinizi daha iyi kullanabileceğiniz bir iş bulacaksınız. Durmayın. Atılacak adımların listesini yapın ve bir sonraki adıma odaklanın.

Kısılıp kalmış hissettiğiniz her problemli durum için, bu 5 araçtan herhangi birini kullanabilirsin. Ama maksimum sonuç için hepsini deneyin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder