Uzun saçlardan bit nasıl temizlenir? - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Nisan 11, 2018

Uzun saçlardan bit nasıl temizlenir?

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Uzun saçlardan bit nasıl temizlenir? 

Sağlığa bir zararı olmadıkları halde görünüşü ve uyandırdığı his açısından bit ve sirkeler oldukça can sıkıcı durumlara sebep olabilmektedirler. Genellikle çocuklarda görülse de durumun temizlikle bir ilgisi yoktur. Konak alanı olmadan en fazla 24 saat yaşayabilecekleri için genelde direkt kafa teması ile kişiden kişiye geçer ve ensede, kafa derisinde veya omuzlarda kırmızı benekler, aşırı kaşıntı veya gece uykuda rahatsızlık hissi çekmek gibi belirtiler gösterebilmektedir.


Eczanelerde satılan bit şampuanları olmasına rağmen evde doğal çözümlerle de bit ve sirkeden kurtulmak mümkündür.

Uzun saçlardan bit nasıl temizlenir?
Uzun saçlardan bit nasıl temizlenir? 

Uzun saçlardan bit temizlemek için uygulayabileceğiniz yöntemler
1. Hindistan cevizi yağı ile

3 kaşık dolusu hindistan cevizi yağını ısıtın.  Hepsini saç derisine masaj yapma suretiyle uygulayın.  Saçınızı bone ile kapatıp tüm geceyi geçirin. Sabah saçı şampuanla yıkadıktan sonra uçları düzgün bir tarakla tarayın. Beş gün boyunca bunu uygulayın.

2. Çay ağacı yağı ile

bottle-liquid-clean-equipment-159403

Çay ağacı yağı kendiliğinden bir böcek kırandır ve bit ya da sirkeleri de öldürerek kafa derisindeki kaşıntıyı alır. Ancak kullanırken dikkatli olmalısınız oldukça güçlü yapıda bir yağdır.

Saç şampuanınızın her 30 mililitresi için 5 veya 3 damla olabilecek şekilde dökerek şampuanınızla karıştırın. Saçınızı şampuanlarken bu karışımı kullanın ve kurutma sürecince saç kurutma makinesi ile saçlarınızı yıkayarak düzgün bir tarak yardımıyla saçlarınızı tarayın ve en az iki ay bu şampuanı kullanın.

Başka bir alternatif olarak ise 3 çorba kaşığı zeytinyağı ile 1 çorba kaşığı çay ağacı yağını karıştırın. Tercihinize göre 1 çorba kaşığı okaliptüs yağı da ekleyebilirsiniz. Tüm kafa derinize uyguladıktan sonra 30 dakika beklettikten sonra saçınızı şampuanlayabilirsiniz ve bu yöntemi haftada iki kez bir veya iki ay uygulamalısınız.

3. Limon suyu ile

dondurulmus-limon

Limon suyu, asidik etkisi ile bit ve sirkeleri ortadan kaldırmaya yardımcı olur.

Kafa derinize taze sıkılmış limon suyunu sürüp 30 dakika bekletmelisiniz ve önce sirke yardımıyla ardından ise ılık su ile saçınızdan limonu atmalısınız. Bu formülü haftada bir kez uygulamanız en iyi sonucu vermektedir.

Ayrıca yine bir çorba kaşığı taze limon suyuna dört tane sarımsağı ezip karıştırdıktan sonra bunu kafa derisine masaj yaparak uygulayın. Saçınızı kalın bir havlu ile sarın ve bu şekilde bir saat bekletin. Ardından su ve sonrasında şampuan ile saçınızdan bu karışımı çıkarın. Bunu beş gün boyunca tekrarlayın.

4. Zeytinyağı ile

olive-oil-salad-dressing-cooking-olive
Zeytinyağı biti öldürecek içeriklere sahiptir ancak bit saatlerce nefes almadan yaşayabildiğinden tüm gece boyunca saçta bekletmek daha kesin bir çözüm olacaktır. Bunun ardından düzgün ve ince bir tarak yardımı ile biti saçtan ayırmak çok daha kolay olacaktır. Saçınızı sardıktan sonra bir gece bekletip, ertesi gün saçınızı şampuanlayıp havlu ile kurulayın. Son olarak düzgün ve ince bir tarak yardımıyla saçınızdan bitleri ve sirkeleri iyice çıkarmaya çalışın.

5. Sirke ile

pexels-photo-145406

Beyaz sirke kullanarak da saçları bitten arındırabilirsiniz. Bir gece önceden saçınızı zeytinyağı ile komple besleyip ertesi gün yıkadıktan sonra spreyli bir şişenin içine sirke doldurup tüm saçı ve kafa derisini kaplamalısınız. Bu şekilde 15 dakika beklettikten sonra şampuan ile yıkayabilirsiniz. Ancak kafa derisinde açık yaranız varsa bunu uygulamamalısınız çünkü derinizi yakacaktır.

Ayrıca birçok araştırma saçınızı kurutmanın sirkeleri tamamını ve bitlerin de yarısını öldürdüğünü göstermiştir. Yani, herhangi bir yöntemi denedikten sonra saçı kurutarak bir tarak yardımıyla bitlerden kurtulmaya çalışmak size en etkili sonuçları verecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder