Soğuk Algınlığı Belirtileri - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Nisan 11, 2018

Soğuk Algınlığı Belirtileri

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Soğuk Algınlığı Belirtileri 

Soğuk algınlığı denilen hastalık, özellikle vücudun üşütebileceği ve bağışıksız durumda kalabileceği havalarda vücutta kendisini burun akıntısıyla ve boğazda kaşıntı hissiyle belli etmeye başlayan bir hastalıktır. Vücutta ortaya çıkmasına oldukça bilindik virüsler sebep olmaktadır. Genel yapısına bakıldığında bu hastalığın en geç 2 hafta içerisinde düzeldiği gözlemlenirken, özellikle çocuk yaştaki bireylerde zorlayıcı süreçler geçirilmesine sebep olmaktadır. Çünkü soğuk algınlığı 1 yıllık süreç içerisinde çocuklarda 10 sefer görülebiliyorken, erişkinlerde 2 ya da en fazla 4 kez görülmektedir.


Soğuk algınlığı bebek hastalıklarından biri olarak da geçmekte, az önce belirttiğimiz gibi en çok çocuk yaştaki bireylerde ortaya çıkmaktadır. Durumun böyle olmasındaki asıl sebep, çocukların okul gibi alanlarda sürekli birbirleriyle temas halinde olup virüsü birbirlerine taşımaktadırlar. Bu hastalığın bu kadar yaygınca meydana gelebilmesinin en büyük sebebi, şuana kadar tespit edilmiş 200 ayrı virüsün de ortak olarak soğuk algınlığı hastalığını yaratıyor oluşudur.

Soğuk Algınlığı Belirtileri
Soğuk Algınlığı Belirtileri 

Hastalığın bünyede meydana çıktığı ana faktörler yaşanılan ortamdaki havanın soğumasıyla birlikte havadaki nem oranının düşmesi, bununla birlikte burnun kuruması ve savunma mekanizmasını yitirmesi durumudur. Bu sebepten ötürü virüs kolaylıkla vücuda yerleşebilmektedir. Bunun dışında sigara kullanımı, geniz eti sorunları, bademcik sorunları, dengesiz beslenme ve stres gibi faktörler de kişinin soğuk algınlığı yaşamasına neden olmaktadır.

Soğuk algınlığı belirtileri nelerdir?
Bir kişi soğuk algınlığı geçirirken hafif ateşlenme belirtisi, hafif baş ağrısı belirtisi, hafif boğaz ağrısı belirtisi, hafif burun tıkanıklığı belirtisi, öksürük belirtisi ve burun akıntısı belirtisi gösterebilmektedir.

soguk-alginligi-belirtileri-nelerdir
Soğuk algınlığı tedavisi süreçleri
Soğuk algınlığı süresince her ne kadar antibiyotik ilaçlar ya da antiviral ilaçlar kullanılsa da, bu ilaçların vücuda çok da büyük etkileri olduğundan söz edilememektedir. Soğuk algınlığı zaten normal şartlarda ortalama on gün on beş gün kadar sürdüğü için bu durumun kesin olarak şu kadar süreç içerisinde kesileceği durumundan bahsetmek olanaksızdır. Sadece şu şekilde sayabileceğimiz önerilerle hastalığın daha çabuk katkı sağlanabilmektedir; 

Hastalık süresinde bol miktarda yatarak istirahat edilmelidir.
Kişi bu süreçte bol bol sıvı almalıdır.
Soğuk algınlığı geçirmiş başka bir kişiyle temastan kaçınılmalıdır.
Ev eşyaları ve yemek eşyaları hep hijyenik tutulmalıdır.

Buhar banyosu yapılarak burun tıkanıklığının açılmasına yardımcı olunmalıdır.
Eğer baş ağrısı şikayeti ya da yüksek ateş şikayeti varsa aspirin vb. ilaçlar kullanılmalıdır.
Hastalığın atlatılma evresinde bol miktarda bağışıklık sistemini güçlendirici yiyecekler tüketilmelidir.
Hapşırırken veyahut öksürürken ağzınızı mutlaka bir mendil yardımıyla kapatmanız, bunun sonrasında da o mendili ivedi bir şekilde çöpe atmanız önerilmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder