Siyah Gülün Anlamı - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Nisan 04, 2018

Siyah Gülün Anlamı

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Siyah Gülün Anlamı

Siyah çiçeklerin sihri yüzyıllardır dikkatimizi çekmiştir. Siyah güller ise peri masallarının dünyasından gelmiş gibidir. Onların imkansız ve doğal olmayan renkleri mistik bir beklentinin güçlü duygusuna ilham vermiştir.


Siyah gül dünya üzerinde sadece Şanlıurfa’nın Halfeti ilçesinde yetişmektedir. Bu yörenin kendine has iklimi ve toprak dokusu siyah gülün yetişmesini sağlamaktadır.

Siyah Gülün Anlamı
Siyah Gülün Anlamı

Viktorya döneminde ortaya çıkan çiçeklerin dili insanların sadece kelimelerle değil, renklerle de konuşmasına fırsat vermiştir, özellikle siyah güllerle. Renklerin çeşidi ve onların anlamı sonsuz olsa da, ilgi çekici seçimlerden birisi siyahtır. Çünkü siyahın hem olumlu hem de olumsuz şeyleri çağrıştırma gibi bir özelliği vardır. Belki doğal olmayan görünüşü ilgimizi çekiyor, belki de derin anlamları. İki durumda da siyah gül tarih boyunca en popüler çiçeklerden biri olmuştur.

Siyah Gülün Anlamı – Olumsuz
Siyah rengi her zaman ölüm ve yasla eş tutulmuştur. Çünkü siyah üzüntünün ve vedanın rengidir. Bu yüzden, birçok insan siyah güllerin büyük bir kaybı, kederi ve ölümü sembolize ettiğini düşünür. Cenazelerde sıklıkla kullanılır. Tek bir siyah gül geri dönmemek üzere bir yolculuğa çıkan yakın bir arkadaşa gönderilebilir.

Tarih boyunca siyah gül bir ilişkinin bitimini, sevilen birini kaybetmeyi veya sonu olan başka bir şeyi simgelemiştir. Ama ölümün olduğu yerde yeni bir hayat başlar, değil mi?

Siyah Gülün Anlamı – Olumlu
Daha pozitif bir anlamı da vardır siyah gülün. Evet, siyah ölümün rengidir. Ama ölüm her zaman mateme sebep olmaz. Ölüm aynı zamanda yeni şeylerin başlangıcıdır, keşfedilmemiş bölgelere bir yolculuktur.

Siyah gül ölümü ve bu dünyadan göçüp gitmeyi simgelediği için, ayrıca gelecekteki büyük bir değişikliğe veya devrime de işaret eder. Bu açıdan bakıldığında siyah gül ayrıca eski alışkanlıkların ve eski düzenin ölmesi anlamına gelir. Umudun ve neşenin yeni çağının doğuşunu işaret ederek güven ve heves verir.

Karanlık güzelliğinin içindeki acıklı siyah gül her zaman mutsuzluğun sembolü olmamıştır. İrlandalılar “the Little Black rose (Küçük Siyah Gül)” şarkısını Britanya ile aralarındaki savaşta kullanmışlardır. Aynı şekilde, birçok anarşist ve otoriteye karşı grup da siyah gülü ayaklanmanın ve gücün sembolü olarak görmüşlerdir. Bu yüzden siyah gülün anlamı ayrıca cesaret ve direnci de içerir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder