Sarı Gülün Anlamı - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Nisan 04, 2018

Sarı Gülün Anlamı

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Sarı Gülün Anlamı

Sarı güller diğer güllere nazaran daha kısa bir geçmişe sahiptir. 18. yüzyıla kadar sarı güllerden Avrupa’nın haberi yoktu. Ta ki Orta Doğu’da sarı güllerin kendiliğinden doğada var olduğu keşfedilene kadar. O zamana kadar, yetiştirilen güller pembenin farklı tonlarındaydı. Çok az miktarda da beyaz güllere rastlanıyordu. Bununla birlikte sarı güllerin ortaya çıkmasıyla, popülariteleri de hızla arttı.


Çiçeklerin Dili ve Sarı Gül
Kadınlar için en heyecanlı zamanlardan biri sürpriz bir buket aldıkları andır. Sarı güller de hoş ve alışıldık olmayan bir çiçek olarak çokça takdir görecektir. Viktorya Dönemi’nde ortaya çıkan çiçeklerin dilinde “sarı gül” kendine geniş bir yer edinmiştir. Tarih boyunca anlamı bazı değişimlere uğrasa da, sarı gülün rengi güneşle ilişkilendirilmiştir. Güneşin yaşam kaynağı özelliğinden sarı gül de kendisine düşen payı almıştır.

Sarı Gülün Anlamı
Sarı Gülün Anlamı

Sarı Gülün Anlamı
Çiçeklerin dili kompleks ve dallı budaklı bir dildir. Bir çiçek veya rengin anlamı genişleyebilir, yanında gönderilen çiçekle farklılaşabilir. Sarı gül genelde arkadaşlık, mutluluk, önemseme anlamına gelir. Farklı kombinasyonlarında ise anlam değişebilir. Herhangi bir çiçek aranjmanına giren sarı gül mutluluk elementini bir artıracaktır.

 Sarı Gülün Farklı Anlamları
Arkadaşlık sarı gülün ilk anlamıdır.

Ev yaşantısıyla mutlu olunduğu anlamına gelebilir. Bu yüzden gelin buketinde yer alması çok uygundur.

Dikensiz sarı gül ilk görüşte aşkı temsil edebilir.

Gül goncası gençliği ve masumluğu ifade eder. Bu yüzden sarı gül goncası da masum,mutlu bir kalbi ve şefkatli bir arkadaşlığı anlatır.

Alman ülkelerinde sarı gül kıskançlığı anlatmak için kullanılır.

Sarı Gülün Diğer Güllerle Aranjmanı
Sarı ve beyaz gül buketi birliğin ve ahengin bir takdiridir.

Sarı ve kırmızı gül mutluluk ve kutlama amacıyla kullanılabilir.

Sarı gül kırmızı gül yapraklarıyla beraber kullanıldığında arkadaşlıktan aşka dönüşen bir ilişki ima edilir. Ya da direkt olarak aşkın ilanıdır.

Gün ışığı rengiyle sarı güller arkadaşların hayatımıza getirdiği neşe ve mutluluğu gösterir. Bu yüzden sarı gül arkadaşlara göndermek için çok uygun bir çiçektir. Sarı gülü özel kılan şey gerçek bir arkadaşı işaret etmesidir ve gerçek bir arkadaş çok ender bulunur. Çiçeklerin arasına her zaman bir kart koyup, kalbinizden geçenleri yazıya dökmeyi unutmayın. Böylece sarı gülün anlamı gizli kalmayacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder