Porselen makyaj uygulaması nedir? - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Nisan 08, 2018

Porselen makyaj uygulaması nedir?

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Porselen makyaj uygulaması nedir?

Kozmetik ve makyaj dünyasının gün geçtikçe gelişmesiyle birlikte, pek çok çeşitte makyaj malzemesi üretilmiş; bununla birlikte bu malzemelerle yapılabilecek pek çok makyaj çeşidi de ortaya çıkmıştır. Her kadının isteği dahilinde olduğu gibi, yüze uygulanan her çeşit makyaj tamamen daha güzel, daha estetik ve daha dikkat çekici görünme amaçlıdır.


Bu tip istekler için de her türlü makyaj trendini ve tekniğini deneyen kadınların, son dönemlerde özellikle denemek isteyip tercih ettikleri makyaj çeşitlerinden biri de porselen makyajdır. Porselen makyaj ağırlıklı olarak televizyon ve sinema dünyasında yer alan kadınlar tarafından, sürekli çekimlere gidip gelen kadınlar tarafından yani kısacası mesleğini yüzüyle yapan çoğu kadın tarafından tercih edilmektedir. Bunun dışında nişan gecelerinde, düğün gecelerinde de sık sık tercih edilen bir makyaj türü olarak göze çarpmaktadır.

Porselen makyaj uygulaması nedir?
Porselen makyaj uygulaması nedir?

Porselen makyajı normal makyajdan ayıran en büyük özelliği, günlük kullanıma pek uygun olmayışıdır. Normal şartlarda normal makyaj uygulamalarında malzeme olarak daha canlı ve daha yumuşak malzemeler kullanılsa da porselen makyajda durum tam tersidir.

Yani doğal görüntüden ve canlılıktan uzak bir görüntüye sahip olmamıza sebep olan porselen makyaj, aynı zamanda cildin mat ve daha soluk renkler kullanılmasından ötürü daha soğuk bir görüntüye bürünmesine neden olmaktadır. Bu görüntü en çok katalog çekimleri için makyaj yaptıran kadınların, video çekimleri ya da fotoğraf çekimleri olan kadınların işlerine yaramaktadır çünkü porselen makyajla çekim ortamındaki ışıkların hiç birisi suratta yağlı bir görüntü varmış hissi yaşatmaz.

Porselen makyaj uygulaması bu bahsettiğimiz meslekler dışında, kişinin bireysel olarak tercihine göre yüzünde kendisini rahatsız edici; estetik görüntüden çok uzak yara ya da başka bir iz varsa o izin üzerine de uygulanabilmektedir. Yüzünde bu tip izlere sahip çoğu gelin, düğün gecesi kusursuz bir cilde sahip olmak adına porselen makyaja başvurabilmektedirler.

Porselen makyajın uygulama aşamasında bu makyajı mutlaka ve mutlaka işinde profesyonel olan bir makyöz ya da makyöre bırakmak gereklidir. Çünkü bu makyaj için kullanılan malzemelerin hepsi zor çıkan ve ağır malzemelerdir; aynı zamanda en ufak bir yanlış uygulamada çıkartılması çok zor olduğundan muhakkak titizlik içerisinde yapılması şarttır. Bu sebepten ötürü uzmanların elinden çıkacak olan porselen makyaj uygulaması çok daha tatmin edici sonuçlar doğuracaktır.

Porselen makyaj nasıl yapılır?
Porselen makyaja başlanmadan önce yapılacak ilk hazırlık yüze sir ağda uygulamasıdır. Tamamen ayrıntı üzerine çalışılan bir makyaj çeşidi olduğundan yüzünüzdeki hiç bir bölgede istenmeyen tüylerin olmaması gerekmektedir. Makyaj yapımında yüz bölgesinde herhangi bir pütürlülüğün meydana gelmemesi adına sir ağda ile tüm tüyler temizlendikten sonra makyaj uygulamasına başlanabilmektedir.

Eğer ağda uygulaması yapılmadan makyaj yapılmaya girişilirse; tüylerin üzerine yapılan makyajın arasında oluşacak hava boşlukları sebebiyle normalde çok kalıcı olan bu makyaj çeşidi çok çabuk bozulabilmektedir.

Sir ağda durumu halledildikten sonra makyaja başlanabilir. Makyajın ilk adımı olan fondöten sürümünde asla normal hayatımızda kullandığımız sıradan fondötenler tercih edilmemelidir. Onun yerine porselen makyaj için üretilmiş “taş pudra”lardan kullanılmalıdır.

Bu pudralar kuru bir yapıda olduklarından suyla karıştırılıp o şekilde uygulanmalıdır. Bu fondöten cins olarak çok ağır ve fazlasıyla kapatıcı bir etkiye sahip olduğundan, normal şartlarda uyguladığımız fondöten gibi bol bol değil yeterli miktarda uygulamamız doğru olacaktır.

Göz makyajına geldiğimizde göz makyajı zaten kalıcı pudranın üzerine yapıldığından; pudra gibi göz farının da miktarına dikkat edilerek sürülmelidir. Malzemelerin fazla fazla harcanmasına gerek bulunmamaktadır.

Porselen makyajda ana nokta ya gözler ya da dudaklar olarak belirleneceğinden, makyajın hangi bölgede yoğunlaşmasını istiyorsanız ona göre bir bölgeyi daha hafif diğer bölgeyi daha baskın görüntüde bırakmalısınız. Yani göz makyajınızın dikkat çekmesini istiyorsanız göz renginize göre seçeceğiniz farınızı dikkat çekici bir şekilde uygulayarak dudaklarınıza hafif tonlarda bir ruj sürmeniz yeterli olacaktır.

Yanak bölgesinde sürülecek allıklar her zaman için hafif tonlardan seçilmelidir. Zaten yüzünüz mat ve donuk bir pudrayla kaplı olacağından, yüzünüzde sıcak renklere sahip bir allık kullanmak ve baskın bir şekilde sürmek çok komik bir görüntü yaratacaktır. Bunun için mümkün oldukça açık tonlarda bir allık rengi tercih edip ona göre bir uygulama belirlenmelidir.

Son olarak ruj uygulaması da az önce belirttiğimiz gibi eğer göz makyajına vurgu yapılacaksa çok hafif olmalı, eğer dudak makyajı ön plana çıkarılacaksa göz makyajı çok hafif tonlarda bırakılıp rujlarda dikkat çekici kan kırmızısı, siyah ya da mor renk rujlar kullanılmalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder