Pembe Gülün Anlamı - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Nisan 04, 2018

Pembe Gülün Anlamı

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Pembe Gülün Anlamı

Pembe güller en eski gül türlerinden biri olarak zengin bir geçmişe sahiptir. Hatta tarihteki ilk sanat eserlerinden bazılarında pembe güller resmedilmiştir. Güller ilk defa yetiştirilmeye başlandığında, çoğunluğunu pembenin farklı tonlarındaki türler oluşturuyordu: soluk pempeden kızıla kadar… Bundan önce ise, doğada yabani şekilde var olan güllerde dominant renk de pembeydi.


Zaman içinde yeni gül türlerinin keşfi ve modern melezleştirme teknikleri ile farklı renkte güller ortaya çıktı. Yeni renkler yeni anlamlar demekti ama pembe en eski olarak arınmış olandı.

Pembe Gülün Anlamı
Pembe Gülün Anlamı

Pembe Gül ve Çiçeklerin Dili
Bir kadını bir çiçek aranjmanı kadar etkileyen fazla bir şey yoktur. Pembe güller güzel ve zarif çiçeklerdir. Pembe gülü kuşatan romans, aşk ve tarihin atmosferi şüphe götürmez.

Çiçeklerin dili -Viktorya Dönemi’nden Gelen- kompleks ve gizemli bir dildir. Bu dil sözle hayat bulamayan duyguları ifade etmek için kullanılırdı. Farklı türlerde çiçeklerin farklı anlamları olsa da, pembe gül bu dilin ilk kelimelerindendir.

Pembe Gülün Anlamı Nedir?
Pembe gül çok farklı anlamlara gelebilir. Ama genelde pembe gül aşk ve minnettarlık anlamlarına gelir. Pembenin farklı tonlarının seçimi, başka çiçeklerle aranjmanı bu anlamın farklılaşmasını sağlayacaktır.

Pembenin farklı tonlarının kullanılmasıyla oluşacak anlamlar şunlardır:

Açık Pembe Gül: Genellikle başsağlığı ve acısını paylaşma anlamına gelir. Ayrıca hayranlık, letafet ve neşe anlamlarına da gelebilir.

Pembe Gül: Mutluluğu işaret eder. İlişkinizi sürdürdüğünüz kişiye mutluluğunuzu göstermek için pembe gül verebilirsiniz. Bu gül ayrıca verceğiniz kişinin zerafetine olan takdirinizin bir ifadesidir.

Koyu Pembe Gül: Teşekkür ederim anlamına gelir.

Dikensiz Pembe Gül: Gülü veren kişinin alıcıyı ilk gördüğünden beri sevdiği anlamına gelir.

Pembe Gül Goncası: Gençliği, güzelliği ve masum kalbi ifade eder.

Pembe Gülün Diğer Çiçeklerle Aranjmanı
Pembe ve Kırmızı Gül: Sevdiğiniz kişiyle mutlu olduğunuz anlamına gelir.

Pembe ve Beyaz Gül: Neşenin ve masumiyetin takdiridir.

Uzun ve çok iyi bilinen bir geçmişe sahip pembe gül mutluluk, neşe, zerafet, teşekkür ve taziye anlamlarına gelebilir. Bu açıdan anlam yelpazesi en geniş olan çiçektir. Güzel görünüşü ve kokusuyla pembe gül sevdiğiniz kişiye vermek için en uygun çiçeklerden birisi olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder