Makyajı temizleyici yöntemler nelerdir? - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Nisan 08, 2018

Makyajı temizleyici yöntemler nelerdir?

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Makyajı temizleyici yöntemler nelerdir?

Makyaj yapma sürecinin ne kadar doğru ve yüz tipinize göre yapılması gerekiyorsa, aynı şekilde makyaj temizleme yönteminizin de cilt yapınıza uygun kozmetik ürünlerle ve önem verilerek yapılması gerekmektedir. Çoğu kadının en büyük sorunu makyaj yaparken çok titiz davransa da makyaj temizleme süreçlerinde genellikle gecelere denk geldiği için bir üşengeçlik sorununa kapılma, makyajla uyuma gibi durumlar cilt yapısını son derece olumsuz etkilemektedir.


Makyaj yapmak için kullandığımız bütün kozmetiklerde pek çok çeşit kimyasal bulunmaktadır. Zaten gün içinde saatlerce yüzümüzde bekleyen bu kozmetikler bir de gece uyku moduna geçiş yapmadan önce temizlenmeden direkt olarak uykuya geçilirse vücudun kendini uykuda tazeleme ve yenileme sürecine çok büyük zarar vermiş olunmaktadır. Çünkü cildimiz kendini geceleri hücreler sayesinde yenileyebilmekte ve bizler makyaj temizlemeyi alışkanlık haline getirmediğimiz sürece cilt kendini yenileyemeyecek, gözenekler hep tıkalı kaldığı için sivilce ve siyah nokta gibi pek çok problemle karşı karşıya kalınabilmektedir.

Makyajı temizleyici yöntemler nelerdir?
Makyajı temizleyici yöntemler nelerdir?

Bu nedenle mutlaka her makyaj sonrası iyi bir cilt temizliği yapmak gereklidir. Ancak bu noktada da, cildinize uygun bir makyaj temizleme ürünü bulmak çok önemlidir. Kişilerin cilt yapıları birbirinden farklı olabileceği için yağlı ciltlere özel olarak üretilen bir makyaj temizleme suyunun kuru ciltler üzerinde hiç bir besleyici ve canlandırıcı özelliği bulunmayacaktır.

Doğru ürünü bir şekilde bulduktan sonra sıra bu makyaj temizleme ürünlerini cilde uygulama aşamasına gelmektedir. Cilt yapısı normal şartlarda zaten hassas olduğundan, baskı uygulayarak silmek ve cilt yapısını sağa sola çok çekiştirerek makyaj temizliği yapmak oldukça zararlı durumlar arasındadır. Çünkü bu tip uygulamalar sonrasında ciltte kızarmalar, tahrişler, soyulmalar ve hatta alerjik bir durumunuz varsa direkt olarak alerjik reaksiyonlar ortaya çıkabilmektedir.

Evdeyken makyajı temizleme yöntemleri nelerdir?
Makyajınızı temizlerken kullandığınız ürüne göre temizlik materyalleriniz de değişmektedir. Örneğin; makyaj temizleme sütü ya da makyaj temizleme suyu kullanıyorsanız, temizliğinizi yapmak adına makyaj temizleme pamuğundan yardım alabilirsiniz. Bunun dışında ıslak mendil formunda satılan makyaj çıkartıcı ürünleri içeren makyaj temizleme mendilleri de direkt olarak cilde sürülebilen ürünlerdir. Yani bir kaç seçenekle birlikte makyajınızı doğru temizlemenizin yolu şu şekillerde olmaktadır;

Alın bölgesindeki makyaj temizlenirken, tam ortadan başlayarak temizlemeye girişin. Soldan sağa şeklinde devam edebileceğiniz temizleme yönteminizde alnınızda gezinerek ve aynı şekilde aşağı yukarı kaydırarak tüm alnınızın temizlendiğinden emin olun.

Göz bölgesine gelindiği zaman, mutlaka ve mutlaka normalden iki kat fazla dikkat gösterilmesi gerekmektedir. Göz makyajı temizlenirken tavsiye olarak yüzük parmağının kullanılması önerilmektedir çünkü yüüzk parmağı herhangi bir baskı uygulanması durumunda diğer parmaklara göre daha zayıf kalmakta ve daha az baskı uygulayabilmektedir. Göz çevremiz ve gözümüzün kendisi de çok hassas yapıda olduğundan  makyaj malzemelerini gözümüze sürerken ve çıkartırken çok dikkatli olmamız gerekmektedir.

Yüzün genel temizliği esnasında da kullandığınız ürünü asla cildinizi yukarıdan aşağıya doğru çekerek değil aksine aşağıdan yukarıya ittirerek temizlemeniz gerekmektedir. Böylelikle cilt yüzeyindeki yağlı ve kirli tabaka daha çabuk temizlenebilmektedir.

Doğal makyaj temizleyici nasıl meydana getirilir?
Evde günlük kullandığımız bazı malzemelerin yardımıyla ya da birbirine karıştırılarak oluşturacak malzemelerle doğal makyaj temizleme suyu ya da doğal göz makyaj temizleyicisi yapabilmek gayet olanaklıdır. Ve hazırlanan bu malzemeler kozmetikçilerden satın aldığımız makyaj temizleyicilerden çok daha duru ve yararlı olacaklardır. Evde doğal makyaj temizleyici hazırlamak için ortaya çıkartılan formüller ise şöyledir;

Ilık süt uygulaması : Bir miktar sütü 1 dakika kadar bir süre ısıttıktan sonra bir adet makyaj temizleme pamuğunu bu sütün içine daldırdıktan sonra göz çevrenizi tahriş etmeyecek şekilde hafif hafif bastırarak temizlemeniz yeterli olacaktır.

Kurutulmuş papatya ve zeytinyağı karışımı : Kuru papatyayı kaynatıp daha sonra ılıttıktan sonra elinizdeki pamuğu bu suya daldırıp çıkartarak üzerine bir miktar da zeytinyağı damlatın. Özel olarak gözlerinize ve yüzünüzdeki diğer bölgelere gönül rahatlığıyla uygulayabileceğiniz bu formül, göz altı şişliklerinize çok iyi gelmektedir.

Jojoba yağı uygulaması : Cildin pürüzsüz bir yapıda olmasını ve aynı zamanda esnek bir yapıya da kavuşmasını sağlayan jojoba yağı, ciltte makyaj temizleme pamuğuyla daire şeklinde hareketlerle temizlemesi yapıldığı anda çok rahat bir makyaj temizleme süreci geçirilmesi mümkündür. Ancak jojoba yağıyla cilt temizlerken içerisine mutlaka iki yemek kaşığı miktarındaki suyu da eklemeyi ihmal etmemeniz gerekmektedir.

Çilek – yoğurt uygulaması : Üç yemek kaşığı doğal formdaki yoğurdun içerisine beş adet büyük boydaki çileği attıktan sonra iyice ezerek malzemelerin birbirine karışmasını sağlayın. Hazırladığınız malzemeyi önce tüm yüzünüze sürüp biraz beklettikten sonra soğuk suyla kurulayıp katılaşan malzemeleri pamuk yardımıyla sıcak suya batırıp iyice temizleyin

Vazelin uygulaması : Vazelin ürününün içeriğinde yer alan yağlar sayesinde, hem özellikle göz makyajı için kullanılan ürünler hem de genel cilde uygulanan makyaj ürünleri çok rahatlıkla çıkabilmektedir. Herhangi bir temizleme ürününe çok az vazelin sürdükten sonra bastırmadan yavaş bir şekilde makyajınızı silmeniz yeterli olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder