Kırmızı Gülün Anlamı - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Nisan 04, 2018

Kırmızı Gülün Anlamı

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Kırmızı Gülün Anlamı

Kırmızı gül diğer renkteki güllerden daha fazla anlam taşımasının yanı sıra, en evrensel sembollerden de biridir. Uzun ve hikayeleşmiş uzun tarihi ile kırmızı gül büyük öneme sahiptir. Kırmızı güller sayısız sanat eserinde, klasik resimlerde ve şiirde kullanılmıştır. Hâlâ da modern sanatın ve medyanın ilgi alanı içindedir. Kırmızı güller tarih boyunca ve farklı kültürlerde görünmüşler, dini veya siyasi semboller taşımışlardır. Kırmızı gülün gizemi çoğu insan için tarih boyunca ilham kaynağı olmuştur. Bununla birlikte kırmızı gül aşkın sembolüdür ve en çok bu yönüyle tanınır.


 Kırmızı Gülün Tarihi
Kırmızı güller aşkın geleneksel olarak sembolü olmuştur. Modern kırmızı güller 1800’lerde Çin’den Avrupa’ya tanıtılmıştır. Ve izi sürüldüğünde, bu yıllarda önce de kırmızı gülün birincil anlamı aşktır. Zaten kırmızı rengin kendisi derin duyguların göstergesi olarak tarih boyunca kullanılmıştır. Yunan mitolojisinde kırmızı gül aşk tanrıçalarına yakından bağlıdır. Birçok eski kültür kırmızı gülü evlilik seremonilerini süslemek için kullanıyordu.

Kırmızı Gülün Anlamı
Kırmızı Gülün Anlamı

Kırmızı Gülün Anlamı
İşte bütün bunlarla beraber kırmızı gül aşkın ve sadakâtin simgesi olarak bilindi. Çiçekler vererek duyguları belli etme zamanı geldiğinde, kırmızı gül göndermek doğal olarak aşkın en güçlü mesajını iletmek oldu. Diğer hiçbir çiçek de aşkı ve tutkuyu onun kadar iyi ifade edemedi.


 Kırmızı Gülün Diğer Anlamları
Kırmızı gül goncası masum bir aşkı veya duyguyu ifade etmek için kullanılır. Alıcının güzelliğine, gençliğine ve saflığına atıfta bulunulur.

Tek bir kırmızı gül “Seni seviyorum” demektir.

Koyu kırmızı gül kendinden geçmiş güzelliği simgeliyor olabilir.

Dikensiz kırmızı gül alıcıya ilk görüşten beri aşık olunduğunun ifadesidir.

Kırmızı Gülün Diğer Güllerle Aranjmanı
Kırmızı ve beyaz gül birliği ve kalıcı aşkı simgeler.

Kırmızı ve sarı gül neşeli aşkı anlatır.

Kenarları kırmızı olan sarı gül arkadaşlıktan aşka dönen sevgi anlamına gelir.

Kırmızı gül “Seni Seviyorum” demenin en popüler yolu olmaya devam ediyor. Kırmızı gülün zengin mirası günümüzde aşıkların çiçeği olarak doruğa çıkmış durumda. Romantik duygular, gerçek aşkın temsili, dikenlerden de güçlü bir birliktelik bu sayede ifade ediliyor. Kırmızı güller anlamlı bir hediye, Sevgililer Günü’nde, bir yıl dönümünde duyguları ifade etmek için mükemmel bir yoldur.

Tomurcuklanan bir ilişkide bir kırmızı gül buketi romantik niyetlerin başlangıcını işaret eder. Bağlılık mesajını iletir ve bir sonraki aşamaya davet niteliği taşır. Tek bir kırmızı gülün sadeliği bile güçlü bir yansımayı ortaya çıkarır. Ne olursa olsun, kırmızı güllerin karşı koyulmaz cazibesi onu güller içinde en ünlüsü yapar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder