Koltuk altı kararması için kesin çözümler - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Nisan 11, 2018

Koltuk altı kararması için kesin çözümler

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Koltuk altı kararması için kesin çözümler 

Koltuk altı bölgesinde kararma görülmesi halen birçok kişinin karşılaştığı bir şikayettir. Ancak bu durum genellikle tıbbi bir risk oluşturmaz. Koyu renk koltuk altları güneşin aşırı etkisinde kalma gibi durumlara karşı oluşabileceğinden, deri bazı reaksiyonlar gösterebilir.


Bu bölgenin traş edilmesi, tüy dökücü kremler kullanılması, aşırı terleme, ölü derilerin burada toplanması, antiperspirant ya da deodorant kullanımı, bu bölgede deri pigmentlerinin artması gibi sebeplerden dolayı bu bölgede kararma görülebilir.

Koltuk altı kararması için kesin çözümler
Koltuk altı kararması için kesin çözümler 

Bu durumdan evinizde hem doğal hem de etkili ve kolay tarifler uygulayarak kurtulabilirsiniz.

Koltuk altı kararması nasıl geçer?
1. Patates uygulaması

Yumuşak asidik özelliğiyle patates oldukça doğal ve etkili bir renk açıcıdır. Hem de deride tahriş ya da kaşıntıya sebep olmaz.

İnce bir dilim patatesi keserek koltuk altlarınıza yerleştirin. patates sarı
Ayrıca patatesi rendeleyip suyunu bu bölgeye de uygulayabilirsiniz, 15-20 dakika arasında kurumasını bekleyip ılık su ile temizleyebilirsiniz.
Daha etkili sonuçlar için bu yöntemlerden birini haftada iki kez uygulamalısınız.

2. Salatalık maskesi 

Aynı patates gibi salatalık da doğal olarak renk açabilen maddelerden biridir ve doğal rengini kaybetmiş bölgeye uygulanarak istenen sonuçlar elde edilebilir.

İnce bir dilim şeklinde kestiğiniz salatalığı koltuk altlarınıza koyun ya da salatalığı rendeledikten sonra suyunu bu bölgeye sürün. Bu yöntemi sonuçlarından memnun kalana dek haftada bir veya iki kez uygulayabilirsiniz.images
Bir diğer seçenek ise salatalık suyunu alıp toz zerdeçal ve limon suyu ile karıştırarak bir macun kıvamına getirin. Bölgeye uyguladıktan sonra burada 30 dakika bekletin ve su ile durulayın. Evde rahatlıkla hazırlayabileceğiniz bu karışımı her gün veya iki günde bir tekrarlayabilirsiniz.
3. Limonlu karışımlar

Limon en yaygın olarak bilinen renk açıcılardan olmakla birlikte antibakteriyel ve antiseptiktir de. Bu sebeple birçok cilt problemiyle savaşmada limon sıkça karşımıza çıkar. Ancak cildi kurutabileceğinden kullanımından sonra nemlendiriciye ihtiyaç duyabilirsiniz.

Hem ölü derileri koparmak ve hem de koltuk altlarınızın rengini açmak için keseceğiniz bir  koltuk-alti-kararmasi-kesin-ve-cozumlerilimonun suyunu 10 dakika bu bölgede bekletin ve yıkayın. Daha iyi bir sonuç için çok az şeker ekleyerek de bu formülü uygulayabilirsiniz. Haftada birkaç kez uygulamanız yeterlidir.
Bir diğer seçenek ise biraz zerdeçal, bal ve yoğurdun içine limon suyu sıkarak koltuk altlarınızda 10 dakika kadar bekletebilirsiniz. Haftada üç veya dört kez uygulanabilir.
4. Kabartma tozu uygulaması

Kabartma tozu pul pul dökülen maske olarak koltuk altındaki karartılar için de kullanılabilmektedir çünkü bu maske ölü derilerin atılmasına yardımcı olacaktır. Ciltteki gözeneklerin açılmasını da sağlayacaktır.

Kabartma tozu ve suyu karıştırıp koyu kıvamda bir karışım haline getirin.
Koltuk altlarına bir maske gibi sürdükten sonra iyice ovun.
Yıkayın ve bölgeyi sıvazlayarak kurutun.
Haftada birkaç kez tekrarlayın.
5. Portakal ile peeling

Portakal peelingi ile portakalın deri soyma özelliği ve aydınlatıcı özelliği yardımıyla koltuk altlarınızdaki rengi açabilirsiniz.koltuk-altı-kararması-icin-kesin-cozumler1

Biraz portakal kabuğunu güneşte birkaç gün boyunca bırakın ve tamamen kurumasını sağlayın.
Kuruyan kısmı toz kıvamına getirinceye kadar öğütün.
İki çay kaşığı kadar toz kıvamındaki portakal kabuğunu gül suyu ve süt ile karıştırıp koyu kıvamda bir karışım elde edin.
Karışımı koltuk altlarınıza yavaşça yedirin ve ardından 10 ya da 15 dakika bekletin.
Son olarak bölgeyi soğuk su ile yıkayın.
Haftada iki veya üç defa tekrarlayın.
6. Hindistan cevizi yağı kullanımı

Hindistan cevizi yağı koyu renkteki koltuk altlarından kurtulmak için uygulanabilecek iyi seçeneklerden biridir. Hindistan cevizi yağı, E vitamini içerdiğinden renk açmaya yardımcı olabilmektedir. Aynı zamanda etkili bir doğal deodorant işlevi de göstermektedir.

Koltuk altlarınıza hindistan cevizi yağı masaj yapın.
10 veya 15 dakika bekletin.
Durulamak için hafif bir sabun ve ılık su yeterli gelecektir.
İstediğiniz sonucu elde edene kadar günde iki üç kez uygulayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder