Egzersiz Yaparken Ne İçilmeli? - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Nisan 04, 2018

Egzersiz Yaparken Ne İçilmeli?

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Egzersiz Yaparken Ne İçilmeli?

Bu günlerde, raflar farklı renkte ve türde birçok içecekle dolu ve bu sizi biraz kararsız bırakabilir. Su egzersiz sırasında kaybedilen suyun telafisi için en iyi seçenek ama sporcu içecekleri ve enerji içeceklerinin de kendilerine ait yerleri var.


 Su Kaybı
Egzersiz öncesinde, egzersiz sırasında ve egzersiz sonrasında yeterince su almamak çalışmanızı etkileyebilir. Su kaybı kasların daha kolay yorulmasına, bu da güç ve koordinasyonun etkilenmesine sebep olur. Ayrıca vücudunuz su kaybına uğramışsa, kendini yeterince soğutamaz. Bu da vücut sıcaklığının artmasına bağlı bir yorgunluk getirir. Eğer çalışmanızdan maksimum verim almak istiyorsanız, egzersizden 2-3 saat önce 500 ml , egzersize başlarken 250 ml, egzersiz yaparken her 20 dakikada 250 ml ve egzersiz bittiğinde yine 250 ml sıvı tüketmelisiniz.

Egzersiz Yaparken Ne İçilmeli?
Egzersiz Yaparken Ne İçilmeli?

1. Su
Ne içmeli sorusunun en iyi cevabı birçok insan için su. Kalorisiz olması çok önemli. Kilo vermek ya da kilonuzda sabit kalmak niyetiyle egzersiz yapıyorsanız, içeceklerden gelen kaloriler de sayılıyor.

 2. Sporcu İçecekleri
Eğer yüksek yoğunlukta uzun süre için antrenman yapıyorsanız (60 dakika ve fazlası) saf su yerine sporcu içeceklerini tercih etmek daha mantıklı olabilir. Yoğun antrenmanlar daha fazla terlemenize ve temel elektrolitleri (sodyum gibi) kaybetmenize neden olur. Eğer kandaki sodyum seviyesi çok düşerse, bu su zehirlenmesine yol açabilir. Su zehirlenmesi ise koma ve hatta ölümle sonuçlanabilir. Bazı sporcu içecekleri karbonhidrat içerdiği için, kalori alımına dikkat edenler bunu göz önünde bulundurmalılar.

3. Enerji İçecekleri

Enerji içecekleri mental ve fiziksel yeteneği artıran birçok madde bulundurur. Enerji içeceklerindeki karbonhidrat ve kafein egzersiz yapanların en çok işine yarayanlar. Çalışmadan 10 ila 60 dakika önce eneji içeceği içmek dayanıklılığınızı artırır. Ama bu içeceklerdeki kaloriler kilo alımına sebep olabilir. Günde birden fazla enerji içeceği içmeyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder