Bebeklerin tırnakları nasıl kesilir - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Nisan 08, 2018

Bebeklerin tırnakları nasıl kesilir

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Bebeklerin tırnakları nasıl kesilir

Bebeklerin tırnakları nasıl ve ne vakit kesilmeli?


Yeni doğan bebeklerin vücutları dünyevi yaşantıya uyum sağladıktan sonra her gün yavaş yavaş gelişmeye başlamaktadır. Vücutlarının her bir noktasının gelişmeye devam ettiği dönemlerde bebeklerin gözle görülür gelişimlerinden biri de tırnaklarında görülür.

Bebeklerin tırnakları nasıl kesilir
Bebeklerin tırnakları nasıl kesilir

Bebek yaşta olan insanların tırnakları çok daha hızlı ve keskin olarak uzadığı için, bu tip uzamalara ailelerin zamanında müdahale etmesi gerekmektedir. Çünkü müdahale edilmeyen tırnaklar bebeğin bilinçsizce elini sürttüğü ya da bastırdığı yerlerde kesikler oluşturabilmekte, bilhassa yüzünde ve gözlerinde tehlikeli durumlar yaratabilmektedir.

Her şeyden önce dikkat edilmesi gereken husus, tırnağın kesilme oranının iyi ayarlanmasıdır. Çünkü eğer bebeklerin tırnakları çok kısa kesilirse, hem kanama meydana gelebilmekte hem de yakın vadede tırnakların dip kısmında enfeksiyonların oluştuğunun görülebilme ihtimali çok yüksek olmaktadır.

Tırnak kesme işlemi için en rahat edilecek süreç bebeklerin uykuda olduğu anlardır. Eğer uyandırmaktan korkuyorsanız bebek yıkandıktan sonra da tırnaklar daha yumuşak halde olacağı için tırnağı rahatça kesebilme ihtimaliniz bulunur.

Kesim işlemi için mutlaka rahat görüş oluşturmak adına bol ışıklı bir ortamda kesim yapmanız ve bu kesim için de bebeklere özel olan tırnak makaslarından kullanmanız gerekmektedir. Ellerini sabit tutarak, parmak uçlarına hafif baskı uygulayıp tırnakları kesmeniz yeterli olacaktır.

Ayrıca olması gerektiği gibi ellerdeki tırnakları daha kavisli bir şekilde keserken, ayak tırnaklarını düz bir şekilde kesmeye dikkat etmeniz gerekmektedir. Bebeğiniz fazla hareketliyse mutlaka yanınızda size yardımcı olacak birinin olmasına özen göstermeli ve bebeğiniz adına en iyi şartlarda kısa bir sürede kesim işlemini yapıp bitirmeyi hedeflemeniz önerilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder